Рим - 18 тема

• 95 303
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
за да се чувствам по сигурно искам да попитам: един час преди полета достатъчен ли е?Летим само с ръчен багаж за Рим с полет в 6:40 ч.от Т2. Мисля да резервирам паркинг+трансфер в 5:30 ч. и се чудя дали е добре.
Къде ще резервирате и каква е цената на парк+транфер?

# 646
Здравейте,
за да се чувствам по сигурно искам да попитам: един час преди полета достатъчен ли е?Летим само с ръчен багаж за Рим с полет в 6:40 ч.от Т2. Мисля да резервирам паркинг+трансфер в 5:30 ч. и се чудя дали е добре.
Къде ще резервирате и каква е цената на парк+транфер?
от 08-011.03 -24 лв.
ето линк : https://www.parkvia.com/book/select/select.aspx?bid=3e929108-07f … 8131337#infomodal
Резервирах първия.

# 647
Здравейте, преди две години ходих за първи път в Рим с приятели и изкарахме страхотно, след седмица ми предстои отново да посетя този вълшебен град, като подарък за МАМА, която стана на 70г.
Малко ми е притеснено, защото този път аз съм организатор и ще мама и сестра ми разчитат изцяло на мен.Много четох в темата и доста се обърках, затова ще съм благодарна да ме насочите:
1. Правят ли се отстъпки за пенсионери, лица над 65г примерно, в транспорта или музеите?
2.На 14.03 има аудиенция, до колкото разбрах не е на площада, а във залите на базиликата, знаете ли в колко трябва да сме на площада, няма да имаме покани?,
3. Може ли след аудиенцията да се разгледа базиликата и Ватиканските музеи? Четох май, че базиликата не е отворена, ако има аудиенция 🙄
4.Колко струва стандартният билет за Колизеума и колко се чака на опашка?Като ходихме преди две години по същото време нямаше големи опашки никъде, затова се чудя дали да купувам билети онлайн?Има ли още възможност да се купят билети от входа за Палатин за да се избегнат опашки?
5.Моля за координати на екскурзовод и цени ако знаете?
6. Преди две години се изхранвахме обед и вечер чрез 3 степенни менюта за 12-15 евро, които ни предлагаха на всяка крачка, сега има ли тази опция?
7. Хубави места за хранене на прилични цени ?
Благодаря ви предварително 🍀

# 648
Здравейте, преди две години ходих за първи път в Рим с приятели и изкарахме страхотно, след седмица ми предстои отново да посетя този вълшебен град, като подарък за МАМА, която стана на 70г.
Малко ми е притеснено, защото този път аз съм организатор и ще мама и сестра ми разчитат изцяло на мен.Много четох в темата и доста се обърках, затова ще съм благодарна да ме насочите:
1. Правят ли се отстъпки за пенсионери, лица над 65г примерно, в транспорта или музеите?
2.На 14.03 има аудиенция, до колкото разбрах не е на площада, а във залите на базиликата, знаете ли в колко трябва да сме на площада, няма да имаме покани?,
3. Може ли след аудиенцията да се разгледа базиликата и Ватиканските музеи? Четох май, че базиликата не е отворена, ако има аудиенция 🙄
4.Колко струва стандартният билет за Колизеума и колко се чака на опашка?Като ходихме преди две години по същото време нямаше големи опашки никъде, затова се чудя дали да купувам билети онлайн?Има ли още възможност да се купят билети от входа за Палатин за да се избегнат опашки?
5.Моля за координати на екскурзовод и цени ако знаете?
6. Преди две години се изхранвахме обед и вечер чрез 3 степенни менюта за 12-15 евро, които ни предлагаха на всяка крачка, сега има ли тази опция?
7. Хубави места за хранене на прилични цени ?
Благодаря ви предварително 🍀

Стандартният билет за Колизеума е 12 евро. Опашките бяха доста големи, ние  бяхме купили билетите онлайн. Иначе на входа на Римския форум нямаше опашка за билети, когато излязохме след обиколката.

# 649
  • София
Да, 17 евро е билета и още 4 евро платихме за Skip the line. Много добре се получи, въобще не сме чакали. Опашките бяха доста големи.

Благодаря за отговора, ще взема предварително билети и аз, защото ненавиждам да вися по опашки. Дано извадим късмет и да не чакаме много.

Ние пътуваме на 7-ми април и решихме да посетим Ватикана на 9-ти, в понеделник. Замислих се, че не зная дали е добра идеята да отидем на следващия ден след почивната им неделя и то още в първия възможен час - 9:00.

# 650
Да, 17 евро е билета и още 4 евро платихме за Skip the line. Много добре се получи, въобще не сме чакали. Опашките бяха доста големи.

Благодаря за отговора, ще взема предварително билети и аз, защото ненавиждам да вися по опашки. Дано извадим късмет и да не чакаме много.

Ние пътуваме на 7-ми април и решихме да посетим Ватикана на 9-ти, в понеделник. Замислих се, че не зная дали е добра идеята да отидем на следващия ден след почивната им неделя и то още в първия възможен час - 9:00.
Отговорила съм на повечето въпроси преди 1-2 страници, мога да допълня, че има доста места с тиристическо меню, лично на мен обаче не ми допадна, предпочитам да дам същите пари за едно основно, но вкусно, отколкото за 3 не особено вкусни ястия.  В района на Ватикана около метро станция Отавиано има страшно много заведения на много прилични цени и изключително вкусни. Там имаше и доста магазини с големи намаления.

# 651
  • София
muhcho, аз просто си разсъждавам дали няма да има много хора, желаещи да посетят Ватикана в понеделник, защото, както написах, опашките ме ужасяват и гледам да ги избегна, доколкото мога.

# 652
muhcho, аз просто си разсъждавам дали няма да има много хора, желаещи да посетят Ватикана в понеделник, защото, както написах, опашките ме ужасяват и гледам да ги избегна, доколкото мога.

Ако купите билети онлайн, няма какво да ви притеснява относно опашките. Иначе на нас въобще не ни погледнаха часа, бяхме там около 30 мин. по-рано.

# 653
Гугъл мапс дава представа кога са пиковите часове на посещаемост по дни. Моите планове са да сме там в събота, с предварително купени билети.

# 654
Ако вземете билети предварително няма какво да се притеснявате от опашката, минавате много бързо.
Във музеите винаги е пълно и има много хора, без значение на деня, 9ч. е добре според мен, няма да е толкова пълно, поне в началото. Аз последният път, когато ходих в музеите, не помня май или юни месец беше, много жестоко се изнервих от народ вътре, просто тълпата искаш, не искаш те носеше, та набързо разгледах  само стаите на Рафаело и Сикстинската капела и се изнесох.
muhcho, какво стана, как се развиха нещата с вас в Рим, компанията пое ли разходите? Разкажи.

# 655
  • София
Ако вземете билети предварително няма какво да се притеснявате от опашката, минавате много бързо.
Във музеите винаги е пълно и има много хора, без значение на деня, 9ч. е добре според мен, няма да е толкова пълно, поне в началото. Аз последният път, когато ходих в музеите, не помня май или юни месец беше, много жестоко се изнервих от народ вътре, просто тълпата искаш, не искаш те носеше, та набързо разгледах  само стаите на Рафаело и Сикстинската капела и се изнесох.

Lady Vengeance, със сигурност ще взема билети. Благодаря, надявах се и ти да се включиш с мнение. Темата ми е много полезна, и при избора на хотел в Рим се ориентирах от писаното от всички тук.  bouquet

# 656
muhcho, какво стана, как се развиха нещата с вас в Рим, компанията пое ли разходите? Разкажи.

Да, поеха престоя в хотела, храненето е него и превоза до летището, след много обаждания от страна на пътниците. Първоначално казаха, че ще поемат една нощувка, после, че няма да се включва храната и тн.
Като цяло, изхарчихме още над 100 евро в този период за цигари, кафе, лекарства, тоалетни принадлежности и разни такива нрпредвидени неща. Ще подадем иск за обезщетение ( въпреки че едва ли ще го уважат) за тези разходи и отсъствието ни от пет работни работи.

Отделно от няколко дни се занимавам с Теравижън, не помня дали писах по тази тема, за да ни върнат парите от неизползваните билети, когато автобусът им не дойде. Писаха ми, че целият град бил блокиран заради снега, корто не е вярно- на спирката имаше други автобуси, които се придвижиха без проблеми. Отделно ми предложиха да удължат валидността на билета още 6 месеца... което не ме устройва, защото нямам път към Италия, а и не желая да чувям за тях повече. Пишеш си мейли и се пазарим...

# 657
Дано да имате успех. Много неприятна ситуация, но се случват такива неща.
Теравижън точно по тази причина не ги харесвам, че много често не си спазват ангажиментите и има проблеми с тях. Ама и Римляните са много добри в драматизациите, за 2 см. сняг настъпва краят на света.

# 658
Скоро обсъждах въпроса с приятелка от Рим. Тя каза, че градският транспорт въобще не е оборудван със зимни гуми и затова го спират - по-евтино им е така. Също каза, че масово римляните нямат зимни гуми на колите си, особено ако са само за градско каране, защото сняг вали рядко (тя е на 40 и май ми цитира 4 или 5 години, в които е виждаля сняг в Рим за целия си живот). Сега покрай тоя сняг, тя ми разправяше, че затворили училищата, университетите, градския транспорт, парковете и хората се презапасявали с плодоле и зеленчуци сякаш идва краят на света.

# 659
Моля колеги, които скоро ще посетят музеите на Ватикана- придвижвам се с бастун и трябва да почивам често. Моля пишете има ли места за отдих по маршрута на посещение на музеите на Ватикана.

Общи условия

Активация на акаунт