Рим - 18 тема

• 95 512
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Сега пробвах, за безплатните посещения няма час 9.40, поне за февруари всичко, което е свободно  за Белведере е в 15.10ч.
Ето тук в дясно има часовете за посещение на всички турове и индивидуални посещения http://www.coopculture.it/en/ticket.cfm?office=Colosseo%2C%20Sot … id=0&evento=6

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 15:07 от Lady Vengeance

# 271
  • СОФИЯ
На сайта на летище Фумичино виждам фиксирана цена за такси до центъра 48 евро. Това ще ползваме, струва ми се ОК при група от двама възрастни и две деца. На връщане също предпочитам такси и въпросът ми е дали на рецепцията на хотела мога да поръчам това с фиксираната цена или да се интересувам за техен летищен трансфер?
Ще нощуваме на Барберини, по картата се ориентирам, не съм била в Рим. Струва ми се топ център, но напр. Испанските стълби добре ли са от Барберини пешеходно или си струва да се вземе метро за 1 спирка? За ватиканските музеи купих билети и за този ден ще ползвам метро, но се чудя какви карти да взема. На сайта не виждам намаление за деца, вероятно аз нещо не търся правилно? На автоматите в метрото има ли меню на руски език?
Благодаря предварително на отзовалите се на леко странните ми въпроси!

# 272
  • Гражданин на света
Сега пробвах, за безплатните посещения няма час 9.40, поне за февруари всичко, което е свободно  за Белведере е в 15.10ч.
Ето тук в дясно има часовете за посещение на всички турове и индивидуални посещения http://www.coopculture.it/en/ticket.cfm?office=Colosseo%2C%20Sot … id=0&evento=6

Не искам да бъда разбрана погрешно или пък да подведа някой. Когато се опиташ да си закупиш билет за подземията и белведере, редовен си билет - избираш си датата и часа и тогава се показва прозорец опция да избереш безплатен тур + 2 евро или 17 евро платен. Опитайте и вие. На имейла ми дойде потвърждение за закупени билети с подземията и белведере. Въпреки това писах на имейла който е посочен за инфо, писах и на фейсбук страницата им. Получавах отговори че всичко с резервацията ми е ок и че трябва да бъда по рано, за да си получа билетите и да видя къде се събира групата за подземията.  bouquet Дано наистина всичко е наред

# 273
  • Хасково
3дравейте ,след дълго обмисляне днес мисля да купя билети от Ryanair 3а 11,02/14,02 Simple Smile
Прочетох цялата тема , но все пак искам да попитам
- видях ра3писанието на Sit Bus и имат прево3 до летището 4:30 от Via Masala 5 (на картата виждам , че е до Термини) , ако купя два билета , трябва ли да се ра3печатват или в3имат от някъде рано сутринта.И нали е напълно въ3можно с тях да се стигне на време 3а летището 3а полет в 8:00 часа.

Също така относно Roma Pass , нали може да се 3акупи от летището при кацане? И картата се активира когато се пол3ва 3а първи път нали, така? Simple Smile

П.П.  Искам да попитам и относно ръчният багаж на Ryan Air - тоест ако не си платя 3а приоритет мога да нося чанта до 10 кг( която ще качат в багажното )  и отделно горе в самолета  дамска чанта , нали така ?
Благодаря ви много , но досега сме пътували само веднъж до Испания при роднини и малко ни е притеснено !  bouquet

# 274
За Боргезе винаги трябва резервация. За другите аз съм писала и преди, че не съм си купувала предварително никога. Рано сутрин съм ходила април и май месец, когато е активния сезон и има много туристи и съм чакала за Колизеума до 30 мин, а за Кастелото николко.
Бяхме с RomaPass и резервация не ни трябваше за Боргезе. Отидохме и влезнахме директно.

# 275
3дравейте ,след дълго обмисляне днес мисля да купя билети от Ryanair 3а 11,02/14,02 Simple Smile
Прочетох цялата тема , но все пак искам да попитам
- видях ра3писанието на Sit Bus и имат прево3 до летището 4:30 от Via Masala 5 (на картата виждам , че е до Термини) , ако купя два билета , трябва ли да се ра3печатват или в3имат от някъде рано сутринта.И нали е напълно въ3можно с тях да се стигне на време 3а летището 3а полет в 8:00 часа.

Също така относно Roma Pass , нали може да се 3акупи от летището при кацане? И картата се активира когато се пол3ва 3а първи път нали, така? Simple Smile

П.П.  Искам да попитам и относно ръчният багаж на Ryan Air - тоест ако не си платя 3а приоритет мога да нося чанта до 10 кг( която ще качат в багажното )  и отделно горе в самолета  дамска чанта , нали така ?
Благодаря ви много , но досега сме пътували само веднъж до Испания при роднини и малко ни е притеснено !  bouquet
Видяхме само къде около Термини спират автобусите, отидохме директно рано сутринта и се качихме (май изобщо не бяха и СитБус)- я имаше 20 човека, я не. Абсолютно възможно е- нали повечето сме били с полета в 8,00- никъде в темата не съм срещнала някой да е останал. Wink
Рома Пас може да се закупи и директно, може да си го платите и предварително и само да го вземете от Чампино, като ще чакате да отворят при всички положения, защото самолета каца около час по- рано. Летището е много малко. Може да си го купите и от друго място- ето списък. Точно така- активира се при първото използване- без значение музей или метро.
За Райън- и тук е така, както сте написали- имате право на 2 ръчни багажа, като единият ще го вземат на гейта, а малкия- с вас (без приорити).

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 19:40 от Galettta

# 276
eleonor4eto, нещо не можем да се разберем с теб, дай да изясним нещата, защото и други купуват билети и да не объркаме хората.
Ти какви билети купи?
От предишните ти постове аз останах с впечатлението, че си купила редовен билет за Колизеума, плюс два безплатни за Белведере и подземията, 12+2 редовният + 2 + 2 другите две неща, които се водят безплатен тур.

# 277
  • Гражданин на света
eleonor4eto, нещо не можем да се разберем с теб, дай да изясним нещата, защото и други купуват билети и да не объркаме хората.
Ти какви билети купи?
От предишните ти постове аз останах с впечатлението, че си купила редовен билет за Колизеума, плюс два безплатни за Белведере и подземията, 12+2 редовният + 2 + 2 другите две неща, които се водят безплатен тур.

Най-малко искам да объркам някой, достатъчно се обърках аз самата. Значи взех си 4 редовни билета за Колизеума и след това си избрах дата и час който ме устройва /19.02 - 10,40 ч/ и тръгнах да запазвам билети за подземия и белведере. При което излиза прозорец Тур на английски + резервация - 17 евро или безплатен тур на английски + резервация - 2 евро. Съответно типично по бг реших, че ще резервирам безплатния. На имейла ми дойде потвърждение че всичко е ок. За съжаление не мога да се справя с този форум нито скрито да постна, нито пък картинка ако някой реши да помогне да даде имейл или вайбър да препратя това което получих на имейла. Честно казано имам съмнение, че ще ми дадат тур за 2 евро. Писах им на имейла, писах във фейсбук и отговора е да всичко с резервацията ви е ок. Но честно казано не съм сигурна и продължавам да пиша. Ето изрязак от потвържедието

Descrizione / Service   Prezzo unitario/ Price Detail   Quantità / Quantity   Totale / Final Price

Col-For-Pal Pren.Intero WEB   € 14.00   4   € 56.00
Attività / Service:

Pren.Sotterranei+Belvedere ING Gratuito   € 2.00   4   € 8.00
Attività / Service: Col.Sotterranei+Belvedere Inglese » Colosseo » Data e Orario / Date and Time: 19/02/2018 10.40

8   € 64.00
П.С. Забравих да напиша че сме 4 възрастни човека

Мисля, че успях да кача снимка на това което ми се показва като опция

http://www.img-share.eu/main/image_view/27046360_173464373989938 … 516344173.jpg.htm

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 08:44 от eleonor4eto

# 278
  • Гражданин на света
Мили момичета пускам нов пост с последна информация и се извинявам ако съм объркала някого. Просто питах и аз имах нужда от помощ. В крайна сметка след съмненията, които имах и кореспонденцията, която водих с кой ли не, получих следното съобщение на имейла

Ha prenotato solo il diritto di prenotazione con il tour gratuito, che è solo per gli under 12, + 4 biglietti d’ingresso

Cordiali saluti,

Stefano R

Това което разбирам, е че този безплатен тур е за деца под 12 год. макар, че честно казано никъде не го виждам отбелязано. Може и да успеем с тази резервация да влезнем 4 възрастни, а може и да не успеем. Така че аз ще си закупя нови 4 билета х 17 евро. Моля модернатор ако прецени нека изтрие всичките ми постове, за да не заблуждават. Още веднъж много съжалявам  Embarassed

# 279
  • Milano
Прочетох само последната страница.

Елеонорчето, объркала си се и не е само твоя вината.

Погледнах сайта на Колизеума.

Тур само на подземия или на Белведере 9+2=11 eвро за възрастни.
Деца до 12г безплатно, плащат само резервация 2 евро.

Комбиниран билет подземия+ Белведере 15+2=17 евро възрастни.
Деца до 12г. безплатно. Плащат 2 евро резервация.

И сега объркването ти идва оттам, че това е обяснено в ''отделните'' билети, но не и в комбинирания.

Прецакала си се с 8 евро. Ще трябва да си купиш 4х17.

# 280
  • Гражданин на света
Прочетох само последната страница.

Елеонорчето, объркала си се и не е само твоя вината.

Погледнах сайта на Колизеума.

Тур само на подземия или на Белведере 9+2=11 eвро за възрастни.
Деца до 12г безплатно, плащат само резервация 2 евро.

Комбиниран билет подземия+ Белведере 15+2=17 евро възрастни.
Деца до 12г. безплатно. Плащат 2 евро резервация.

И сега объркването ти идва оттам, че това е обяснено в ''отделните'' билети, но не и в комбинирания.

Прецакала си се с 8 евро. Ще трябва да си купиш 4х17.

То няма да съм аз ако не се прецакам  Laughing Не е там проблема, проблема е да не подведа още някой с тия мои тъпи коментари. Сега имам друг въпрос. След като комуникирах с разни там Микелета, Рафаелета и т.н. и установихме, че резервацията ми е грешна ми предлагат да ми възстановят цялата сума и аз да си направя нова резервация. Някой отказвал ли е резервация, за да ми каже дали наистина ще си получа парите или да не рискувам. Едно е да прежаля 8 евро друго е 70.  bouquet

# 281
eleonor4eto, щом са ти отговорили, че ще ти възстановят сумата не виждам причина да не го направят, така си мисля поне.
Всеки може да се обърка, не се притеснявай толкова, важното е че се изясни въпроса.
Аз обаче продължавам да твърдя, че има билети по 2 евро за Белведере и подземията, но само за часовете, които преди писах.
Снощи пробвах закупуване на редовен билет + Белведере, за дати за които имаше свободни места и си ми ги изписваше в кошницата така 14 евро редовния и 2 евро 15.10 Белведере.

# 282
  • Гражданин на света
eleonor4eto, щом са ти отговорили, че ще ти възстановят сумата не виждам причина да не го направят, така си мисля поне.
Всеки може да се обърка, не се притеснявай толкова, важното е че се изясни въпроса.
Аз обаче продължавам да твърдя, че има билети по 2 евро за Белведере и подземията, но само за часовете, които преди писах.
Снощи пробвах закупуване на редовен билет + Белведере, за дати за които имаше свободни места и си ми ги изписваше в кошницата така 14 евро редовния и 2 евро 15.10 Белведере.

Да това с безплатни ги видях, за момента има налични само за 15.10 но само за Белведере. И като си сметнах не е голяма разликата а незнам как стои въпрос ако си платим подземията и си вземем безплатни Белведере дали ще можем да стоим вътре и да си чакаме часа. Абе изобщо няма да ми се получи това с намаленията. Взимам цели билети и приключвам, че тук 2 евро там 2 евро ега ти и набутването  Joy

А да попитам тези дето са били на този тур подземия и белведере. Колко време е обиколката, как протича като цяло и като свърши може ли да се помотаеш в самия Колизеум? Благодаря

# 283
Можеш да се мотаеш колкото си искаш, въпроса е да не се излиза, защото въпреки че билета е за два дни, имаш право само на едно влизане на обект.
Иначе не съм била все още на такъв тур, но някъде пишеше, че е 1.5ч. май комбинирания с гид.

# 284
  • Milano

Момичета добро утро, много съм зле. Не мога да се справя с купуването на билети за този колизеум.  Sad Ще ви пиша какво правя дали изобщо е така. Значи първо слагам в кошницата бр. билети от тези дето пише само Колизеум /нали с тях можем да влезем на РФ и ПХ/ след това се опитвам да добавя подземията и панорамната. Като тръгна да резервирам и ми дава да избера за 19.02. става въпрос Английско турне + резервация - 17 евро и отдоло има опция да избера Безплатно английско посещение + резервация - 2 евро. За какво става въпрос изобщо и какво да избера?  Cry

Точно тук не сте се разбрали.

Което писахме по-нагоре, че е за деца до 12г и в комбинираният билет не го пише.

Вие конкретно сте си искали посоченият комбиниран тур на английски език, а не безплатните (с придружител само).

Общи условия

Активация на акаунт