Рим - 18 тема

• 95 474
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Боокинг? От там запазих на мои познати апартамент, бяха доволни.
Благодаря! Да, то това си е най-тривиалната търсачка, в крайна сметка резервирах от нея, досега не съм имала проблеми.
Сетих се междувременно да ви питам нещо / започнах да чета темите, тази е прочетена, + половината от предишната/ - ако взема Рома пас, мога ли да очаквам Зоо-то да мине като един от двата безплатни обекта, или той си е съвсем отделно нещо? А Рома Пас за деца май няма - ние ще сме с бебе и кака на 8, за бебето е ясно, че не плащаме, ама за по-голямото дете?

# 166
Гвардейците дават поканите в дните преди аудиенцията, в самият ден трябва да минете проверката и тогава да стигнете до тях, така че ако сте стигнали там не ви трябват покани. По последни информации от ходилите на аудиенция, никой не проверява за покани. Така, че смело отивайте възможно най-бързо до площада и се нареждайте на опашката за влизане. Щом спира автобуса на Ватикана, значи ще успеете.

Зоо парка не го виждам в списъка с обектите в Рома пас, вероятно не е включен. Виждам, че пише музей някакъв, но даже не го знам къде е, може би някъде на входа.

# 167
Мисля, че Roma Pass не важи за безплатен вход, а има отстъпка за зоологическата градина (като чета 2€).
Голямото дете е към паса на възрастните. Информация може да намерите в сайта. В метрото маркирате паса и просто влизате 1 възрастен и дете заедно. А за музеите- отивате на касата и дават нулев билет на детето и тогава влизате (също и в Колизеума).

# 168
Мерси, момичета, златни сте Hug

# 169
  • София
230€ двупосочен билет за 3ма възрастни за края на септември добре ли е? Райън еър и Алиталия, с ръчен багаж. Има ли вероятност цените да паднат според вас?  И изобщо края на септември подходящ ли е за екскурзия в Рим?

# 170
И мен в момента ме интересуват цените на самолетните билети.Миналият месец купих за отиване-20€ на човек и от тогава следя  за връщане.Този месец вече,на Райън са с около 10€ по-скъпи,на Алиталия-двойно(а предвид ситуацията при тях даже и не исках да купувам от там),на БГ еър също.И накрая мога да се окажа "хитрата сврака с двата крака",ама тъпо и упорито ще чакам.
А относно месеца,чета предишните теми и според писалите там ,септември си е много подходящ  дори.За мен лично подводния камък е пренаселеността(не обичам тълпите),но изглежда за да видиш Рим трябва да се примириш с тях.

# 171
  • София
20€? От къде?

# 172
Ние имаме билети за февруари с Уиз за 120 лв. двупосочни за двама. Купихме ги през ноември.

# 173
230€ двупосочен билет за 3ма възрастни за края на септември добре ли е? Райън еър и Алиталия, с ръчен багаж. Има ли вероятност цените да паднат според вас?  И изобщо края на септември подходящ ли е за екскурзия в Рим?
18-25.09.2018 Total to pay  € 155.94 за трима с Ryanair.
Скрит текст:
Sofia to Rome Ciampino
Tue 18th Sep 06:40 - 07:35 FR 6308
3 x Adult Standard fares€ 77.97
3 x Cabin bagIncluded
(10kg, 55cm x 40cm x 20cm)
Rome Ciampino to Sofia
Tue 25th Sep 08:00 - 10:50 FR 6309
3 x Adult Standard fares€ 77.97
3 x Cabin bagIncluded
(10kg, 55cm x 40cm x 20cm)
Само че е по- добре за това да питате и пишете в темите за авиокомпаниите или изгодните полети, а не тук.
Иначе по въпроса за подходящо ли е- да. Лятото е по- кошмарно, като обедните часове направо не са за излизане с ужасно високи темпратури.

# 174
  • София
Благодаря за съвета. Съжалявам, не съобразих.

# 175
Здравейте! Страхотна тема, ще ми помогне много за планирането на пътуването:)
Ще бъдем там от 18ти до 24 януари и се чудехме дали да си вземем Рома Пас или Омния карта
Разликата е в парите - първата е 39евро, втората е 113 евро
Но омния картата дава безплатен достъп до повече забележителности.
И двете важат максимум за 72 часа.
Какъв би бил съветът от опитни, вече посещавали Рим, туристи? Много се чудя :/ Не знам коя от двете е по-добрият вариант, 113евро ми се виждат прекалено много за три дни.
Моля за съвет и се извинявам, ако се повтарям!

Иначе да допълня малко полезна информация:
Нашите билети са общо 19,5Евро, отиване и връщане, с раян еър, двама души; по 9-10 евро на човек
Имаха блек фрайдей отстъпки и така успяхме да ги купим

Хотелът ни е Borromeo, Hotel Borromeo
Via Cavour, 117 (Roma)
Tel.: +39 06 485856
6 нощувки за двама души в двойна стая с включена закуска, за 506 лв. Взехме стаята с 30% намаление от сайта на хотела директно, в букинг беше по-скъпо.
Препоръчан е, с добри отзиви.
Ето линк: http://www.hotelborromeo.com/
Единственият минус, който открих до този момент, е - няма опция за канселиране на резервацията и се предплаща. Но все пак е хотел, а не хостел.

След пътуването, ще пиша повече инфо за престоя като цяло:)

# 176
# 177
  • София
 Здравейте, имам един въпрос. Ще бъдем в Рим на 04.02.2018 неделя. Попаднах на следната информация
         Angelus   Sunday 4
    in St Peter’s Square at 12:00 (no tickets required)
Означава ли това, че няма да да има нужда от покани. Мислим направо от летището да отидем, раниците ни са малки и освен дрехи, нищо друго няма да носим.

# 178
Това не е аудиенция, не трябват покани, просто папата се показва на един прозорец в 12 ч.

# 179
  • София
Да, изгледах клипа от днешния ден и придобих представа. За февруари  датите са 7, 14 и 28 , което означава, че ще трябва да се задоволим с това да го видим от прозореца Wink Според вас в колко часа ще е най-добре да сме там?

Общи условия

Активация на акаунт