Рим - 18 тема

• 95 452
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Вестерос
Толерантни ли са към пушачите в Рим? Има ли обособени места за тази цел по културните забележителности? В заведенията?
В Колизеума не се пуши, ако това питaш Grinning Пуши се на улицата и пред заведенията.

# 376
А, пуши се в Колизеума, има табелки с места за пушене и кошове с пепелници, във Ватиканските музеи в градинките с пейки също се пуши, в заведенията вътре твърдо не, дори и в хотелите не се пуши, само тайно.Simple Smile

# 377
  • Вестерос
Ха, не съм видяла в Колизеума местата, но и пушещи не забелязах, затова предположих, че е забранено. Grinning

# 378
  • СОФИЯ
Музеят на восъчните фигури е съвсем близо до този асансьор на времето. Струва ли си да се посети? Нещо няма много добри отзиви, а и съм я водила в Мадам Тюсо.

# 379
Вар.1- получавате мейл, с който отивате на касата и взимате билетите;
Вар.2- получавате на мейла директно билети, които ще трябва да рзпечатате и имат щрихкод.
При всички положение в мейла ще пише какво трябва да направите.
Това са мои предположения, тъй като не сме купували тези турове. Simple Smile

Снощи купих билетите за Колизеума, но отбелязах да ги вземем от касата, а не принтиране вкъщи. Disappointed
Въпросът ми е, на една и съща опашка ли трябва да се наредим при положение, че имаме само резервация?

# 380
Нареждате се на бързата опашка и отивате на касите, които са за билети с резервация, тя води само до тях.

# 381
Нареждате се на бързата опашка и отивате на касите, които са за билети с резервация, тя води само до тях.

Благодаря!

# 382
Здравейте,предстои ни пътуване до Рим през месец май.Тъй като ще сме с кола и ще обикаляме и на други места не мога да закупя предварително билети за забележителностите.Изчетох повечето теми,в Рим ще сме за три дни,решихме че на място ще си вземем рома пас карти.Не разбрах обаче двете забележителности който са безплатини с тази карта,на кой опашки трябва да се редим.На тези с предварителна резервация ли,или на дългите за купуване на билети без резервация.И още нещо,нека ако някой е ходил с кола до Рим да сподели къде има обществени паркинзи където можем да си оставим колата.Оказа се,че повечето хотели нямат паркинг или ако има такъв той се заплаща допълнително и е доста скъпо.

# 383
  • Торонто
Здравейте, мислим да прекараме 2-3 дни в Рим и 2 дни във Венеция през август. Искаме да пристигнем на 15-ти август - трябва ли да се притесняваме, че е национален празник?
Ще посетим само колизеум, още една забележителност и другото ще са разходки и фонтани.
Ресторантите и джелатериите работят ли?
Мерси предварително!

# 384
  • СОФИЯ
http://www.galleriacolonna.it/en/ много искам да го посетим. Жалко че е отворен само в събота до обяд. Теоретично е възможно да успеем.

# 385
  • София
Здравейте, на сайта на Колизеума видях, че всяка първа неделя е с безплатен вход, но не може да се резервират билети. Понеже ние в първата неделя ще бъдем в Рим, ме интересува следното: струва ли си да закупя онлайн билети, които важат за 2 последователни дни и да посетим Колизеума и Форума в неделя и понеделник, има ли значение кое от двете първо, можем ли първо да отидем във Форума в  неделя /защото вероятно заради безплатната неделя в Колизеума ще има повече хора/, можем ли от Форума да вземем резервираните билети? Някой бил ли е на такава безплатна неделя? Аз искам да избегна навалицата, но във вторник сме във Ватикана.

# 386
  • София
И аз бях пред същата дилема, но вече купих билети за Колизеума . Не ми се рискува да прекарам половин ден на опашка. Може би сега не е толкова натоварено , но вече съм подредила програмата. Много ме притеснява прогнозата за времето с тези дъждове.

# 387
http://www.galleriacolonna.it/en/ много искам да го посетим. Жалко че е отворен само в събота до обяд. Теоретично е възможно да успеем.
Супер отдавна искам да го видя това палацо:) , разбира се галерията, апартамента на Изабела и градините, но не мога да разбера градините дали са отворени по това време, освен че билетите за тях се купуват само на място. Доста скъп е билета за трите места, но май ще купя.

Супер спонтанно купих билети за другата седмица, времето малко дъждовно го дават, но не ми пречи.
Вече купих билети и за подземията и Белведере.

# 388
  • София
И аз бях пред същата дилема, но вече купих билети за Колизеума . Не ми се рискува да прекарам половин ден на опашка. Може би сега не е толкова натоварено , но вече съм подредила програмата. Много ме притеснява прогнозата за времето с тези дъждове.
Билетите за Колизеума нали важат за 2 дни и са за Колизеума+Форума?
Може ли да видя твоята програма? 😊

# 389
А ако се влезе в безплатната неделя пакк ли важат два дни? Съмнявам се, но логично погледнато май билетът си е същият,  но на нулева стойност. Или греша?

Общи условия

Активация на акаунт