Рим - 18 тема

• 95 460
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Валиден е за автобуси и метро. Активира се при първото возене или влизане в музей.Разбира се, че трябва да се маркира при всяко използване. Има условия на страницата им. http://www.romapass.it/en/the-cards/

# 361
Рома пас важи за всички видове транспорт в рамките на града, автобуси, метро, трамваи, дори и влакове, всичко.Без автобусите за трансфер до летищата, влакове до Фюмичино и Леонардо експрес. От/ до Чампино може да я използвате за автобус 720.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 19:23 от Lady Vengeance

# 362
  • Монтана
Благодаря на тези който ми отговориха,но някак си разбирам ,че се разминават мненията-важи ли ,не важи ли за всички транспорти,не го разбрах-дано на място успеем да го разберем Simple Smile Има ли значение колко пъти на деня ще се качиш в превозно средство с тази карта?А деца на 16г и пенсионери дали ползват някакво намаление за картите

# 363
Едно и също сме писали и двете. Аз писах- маркират (а не валидират), което означава като влизате в метрото, като влизате в музей... Кое не е ясното?
Lady Vengeance доста по- подробно е написала за кое точно важи.
Изглеждат като дебитна карта. Доближаваш я- и това е.
Картите дават достатъчно отстъпка, за да има допълнителна. Децата под 10 са фри. Имате линк с условията.
Няма значение колко пъти ще се качиш. Има значение броя на музеите- ако е 48 часова карта- 1, ако е 72- 2 музея.

# 364
Ами, ако прочетеш малко в сайта за Рома пас ще разбереш.
Ето ти го преведено, както искаш, така го разбирай.
Скрит текст:
Безплатен достъп до първите 2 посетени музеи и / или археологически обекти по ваш избор. Безплатният вход включва изложбата, която се провежда в музея.
Концесионен билет до всички други музеи и / или археологически обекти, посетени след това. Концесионният билет включва изложбата, която се провежда в музея.
Безплатно ползване на градската транспортна мрежа. Валиден 72 часа от първото валидиране за достъп до музеи, археологически обекти и местен обществен транспорт. Валиден е за всички средства за местен обществен транспорт, извършвани от ATAC (автобус, метро A, B, B1 и C и железопътни линии Roma-Lido, Roma Flaminio Piazza del Popolo-Viterbo, Roma-Giardinetti) на територията на Община Рим. Автобус 720, за да се свърже летище Чампино с метростанция Laurentina Station B. Трябва да бъде завършено изцяло и да не се прехвърля. Картата трябва да бъде представена по искане на контролния персонал, заедно с валиден документ за самоличност. Всички специални връзки tpl Atac, железопътните линии Trenitalia FL, връзката летище Tiburtina / Termini / Fiumicino, връзката Тренталиа "No Stop" Roma Termini-Fiumicino Airport (Leonardo Express) ивсички връзки към и от летище Фиумичино не са включени .
Намалени билети за изложби, събития и други сътрудничещи оператори и бизнеси ( Ръководство за ромите Pass 72 Hours Guide ).

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 17:50 от Lady Vengeance

# 365
Може да си я купите онлайн и да си я вземете от избрано от Вас място, може да си я купите на място. В пакета има карта (подробна), още една книжчица и картата.

# 366
  • София
Някой има ли опит с коли под наем в Рим? Хотелът не е в центъра. С бебе и дете на 11 може би не е лош вариант  Thinking

# 367
Сигурно ще ви отговорят и по-опитни, но според мен трафикът и местата за паркиране ще са ви проблем. По-добре такси.

# 368
Здравейте, имам въпрос за Меджик Ленд-увеселителен парк в близост до Рим. Някой ходил ли е от Рим с градски транспорт до там за един ден, удобен ли е превоза , а и самия парк струва ли си?

# 369
  • Монтана
Благодаря Ви,малко късно ,но вече разбрах.Още веднъж се извинявам,ако съм ви изтормозила Simple Smile

# 370
  • СОФИЯ
Hop on - Hop off автобуси на първата стр. пише, че не са популярни за разглеждане  newsm78, а аз точно обмислях да ги ползваме за половин дъждовен ден, удобно ми е че спират на Барберини.

http://www.time-elevator.it/?lang=en  иф за тази интерактивна атракция? Дъщеря ми хареса нещо подобно във Виена.

# 371
  • София
От Фиумичино днес се качихме на друг автобус, неспоменат на първа - на Т.А.М. - билети продават на вратата на автобуса, 6 Е. Спира на Термини отпред,  с денонощно разписание.
Ох, крака не ми останаха, но душата е пълна.😀

# 372
Толерантни ли са към пушачите в Рим? Има ли обособени места за тази цел по културните забележителности? В заведенията?

# 373
  • София
Освен зоологическата градина, какво друго много интересно за деца може да се види? Архитектура, църкви и музеи  - основното е показано Simple Smile

# 374
  • СОФИЯ
Освен зоологическата градина, какво друго много интересно за деца може да се види? Архитектура, църкви и музеи  - основното е показано Simple Smile

За деца, днес лично порових. Има естествено и зависи от възрастта на децата.
За деца ми се видя интересен https://www.tiqets.com/en/rome-c71631/explora-the-kids-museum-l1 … AYASAAEgIBJ_D_BwE
просто моето момиче вече е на 14 г.

Общи условия

Активация на акаунт