Рим - 18 тема

• 95 351
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Относно Теравижън и Ситбус - ние бяхме платили двупосочен трансфер със Ситбус. Едно на ръка, че графикът не важи за тях, но и са супер на рядко. Докато чакахме рейсът за 11.30 (чакахме от 11.20, първият техен рейс дойде в 12.20, полудяхме), минаха 3 (три) рейса на Теравижън. Хората стигнаха в Рим и забравиха, че са пътували със самолет, ние още висяхме на спирката.  После се появи техен рейс, спря на спирка номер 4 (трябваше на 2), дойде една жена (техен служител), взе ни разпечатаните мейли, откъсна ни по 1 двупосочен билет на човек. На връщане другият служител отказа да ги приеме, започна да иска да му показваме мейлите. Казахме, че тя ги е взела, но той твърдеше, че не ги вземали. Имаше баркод на самите билети, но не. Накрая с шофьора нещо се разправяха и се съгласиха да ни вземат на база тези откъснати билети...Не бих пътувала пак с тях. Супер се изнервихме всички.

# 91
Да и на първа страница пише, че на Теравижън може само с разпечатани билети.
Относно компанията всеки може да провери в интернет колко "доволни" клиенти имат. На страницата им във фейсбук е пълно почти само със оплаквания. Един от редовните им номера е за счупен рейс и пътуване след час.

Змимка, от едно ходене не може да се вадят генерални заключения. Знам, че може да се случи и не е приятно, но те не знаеш хората за Теравижън колко са чакали. Пък и един час закъснение не кой знае какво, ако самолетът ти закъснее и пропуснеш часа на билета пак те качват, както и ако си по-рано. Да не говорим, че в рамките на час Теравижън нямат по разписание три автобуса.

За тези които се притесняват може да не си купуват билети за трансфера Чампино-Термини, а на място да вземат това, което пристигне първо. За ранния полет на обратно не бих рискувала без билет.
Може да се използва новият и евтин вариант за транспорт с автобус 720.

# 92
На Ситбус не са с определен час. По разписание за този период трябваше да дойдат 2 автобуса, не дойде нито един. А Теравижън определено бяха 3 броя, двата бяха с няколко минути разлика дори. Те спираха пак на спирка 2, но от другата страна на тротоара (към летището). Нямам представа за условията на самите Теравижън, просто говорите за тях, затова ги споменавам. Освен тях имаше още доста фирмени автобуси, които пристигаха и тръгваха от различни спирки, но не ми бяха познати като имена. А и не знам дали пътуваха за Рим.

За тези които се притесняват може да не си купуват билети за трансфера Чампино-Термини, а на място да вземат това, което пристигне първо. За ранния полет на обратно не бих рискувала без билет.
Може да се използва новият и евтин вариант за транспорт с автобус 720.

И аз бих препоръчала това - просто да се купят билети на място от първия дошъл автобус. Бяхме на косъм да зарежем платения трансфер и да си платим 6 евро (мисля толкова чух като цена) на Теравижън. Но пък трябва да призная, че рейсчето на Ситбус ни хареса, защото беше на 2 етажа и се возихме точно над шофьора Simple Smile

# 93
  • на земята
А колко е с такси,много ли е скъпо?Отколкото да се чака и губи времето с тези автобуси,онлайн билети и прочие?Благодаря
Ние мислим с такси към летището защото най вероятно полета ще е рано за връщане и с детето..)))

# 94
Такси- до Чампино - 30€, до Фиумичино - 45/48€
И това го има на 1-ва страница.

Скрит текст:
Ние пък (с дете също) отидохме в 5,30 до Термини и си хванахме автобуса (дори не знам на коя фирма) без нищо предварително. Единствено предния ден минахме покрай гарата да видим къде точно спират. И това е. Резервен вариант ни беше такси, но така и не се наложи. Дори си  отвисяхме на летището.

# 95
  • Варна
Здравейте!
Много се вълнувам - с ММ сме планирали предколедна екскурзия в Рим. ✈️ И понеже ММ не е много активен в организирането - се занимавам аз. Изчетох сума ти информация за Рим и забележителностите, но не мога да реша за Колизеума. Ясно е, че ще отидем до там, но от познати съм чувала, че вътре не е нещо особено. Искам да попитам заслужава ли си влизането, или както каза една приятелка "Камънаци и тълпи бутащи се хора"? 😕

# 96
И ние се изправихме пред тази дилема. Бяхме 3 семейства и със 6 на 0 гласа решихме да не влизаме. По същата причина - камъни и тълпи с хора.
Други обаче казват, че да идеш в Рим, и да не влезеш в Колизеума е грехота...

Нещо друго, което се сетих.
Скрит текст:
Наши познати, двойка на възраст, бяха в Рим по същото време, но отделно от нас. Засякохме се на летището на връщане. Влизали са в Колизеума. Имало е секюрити, скенер с лента. Мъжът е пуснал чантичката си на лентата, и тъй като е държал портфейла си в ръка, го е сложил върху чантичката. Като е отишъл от другия край на лентата (не разбрах дали самият той е минавал през скенер, но предполагам), там е била само чантичката му. Портфейлът не. Най-вероятно някой от хората, които са минали преди него, са го грабнали (умишлено) със своите неща от лентата. Общо взето са загубили целия ден. Първо в скандал там, защото никой не носи отговорност. Оказало се, че секюритито се извършва от охранителна фирма, а не от полицията. Пратили са ги в полицията, в посолството. В крайна сметка - голямо нищо. (мъжът е голям адвокат в нашия град, а жената - лекар, т.е. не са някакви прости и неразбиращи, но е факт, че е супер необмислена постъпка това с поставянето на портфейла върху чантичката, а не вътре в нея). Добре, че освен лични карти, са носили и червените си паспорти, та не се е наложило вадене на апостил. Но дебитни карти, шофьорска книжка, някакви пари в брой.... Идеята ми е - да внимавате и на секюрити контрола по забележителностите. Стане ли нещо, никой не носи отговорност и само главоболия после.

# 97
Здравейте!
Много се вълнувам - с ММ сме планирали предколедна екскурзия в Рим. ✈️ И понеже ММ не е много активен в организирането - се занимавам аз. Изчетох сума ти информация за Рим и забележителностите, но не мога да реша за Колизеума. Ясно е, че ще отидем до там, но от познати съм чувала, че вътре не е нещо особено. Искам да попитам заслужава ли си влизането, или както каза една приятелка "Камънаци и тълпи бутащи се хора"? 😕
Според мен си струва да се види Колизеума. Още повече билетът включва разглеждане и на Римския форум и Палатин, а последно май беше 12Е.

# 98
  • Вестерос
За мен да си в Рим и да не видиш Колизеума, Римския форум, пантеона, навона , ди треви, испания и ватикана е пропуск. Камънаци или не, все пак това са символи на Рим.

Портмонето може и да е паднало, все пак е лента скенера като на летището. Но може и да са го гепали. Човек трябва да внимава без значение адвокат, фризьор , професор или падар е.

# 99
Да, това е било първото предположение (да е паднал). Спрели са пропуска за кратко и по думите им, почти са разкостили машината. В крайна сметка - портфейл - цък. Просто трябва да се внимава. Научих и друго, в следствие на този инцидент - че в чужбина не е проблем да се разхождаш с ксерокопие на личните си документи. Но аз лично, ако в хотелската стая няма сейф, не бих рискувала да ги оставя и там...

# 100
  • на земята
Такси- до Чампино - 30€, до Фиумичино - 45/48€
И това го има на 1-ва страница.

Скрит текст:
Ние пък (с дете също) отидохме в 5,30 до Термини и си хванахме автобуса (дори не знам на коя фирма) без нищо предварително. Единствено предния ден минахме покрай гарата да видим къде точно спират. И това е. Резервен вариант ни беше такси, но така и не се наложи. Дори си  отвисяхме на летището.
Благодаря!

# 101
За мен също е непростимо да не влезеш в Колизеума, повярвайте усещането е невероятно, влизала съм шест пъти и дори съжалявам, че седмият не влязох.По снимки не може да се усети магията на времето и историята. Камънаци, но какви? Заставаш там и усещаш, че макар и нищожна, си част от две хиляди години история. Почти чуваш Ave Caesar, morituri te salutant, виковете на тълпите и звука от мечовете на гладиаторите.
Винаги е така, както и в базиликата Свети Петър и Сикстинската капела, лично аз загубвам ума и дума.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 01:35 от Lady Vengeance

# 102
  • Варна
С тази нова версия (ползвам само старата) съм ви изпуснала в новата тема!  bouquet
Относно придвижването от/до летище винаги сме пътували с компания или с голямото дете и сме били или с резервиран частен трансфер, или с такси. От хотела ни с последния път също предлагаха личен трансфер на цената на такси. Особено с дете/деца за мен е най-удачният вариант.
Относно Колизеума- за мен би било грехота да не влезете. Разходката с гид е много интересна. Дори синът ни на 8 тогава, беше запленен. Купихме всичко възможно с Колизеума- от 3Д книги, сувенири, ключодържатели и прочее. Има ли еквивалент този архитектурен паметник? Мисля, че в предната тема се коментираше, че ще отварят и четвъртото ниво за туристи! Би било уникално! Рим целият е в камъни- площади, фонтани, паметници, улици- всичко. Може би не е Вашето място като цяло, ако не Ви допада това. Вкъщи се шегуваме, че се възхищаваме на този град, защото всичко, което е на 500-600-700 години е чисто ново! Заслужава си да видите тези “камънаци”. Не го казвам с упрек, моля да не ме разберете погрешно! Споделям мнение и аз като на няколко пъти посещавала го. Бих отишла пак в дома на Август и Ливия, както и на 4то ниво.
Относно личните документи- така е- само с копия обикаляйте, ако има сейф в стаята или да се пазят на рецепция. Дори при настаняването в хотела ни предупредиха за това и ни дадоха копия.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 15:30 от Blue Turquoise

# 103
  • Гражданин на света
Е срам не срам за досаждането но ще питам и аз  Embarassed Момичета резервирах билети за 5 дни Рим през февруари. Няма да ходим да първи път в Рим а за втори, нещо като повторението е майка на знанието  Simple Smile . Първият път бяхме организирана екскурзия и малко като овце. ММ е луд фен на римската история и сега съм решила за Коледа да му подаря едно такова пътуване, още повече,че билетите с уиз ни излязоха има няма 100 лв в двете посоки. Въпроса ми е свързан с билетите за Колизеума. Когато бяхме ни водеха и докато се наснимаме и усетим къде сме вече ни поведоха навън. Сега искам да взема билети за всички възможни за посещение места в Колизеума. Виждам, че има някакъв подземен тур и нощен и незнам си още какво но не мога да се справя. Моля за помощ може и на ЛС. Благодаря, че ви има bouquet

# 104
  • Варна
Влизате в сайта coop culture и оттам избирате желания от вас тур. Имайте предвид, че продажбата на билети за някои турове е ограничена и стартира на определена дата през месеца като се продават билети за следващия месец. В деня на отваряне на продажбите при мен беше лудница, за секунди изчезваха местата, сайта забиваше и т.н. През зимния период не знам, дали е толкова натоварено, но пролетта беше доста.
http://www.coopculture.it/ticket_office.cfm

Общи условия

Активация на акаунт