Рим - 18 тема

• 95 461
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Дали ще има проблем, никой не може да ти каже. Аз последно време само със Райън пътувам и до сега никога не съм видяла да правят проблем за багажите и да проверяват, за разлика от Уиз. Ако чантата е по-голяма, гледай да не е натъпкана и да може да се пъхне в клетката, ако поискат, освен ако не носите лаптоп. Няма проблем да е раница иначе.

# 346
Здравейте,

В края на Април месец ми предстои за 2ри път да посетя прекасният РИМ. Влюбих се в този град. Започвам лека полека да планирам престоя си там (3.5 дни общо, с 4 нощувки) и разглеждайки сайта за билетите за Ватикана  (секция Vatican by Train), видях, че има опция за посещение на замък Castel Gandolfo с влак. Та се чудех, дали някой е ходил на точно тази екскурзия (с влак се тръгва) и ако може да сподели впечатление, както и дали си струва. Самият замък се намира на супер живописно място, до езеро, но дали от обиколката там има възможност да се види езерото??? Защото ми се струва много красива гледка. Ще се радвам, ако някой е ходил да сподели мнение, защото наистина много се чудя.
п.п. Попаднах на темата буквално преди 2 дни, но я следя  с интерес и с радост ще се включвам, там, където мога да съм полезна Simple Smile)))  Ще  върна и няколко теми назад, за да се информирам максимално преди 2рото ми посещение Simple Smile

# 347
  • София
Линкът от първа страница със списъка на държавните музеи не се отваря при мен, затова използвам този , за да видя какво можем да посетим в неделя след Ватикана. За Колизеума имам билети,може би нещо не толкова традиционно ще избера.

http://www.beniculturali.it/mibac/export/MiBAC/sito-MiBAC/Conten … l_1423231381.html

# 348
Линкът от първа страница със списъка на държавните музеи не се отваря при мен, затова използвам този , за да видя какво можем да посетим в неделя след Ватикана. За Колизеума имам билети,може би нещо не толкова традиционно ще избера.

http://www.beniculturali.it/mibac/export/MiBAC/sito-MiBAC/Conten … l_1423231381.html
Отваря се.

Скрит текст:
Colosseo e Foro Romano/Palatino (ingresso contingentato)
– Galleria Borghese (rimane obbligatoria la prenotazione di € 2,00)
– GNAM Galleria Nazionale Arte Moderna
– Museo nazionale Etrusco di Villa Giulia
– Museo HC Andersen, Museo M. Praz, Museo Boncompagni Ludovisi per le Arti decorative e il Costume
– Museo nazionale Romano (Palazzo Massimo, Palazzo Altemps, Crypta Balbi, Terme di Diocleziano)
– Galleria nazionale d’Arte Antica Palazzo Barberini
– Galleria nazionale d’Arte Antica Palazzo Corsini
– Galleria Spada
– Museo nazionale di Palazzo Venezia
– Museo nazionale di Castel Sant’Angelo (ingresso contingentato)
– Museo nazionale d’Arte Orientale “G. Tucci”
– Museo nazionale Preistorico Etnografico “L. Pigorini”
– Museo nazionale delle Arti e Tradizioni Popolari
– Museo nazionale dell’Alto Medioevo
– Museo nazionale degli Strumenti Musicali
– Scavi di Ostia Antica
– Museo Ostiense
– Mausoleo di Cecilia Metella
– Terme di Caracalla
– Villa dei Quintili
– Villa Adriana a Tivoli
– Villa d’Este a Tivoli
Нещо питаш ли или ни информираш къде да гледаме?

# 349
Надявах се някой да се включи за замъка Castel Gandolfo, но уви.

Момичета, хелп плийс - гледам датите за Angelus през Април. Обаче, точно за Април няма Angelus, а има Regina Caeli. Някой знае ли каква е разликата?

Също така - понеже смятам да посетим Ватикана рано сутрин, а в някой от следващите дни, отново рано сутрин Базиликата, с идеята да се качим горе, смятате ли, че е удачно да отседнем в този район? Гледам апартаменти до спирки на метрото Отавиано и Кипро - ок ли е? От там в следващите дни планирам с метрото да стигнем до Испанските стъпала (примерно един от дните) и после да караме пешеходно по останалите забележителности? Как ви се струва?

# 350
Отседнах на 5 мин. от Ватикана, до Кипро -  разкошен район. Спокойно, тихо, осветено, никакви притеснения нямах с късното пристигане и много, много ранното тръгване наобратно. Хората масово си бяха местни, приятни заведения, магазини, всякакъв градски транспорт. При добро желание и малко повечко време може да стигнете до всяка точка пеш. Аз ползвах транспорт да отида до Колизеума и то само защото исках да вляза рано и денят беше много натоварен. През останалите дни вървях до центъра.

# 351
Здравейте!
Предстои ни пътуване до Рим на 13.02.
И тъй като ще ни е за първи път, се записвам в темата и се надявам да открия прекрасни ресторантчета, които сте посетили, за да мога да изненадам съпругът ми за 14.02.

# 352
Bonbon_ka, никой още не е споделял да е ходил до Кастел Гандолфо. И аз се интересувам, защото ми е в плановете.
Ето тук едно мнение на мила съфорумка за транспорт до там http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=977597.msg35374720#msg35374720. Иначе този тур заедно с Ватиканските музеи и аз го гледах, но нещо много скъп ми се видя.

Regina Caeli не знам какво е, но пак има всички недели в месеца, предполагам същото, може би е нещо свързано с Велик ден( може и някаква глупост да пиша сега)
Ти искаш да видиш папата от прозореца в неделя ли?

Около Ватикана е хубаво, единственото неудобство е, че е по-отдалечено от другите забележителности, но пак може пеш.

# 353
  • Варна
Относно ресторантите за 14.02 Ви препоръчвам да си харесате по отзиви в TripAdvisor и да търсите опция с резервация през The fork. Така ще сте сигурни, че ще имате маса и няма да обикаляте на празника.
От личен опит препоръчвам този ресторант, но е по-скъп.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187791-d1012586-R … a-Rome_Lazio.html
Близо е до площад Навона, после можете да се разходите. ❤ Специалитетът им са фетучини ала Скрофа, приготвят ги пред вас. Една порция, обаче е поне за двама души. Целият ресторант е в снимки на звезди, които са били там. Хубава, елегантна, тиха обстановка на ресторант с традиции.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 00:43 от Blue Turquoise

# 354
Благодаря Not For Long, точно така ги виждах и аз нещата, но исках да си сверя часовника.

Lady, жалко, че никой не го е посещавал все още. Благодаря за инфото за транспорта. Ако отидем живот и здраве до там, после ще споделя впечатления тук.

И да, идеята ми е да видим Папата поне през прозореца Simple Smile Има резон в това, което казваш - че може да е свързано с Великден, все пак е точно в този период Simple Smile

# 355
  • Milano
Реджина Чели замества Анджелус от Великден до Пентекосте (Петдесетница) - 20 май тази година.

Радостна молитва отправена към майката на Възкръсналия, която е Regina del Cielo o del Paradiso (Царица на Небето или на Рая).

# 356
Здравейте мами, предстои ми пътуване до Рим на 19.05. до 24.05. Започвам да правя програмата. Дайте предложение кой ден  да посетя Ватикана, доколкото знам в неделя няма посещение ,приемам всякакви идеи,чакам с нетърпение екскурзията.Благодаря Simple Smile

# 357
Реджина Чели замества Анджелус от Великден до Пентекосте (Петдесетница) - 20 май тази година.

Радостна молитва отправена към майката на Възкръсналия, която е Regina del Cielo o del Paradiso (Царица на Небето или на Рая).

Благодаря, Regina Di CuoriFlowers Bouquet

# 358
  • София

Цитат
Нещо питаш ли или ни информираш къде да гледаме?

При мен има проблем вероятно, благодаря Wink Чудя се просто къде ще има най-малко хора в безплатната неделя, за да го вмъкна в програмата. В къщи още от сега недоволстват, защото и друг път съм ги водила по безплатни посещения Laughing

# 359
  • Монтана
Искам да попитам ако се закупи карта Ромапас-2/3 дни за всеки вид транспорт ли е валидна?Ако е не бихте ли споделили за кой вид?Извинявам се ако някой го е обяснил и аз не съм разбрала.След като се закупи как се активира?Всеки път в качването на дадено превозно средство ли трябва да се маркира или?Деца на 16г и възрастни над 60г имат ли някакви намаления за тези карти?Още веднъж се извинявам за въпросите си ,но пътуваме в четвъртък 01.02

Общи условия

Активация на акаунт