Куриозни и забавни случки по време на лятна почивка

• 5 575
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имали ли сте някакви куриозни,смешни и забавни случки по време на лятната си почивка,които не бихте забравили?Нека да се позабавляваме и да се заредим със слънчево настроение,смях и приятни емоции!

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 12:48 от Moderator (Nikol)

# 1
Сега се сетих за миналото лято. Бяхме си харесали едно капанче в Каварна, имаше много хубави мелби-със сладолед кат от едно време, обаче сервитьорът все не успяваше да запомни комбинациите от вкусове 😁Аз поръчвам ванилия, пъпеш и шоколад, той ми носи ягода, дъвка и диня...не мога 😁😁😁 На следващия ден отиваме и казвам за да му е по-спокоен процесът по зяпомняне-само три топки шоколад , а той ми носи -страчатела с чадърче 😁😁😁

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 22:43 от The Queen1

# 2
Снимаха ни от Интернет медия на плажа, без да знаем и ни качиха в статия в която ни описаха като Ганьовци, които си носят манджа на плажа, защото сме били стиснати. От разстояние на времето вече случката изглежда смешна, тогава не защото детето ми също беше на снимката.

# 3
  • София
Аз съм ставала свидетел на следните случки:
Малко момченце се оплаква, че му се пишка. Майка му се беше заприказвала с друга жена и не му обърна внимание, та детенцето влезе под чадъра и се изпишка между двете жени. Съседите по чадър умряхме да се хилим, но по неволя всички чухме фалцета на майката.

Разговор в заведение:
Избрахте ли?
Да, вратна пържола и порция крилца.
А, извинете, само да попитам, вратната пържола пилешка или свинска да бъде? Крилцата пилешки ли (няма други в менюто)?
Засмях се, защото реших, че се шегува, но сервитьора отново попита пилешка или свинска да е вратната пържола.
Смеейки се му казах, че ако намери пиле с такъв врат, от който да добие вратна пържола, задължително да я донесе. Усети се и той се засмя.. милия, колко ли е бил изпушил от преумора.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:56 от Moderator (Nikol)

# 4
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Такаа, преди 20 години някъде, с ММ, тогава гаджета, на Синеморец.
На втората вечер установявамЕ, че нямаме кондоми, редя се пред една аптека, влизам, купувам ( щото някои го е срам) , фармацевтката ухилено - "Приятно изкарване"...

След няколко години в Созопол, в една къща за гости, бяхме в едно студио четири, пет дни, после дойдоха едни приятели, и се събираме с тях в един апартамент, местим багажи на същото място, но на друг етаж.
Хубаво, но след два дни ММ ще шофира, а му ги няма маратонките, той си шляпа с джапанки из града.
След кратко мислене се сеща, че ги "прибрал" !?! в нощното шкафче до леглото...
На мен пушек ми излиза из ушите, отивам до помещението в което бяхме, чукам на вратата, отваря ми един  рус и розов господин по слипове ( чех или поляк беше, не помня), опитвам се да обясня, че имаме вещи е спалнята, човека ме пуска, там жена му полугола, аз гледам в земята, сори, сори, вадя маратонките, те се хилят, аз се насмитам, бай, бай...

В Равда, сядаме в една кръчма, искам скумрия на скара, носят ми някакви големи парчета риба, с ММ решихме, че е едричка скумрия, като донесоха сметката се оказа, че съм яла филе от акула...

# 5
За поредна година бяхме на море в Турция. Вечерта отиваме в откритата   дискотека, но върви основно музика, на която не ни се танцува. Аниматорът( около 18 годишен) идва при нас да ни прикани за танци. Музиката дъни, едва се разбираме, но успявам да кажа, че чакаме някоя песен на Таркан. Момчето изведнъж започва да се смее, да прави жест с ръце, че благодари. Ние се чудим на тази негова реакция, и леко дори се скомфузих.  Той продължава са се смее( аз вече започвам да си мисля, че юнакът е леко тралала), и  накрая се изцепва: О, тенкюююю, тенкююю! Хаааа, ай ем Таркан, ай ем Таркан!
Толкоз за комуникацията на английски в Турция🤣

# 6
С мъжа ни само дет не ни набиха по време на ковида в центъра на Градина, защото сме с маски в ресторанта. Плашили сме хората. Ние си ги носихме просто на влизане и излизане и естествено, че си ги махнахме, докато се хранехме. Но, не, много сме ги плашили.

Иначе, с децата съм имала много неудобни моменти -- като 2-3 годишен единият ми син обикаляше всички легнали мадами и ги пръскаше с пушка-пръскалка Simple Smile Целеше се само в жени--от малък има афинитет към нежния пол. А бебето ядеше пясък като кокошка.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:58 от Moderator (Nikol)

# 7
  • Sofia
Цитат
А бебето ядеше пясък като кокошка.
Оххх това искрено ме разсмя! 😂😂😂 Да са ви живи и здрави! Моите докато бяха малки събираха фасове и си ги слагаха в устата!  Нищо не помагаше, търчиш по едното и му вадиш фасовете, другото се скрило зад гърба ти, и тъпче ли тъпче.. Сега са големи и само мрънкат, ако някой пуши около тях, бъзикаме ги, че са си взели дажбата като малки и са намразили цигарите.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 17:00 от Moderator (Nikol)

# 8
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И моето дете като малко ядеше пясък, няколко дни след морето имаше пясък в гърнето...

# 9
Тишина и спокойствие
Скрит текст:
В края на 90-те, компания бедни студенти, можем да си позволим само стая. Разпръснахме се в различни къщи, защото нямаше свободни на едно място. С мъжа ми наемаме на 2 етаж в тиха уличка, идеален избор! Нощем обикаляме с приятелите по заведенията, после спим до обяд и хайде на плаж. Пристигнахме в петък. Мина събота, мина неделя, без забележка. И в понеделник рано сутринта, спали едва 3-4 часа, се събуждаме от някакъв страшен шум. Не знаем на кой свят сме и какво се случва. Поглеждаме през прозореца, точно отдолу гаражът отворен и тече усилена работа. Фирма за производство на дограма... Разказа ни се играта до края на почивката...

Цаца със сладолед
Скрит текст:
Дъщеря ми беше на 2 г., много ящна по това време. Седим си на плажа, до нас компания македонски младежи ядат риба. Явно ги е гледала много жално, защото по едно време я почерпиха. Куриозното е, че в същото време нагъваше сладолед. Увековечихме я със снимка - в едната ръка сладолед на клечка, в другата - цаца.

История с ключове
Скрит текст:
Малко преди да тръгнем на море установихме, че ключът на мъжа ми за единия патрон на входната врата не успява да превърти. Заключихме с моя и решихме да го оправяме като се върнем. Настаняваме се в квартирата и аз като предвидлив човек, прехвърлям най-лошия сценарий в главата си, как влиза крадец, докато сме на плаж, грабва ми чантата и после не можем да си влезем вкъщи. Извадих си връзката с ключове и я скрих в горен кухненски шкаф, зад едни тенджери. Никой не влезе, тръгнахме си благополучно и малко преди София ми проблесна, че ценните ключове си лежат кротко в шкафа... Останалата част от пътя изкарахме в молитви. Слизаме от колата без да сваляме никакъв багаж, за да не стоим с куфарите пред вратата, докато дойде ключар. Мъжът ми вкарва неговия ключ, завърта и късмет! Отключи без никакъв проблем Bowtie звъннахме после на собственичката на апартамента и на следващия ден ни ги изпрати Grinning

"Искам мразолед"
Скрит текст:
На море сме с моите родители. Дъщеря ми малка и заради някакво филмче казваше на сладоледа "мразолед". Баща ми беше някъде на брега, тя скача от хавлията и тръгва към него, за да му каже, че иска сладолед. Само че заслепена от желанието го пропусна и награби една жена през кръста, викайки "Дядо, дядо, искам мразолед!". Тя имаше чувство за хумор, разсмя се и само каза, че още не е станала дядо Joy

Вечеря на ресторант
Скрит текст:
Пак на морето с моите родители, обличаме се да ходим на ресторант. Обичайно си готвим в квартирата и излизането навън вечер ни е направо като за официална вечеря Grinning всички излизаме и чакаме само майка ми, която още се оправя. Излиза и какво виждам - нагласила се с елегантна рокля, хубави обувки, лек грим, парфюмче, топ! Стигам до косата и избухвам в див смях - на бретона забравила 2 ролки, от тези големите, дунапренените Laughing

На батута
Скрит текст:
Докато нямаше 18 г., взимахме с нас малката сестра на мъжа ми, едната година хвана кошмарния вирус с повръщане. Като истински гадни родители използваме случая в своя полза - да илюстрираме защо не трябва да се ядат неща от продавачите на плажа. Дъщеря ни на 4 г. искаше от всеки преминаващ да се купува, а те предлагаха и разни бързо развалящи се неща без хладилна чанта. Сестра му не беше яла наистина, но ние излъгахме, че си е купила и затова сега е така Blush Оставяме я за малко да си почива в квартирата, а ние отиваме на атракционите, че дъщеря ни не пропускаше да се отчете. Избра си въжетата с батута, преди това в друг град се беше качвала и много ги обичаше. Пуснахме я, защото си мислехме, че е като на другите места, съвсем леко ги теглят като видят, че е малко дете. Този батко обаче си я дръпна както трябва - високо, с премятане! Направо изтръпнах, но я гледам не показва страх, даже си говори с него и си замълчах. Картинката беше следната - на всяко вдигане горе казваше "У", на всяко сваляне казваше по няколко думи. В крайна сметка детайлно му разказа как леля ѝ си купила нещо на плажа и как точно повръща в момента. На горкото момче му се наложи да изслуша всички нелицеприятни подробности Joy После си призна, че така се разсейвала, защото я било срам да си признае, че я било страх...

"Свалете сладоледа"
Скрит текст:
На друго море сме с голямата сестра на мъжа ми и племенниците. Ние ставаме по-късно и още бяхме в квартирата, те вече на плажа. По едно време ми пише по вайбър да свалим сладоледа като слизаме. Веднага казвам на мъжа ми, защото съм голяма шматка и ще забравя. Бяхме взели голяма кутия, обаче останало малко и той го пресипал в една порцеланова купа. Чудихме се, защото по принцип си купуват от плажа, а и малко ни беше странно да се появим с купата долу, но щом искат точно този, изпълняваме. Дъщеря ни през това време още спеше и не беше в течение. Вече на вратата се сещаме - ооо, трябва да свалим сладоледа. Тя казва, аз ще го взема, обясняваме ѝ, че е в купа, да не се чуди къде е кутията. Детето се хвана за главата, върна се, влачеща правилното нещо... надуваем дюшек във формата на сладолед Laughing

"Джин с тоник"
Скрит текст:
Реална история от 2022 г. в "Норд", Варна. Уточнявам, защото след това разбрах, че има такъв скеч Joy
Дъщеря ми, вече голяма, си поръчва джин с тоник, но ѝ носят само тоник. Сервитьорката казва, че не сме поръчали джин, а ние всичките 5 човека на масата го чухме много ясно.
Чак като каза, че сме поръчали само едьин тоник, се усетихме какво е станало...

И две истории за пътуване до морето:

С аромат на оцет
Скрит текст:
Кумовете ни нямаха кола и бяха в родния град на мъжа ми. Отиваме да ги вземем и за да разделим пътя, оставаме за една нощ при свекърите. На сутринта ставаме рано, към 5 ч. и виждаме, че и свекър ми се облича да излиза, ще ходи до вилата им. Предлагаме да го метнем, за да не ходи пеша, имаше малко багаж, товарим и потегляме. По едно време усещаме лека миризма на оцет и понеже не носим, решаваме, че е нещо отвън. Не беше. Оказа се, че е взел домашен оцет, който се беше излял в багажника и беше напоил хубаво раниците ни Joy Тогавашната ни кола нямаше климатик, като напече слънцето по време на пътуването, стана още по-интересно. Нямаше и пералня в кварирата, не мога да ви опиша какво пране падна като пристигнахме.

Нестандартен транспорт до морето...
Скрит текст:
Взимаме си колата от сервиз предния ден и щастливи, че всичко е проверено, тръгваме към Варна. Малко след Търново нещо започна да стърже зловещо и спря. Късмет, че стана точно до голяма отбивка, иначе си беше реално опасно аварирането на тесния път. Извикахме "Пътна помощ" и започнахме да звъним по сервизи. Петък, късен следобед, всички казаха - докарайте я, но мога да я видя в понеделник. Мислихме, смятахме, хотел ли да наемаме в Търново и да си загубим 3 дена там, вместо на плажа, да я оставим и да хванем автобус, а после да се върнем, никак не става. Човекът от пътната помощ каза, че може и до Варна да ни закара. Тогава имахме договор само до най-близкия град, така че удоволствието щеше да ни излезе 500 лв. Щем, не щем, съгласихме се. Като се обадихме питаха колко човека сме, да знаят каква кола да пратят и понеже казахме двама, дойде с малка кабина. Аз се разположих на дясната седалка (която се оказа учудващо удобна), но мъжът ми изкара целия път свит в средата, с качени крака в/у голяма кутия с инструменти Joy

П.П. Предна полуоска.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 13:30 от Relax now

# 10
От тази година. Седя си аз на хавлията, малката е на брега на морето, играе си нещо, хванала едно водорасло, вдигнала ръчичка и крещи.
-Мамооооо, това какво е?
Аз мъча, бях далеч от нея и не исках да викам. Правя и знак да дойде, не идва, продължава с все глас.
-Мамоооооо, кво е тва?
Аз продължавам да жестикулирам, за да дойде при мен и да и обясня.
- Мамооооо, кажи какво е това ! Laughing
Мълча, а тя крещи пред всички хора на плажа, които бяха зяпнали в нас и очкаваха моя отговор.
-Мамоооо това шаран ли е ??? LaughingLaughingLaughing
И се чува само бурен "смях в залата". А аз наведох глава и се кикотих тихичко.

Племеника ми на разходка в Обзор вижда файтон с коне и заявява на всеослушание:
- Лельоооо, ляльо виж- каютка с магаре FlushedLaughing

# 11
Сетих се за още две случки.

На плажа сме с мъжа ми и едната ни племенница. Те е с такъв пояс. Слага го на кърпата и сяда в дупката, но нещо започва да се намества и явно го е понатиснала, защото в един момент се чува силно "прас" и всичките сини пера избухнаха върху хората около нас Joy

Дъщеря ми, вече девойка, не дете, пристига на плажа с една клоширана къса рокля. Слага си кърпата и кляка, за да я застопори с джапанките си. Но не предвиди разстоянието и буквално седна в/у лицето на един мъж, който спокойно си лежеше. Роклята ѝ го закри до гърдите. Умрях от срам! Тя също се ошашка, изправи се и не смее да се обърне да го погледне. Аз изстрелях - извини се! Тя ме гледа в очите и ми казва "извинявай" Trollface викам не на мен, на човека!!! Той беше с жена си, повече не посмя да легне, докато бяхме там Flushed

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:54 от Relax now

# 12
Хахаха, милият! Това беше яко! Сигурно и обеснения е дължал и на дивана е спал 😂😂😂

# 13
Вчера привечер се разхождам из плажа, ама без да се усетя съм навлязал при нудистите. Реших бързо да се изнеса през дюните, а там двама мъжаги се награбили и се пердашат като за световно 😁

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 18:22 от ivo ivanov2

# 14
Последното ме подсети как бяхме на Кранево и мъжът ми и дъщерята, малка тогава, решиха да си направят разходка до Албена по брега, без да знаят, че има нудистки плаж. Върна се силно впечатлена Laughing

Общи условия

Активация на акаунт