На пазар в Лозенград и Одрин - 12

• 181 733
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
5 лв е таксата и после още толкова, за да измиеш колата от препарата, с който ти препикават колата. Други такси няма.
Аз докатж плащам, директно предупреждавам, че не искам да ми я пръскат Simple Smile И икономисвам 15 лв. от автомивката Simple Smile

# 466
Благодаря! А тази зелена карта на място ли се купува?

# 467
  • до най-прекрасния мъж
Те първо пръскат, после плащаш. Пеша ли ходиш да предупредиш?
Зелената карта ти я дава застрахователят, при който си правиш гражданската отговорност на колата. Повечето я дават безплатно. На място също можело, казват че било доста скъпо - 100 евро са казвали момичетата тук.

# 468
  • о`майна лунна нощ е
Потвърждавам за 100-те евро. Ако нямаш зелена карта, те карат да си направиш турска застраховка, чиито минимум е за 3 месеца и те одрусват близо 200 лева. Колкото до пръскане - задължително е. Няма как да минеш "покрай него" или да отказваш. Друг е въпросът, че наистина е едно голямо препикаване за пари. Не виждам как с това биха спряли разпространението на шап или други заразни болести.

# 469
Благодаря! А тази зелена карта на място ли се купува?
Зелената карта се издава заедно със застраховката ви Гражданска отговорност. Ако нямате вървете при застрахователя и искайте.
За колата - искат малкия талон, винетния отрязък (от българската страна, не знам за какво им е), от турската страна искат зелената карта, документите на колата, собственика, ако собственика го няма - пълномощно, което е преведено и на английски или турски. Ако автомобилът е фирмен - също трябва пълномощно, дори вие да сте управителя на фирмата.

# 470
Няма такъв вариант да не ти "напръскат "колата

# 471
Ние минаваме през Малко Търново. Да, минаваш през локвата, но пръскалките могат да не ги пуснат. Слизам от колата, плащам и предупреждавам да не пръскат, качвам се обратно и продължаваме през калната локва.

# 472
Голям майтап ще да е това пръскане, щом се съгласяват да не пръскат ако ги помолиш. Ама пък парите ти вземат....
Ние последните пъти влизаме в Т-я през Кап. Андреево, но се връщаме през Гърция(Кап.Петко) и такова пръскане там няма, явно гърците не ги е страх от шап.
Преди малко се върнахме, чудна разходка +шопинг си направихме, снощи останахме в Селимие Хотел, много сме доволни, мн приятно хотелче.

# 473
Ние минаваме през Малко Търново. Да, минаваш през локвата, но пръскалките могат да не ги пуснат. Слизам от колата, плащам и предупреждавам да не пръскат, качвам се обратно и продължаваме през калната локва.
Така вече съм съгласна.Важно е да си вземат паричките.

# 474
  • до най-прекрасния мъж
На Капитан Андреево пръскат и после 10 метра след пръскалките плащаш 5 лв. Няма локва, само пръскалки, от които колата побелява и иска миене после.

# 475
Голям майтап ще да е това пръскане, щом се съгласяват да не пръскат ако ги помолиш. Ама пък парите ти вземат....
Ние последните пъти влизаме в Т-я през Кап. Андреево, но се връщаме през Гърция(Кап.Петко) и такова пръскане там няма, явно гърците не ги е страх от шап.
Преди малко се върнахме, чудна разходка +шопинг си направихме, снощи останахме в Селимие Хотел, много сме доволни, мн приятно хотелче.
Рали, понеже и аз обмислям скоро да се върнем през Гърция, през къде през Гърция минахте, удължава ли се много?
Този хотел ще го разгледам Wink
Че последно като бяхме октомври, доста почакахме на връщане на границата.

# 476
  • Русе
На Капитан Андреево пръскат и после 10 метра след пръскалките плащаш 5 лв. Няма локва, само пръскалки, от които колата побелява и иска миене после.
А на Лесово си е точно както писах "препикаване", толкова ниско пръскат пръскалките и имах чувството, че повечето от дюзите са запушени. Въобще не ни е побелявала колата, а е тъмно синя.

# 477
  • here and now
Рали, понеже и аз обмислям скоро да се върнем през Гърция, през къде през Гърция минахте, удължава ли се много?
Този хотел ще го разгледам Wink
Че последно като бяхме октомври, доста почакахме на връщане на границата.
Ако уцелиш ПИК и през Гърция си е чакане, всички натам се ориентират по големите задръствания. Пътя не се удължава много. Мисля, че в предишната тема бях писала, преди година какво чакане изчаках, при положение че се пререждах и буквално се молех да ме пуснат и много добри хора го направиха. Чисто икономически през Гърция си спестяваш 5-те лева препикаване и още 10 автомивка, които  компенсират  разхода за гориво.

# 478
  • до най-прекрасния мъж
А на Лесово си е точно както писах "препикаване", толкова ниско пръскат пръскалките и имах чувството, че повечето от дюзите са запушени. Въобще не ни е побелявала колата, а е тъмно синя.
Е, толкова де, колкото да стане на пръски.  При нас стига до предното стъкло, ама слаба работа. Ако въобще ги пуснат...

# 479
Препоръчайте ми зехтин но да не е от най горчивия

Общи условия

Активация на акаунт