Рим - 18 тема

• 95 451
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Мисля, че безплатният ден не влиза в сметката с дните. Вие вероятно няма да имате билети за безплатния ден, така че ваша воля дали да ги използвате два или един ден според мен, когато са редовно закупени. Безплатно е влизането през първата неделя само, което автоматично отговаря на вашия въпрос че в рамките на този ден трябва да посетите обектите безплатно.

# 391
Здравейте,

ако има някой да пътува с рания полет на Уиз в 8:40 на 07.02.2018. и иска да комбинира такси до летището да ми пише. Simple Smile

Прекрасни емоции на всички в неповторимия Рим!

# 392
Някой бил ли е в Palazzo Doria Pamphliji? Някакви отзиви? Конкретно би ми била интересна историята на семейството през вековете, интериора, градините, а ренесансовите портрети - по-малко, Каравджо и ко. не са моите художници.

Да кажа за изложбата на Бернини в Боргезе - великолепна е, исках да остана в галерията завинаги. Самото съвършенство са статуите му, толкова много живот и емоции е изработил от камък. Без временната изложба на Бернини за мен лично, като човек, който няма отношение към ренесансова живопис, посещението на Боргезе не би си струвало. Близката галерия за моделно изкуство ме плени искрено. Имаше мнго интересен поглед върху импресионистите (не знаех, че Моне е рисувал в Рим), имаше фотографии на езера с лилии в Рим и как Моне ги е пресъздал и как е показал играта на светлината.

Палацо Колонна беше интересен, много бяха наблегнали върху историята на семейството и това, че замъкът все още се обитава.

Баните на Калакала ме изненадаха приятно - раздаваха 3д очила, илюстриращи как са изглеждали преди. Има ли такива за Форума и Палатина? Ако да, ще ги посетя отново, че преди години нямаше такива екстри и ще ми е интересно.

# 393
А градините на Палацо Колона отворени ли са по това време? Вие със гид ли бяхте или самостоятелно и има ли ограничение на времето за посещение? Аз купих билети за 9ч., но нямаше друга възможност, за следващата събота.
По въпросите ти нямам отговор, дори и такива очила не са ни давали на Термите на Каракала. Вчера гледах билети за Domus Aurea, там има нещо такова.
Този път, ако е хубаво времето планираме Остия Антика.

# 394
  • София
Изложбата на 60 платна на Моне е в Рим до края на месеца. Напълних си очите просто. А детето  (учи в училище по изкуство ) направо онемя.

# 395
Изложбата на 60 платна на Моне е в Рим до края на месеца. Напълних си очите просто. А детето  (учи в училище по изкуство ) направо онемя.
Къде точно е тази изложба?

# 396
  • София
Къде точно е тази изложба?

Комплессо Виторио Емануел-залата отляво на големите стълби.

# 397
А градините на Палацо Колона отворени ли са по това време? Вие със гид ли бяхте или самостоятелно и има ли ограничение на времето за посещение? Аз купих билети за 9ч., но нямаше друга възможност, за следващата събота.
Този път, ако е хубаво времето планираме Остия Антика.
Отворени са, ако не вали. Вчера валя доста. От 9 вяча турове на английски, ние бяхме от 12 и бях доволна. Не знам да има ограничение във времето, но отворените за посещение зали не са чак толкова много, че да не се розгледат за 2 часа. Ние бяхме готови за 1, с уговорката, пак казвам, че не сме се спирали пред всеки портрет.

А някою успявал ли е да стигне до частта на Веа Апиа със саркофазите? Срам ме е да призная, че  ние днес три пъти се загубихме и накрая се отказахме... Много са неясни обясненията в интернет.

# 398
  • София
Това за Моне е интересно ,дъщеря ми е на същата вълна . И тъй като днес не успяхме да стигнем до Боргезе,се надявам във вторник да успеем .  Иначе днес 2:30 минути точно чакахме пред Saint Angelo,за да влезем. Все пак видяхме папата днес и съм доволна .

# 399
  • София
Но тя изложбата не била в Боргезе, а тук http://www.ilvittoriano.com/mostra-monet-roma.html
Утре сме в този район и ще я посетим Simple Smile Благодаря за информацията!

# 400
Аз говорех за Бернини в Боргезе и платната на Моне, които по принцип са си в Рим в Галерията за модерно изкуство. Още не съм решила дали да посетим тази изложба на Моне иначе - вече сме ги виждали във Франция, но пък Моне ми е слабост и един път не стига.

# 401
Благодаря за отговорите, момичета! Simple Smile

# 402
  • Вестерос
Ах Моне!!

Не я знам тази галерия Simple Smile

# 403
  • София
Утре ще проверя и ще ви пиша Simple Smile Тук на място изникват все нови и нови неща,които искам да видя,а времето ни е ограничено. Всяка крачка е история. Когато пътувам ми се иска денят да е 24 часа минимум Simple Smile Лошото е,че двама се борят с грипа и не сме на 100%. Утре се надявам да сме в кондиция. Хотелчето ни е много симпатично,препоръчвам го -много чисто,с удобни матраци ,голяма и чиста баня Simple Smile Снимала съм го,който иска ще му изпратя снимки.

# 404
  • Пловдив
Момичета,може ли мнение за тая оферта...https://grabo.bg/v-rim-prez-mai-0h653
с доплащанията и без Ватикана сумата отива на 460лв.

Общи условия

Активация на акаунт