Много висок холестерол

• 150 511
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Ето част от една книга, която е добре да се прочете. Споменат е и въпросния Крестор.
Не е важен само холестерола за атеросклерозата и плаките, а образуването на тромби, които запушват съдовете. Там имат роля тромбоцитите.

http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Holesterola.pdf

# 76
Специалиста, който си посочила, казва същото, което и аз, т.е., "моите" специалисти":
"Тези лекарства са жизнено важни за хората, преживели инфаркт, с поставени стентове или байпаси."  
Назад написах същото:че статините имат някакъв ефект ЕДИНСТВЕНО при мъже, преживели инфаркт или изобщо някакъв СС инцидент.Но при останалите хора с висок холестерол, дори намалявайки го, статините не гарантират защита срещу ССЗ и смърт от ССЗ.

Ахам, според теб жените не са хора. Добре.  Laughing
Аз пък казвам, че майка ми е "хора" и че нейният случай е от тези, за които говори специалистът от цитата. Получи адекватно лечение, поддържа се с медикаменти и се надявам още дълги години да е сред нас.
А гаранция срещу едно или друго заболяване няма и никой не може да има претенции за такава. Всички един ден ще умрем и всеки от своята си болест. Ако преди това не се случи някакъв инцидент, че язък за диетите и проповедите по форумите тогава.
Или както беше в онзи виц:
- Докторе, какво ще стане, ако не пия, не пуша, храня се разумно и не ходя по жени?
- Ами, ще умреш здрав...

# 77
При мъжете първият страничен ефект най-често е внезапна импотентност и именно това ги спасява от останалите, изплашват се и спират директно приема

Не знам дали в подписа ми все оше стои линкът към книгата за статините на един датски професор

http://www.ravnskov.nu/cholesterol/

# 78
Скрит текст:
Специалиста, който си посочила, казва същото, което и аз, т.е., "моите" специалисти":
"Тези лекарства са жизнено важни за хората, преживели инфаркт, с поставени стентове или байпаси."  
Назад написах същото:че статините имат някакъв ефект ЕДИНСТВЕНО при мъже, преживели инфаркт или изобщо някакъв СС инцидент.Но при останалите хора с висок холестерол, дори намалявайки го, статините не гарантират защита срещу ССЗ и смърт от ССЗ.

Ахам, според теб жените не са хора. Добре.  Laughing
Аз пък казвам, че майка ми е "хора" и че нейният случай е от тези, за които говори специалистът от цитата. Получи адекватно лечение, поддържа се с медикаменти и се надявам още дълги години да е сред нас.
А гаранция срещу едно или друго заболяване няма и никой не може да има претенции за такава. Всички един ден ще умрем и всеки от своята си болест. Ако преди това не се случи някакъв инцидент, че язък за диетите и проповедите по форумите тогава.
Или както беше в онзи виц:
- Докторе, какво ще стане, ако не пия, не пуша, храня се разумно и не ходя по жени?
- Ами, ще умреш здрав...
Не знам защо се хващаш за думата....но ако това е същественото за теб, о.к.
Мъже, жени, хора, човеци, все тая.Ползата/вредата от статините си остава спорна.
И всъщност, вица е много показателен....аз наистина предпочитам да умра здрава, без значение на колко години.Виждала съм отблизо как "живеят" болни хора, та не, мерси, никога не бих си пожелала такъв "живот".Когато гледах мама в болницата в последните й дни, директно заявих на съпруга си, че аз такъв живот НЕ искам и ако случайно стигна до подобно положение, в никакъв случай НЕ желая реанимация и връщане към живота.
Но това е за мен.За друг може да е съвсем приемливо да се приспособи към живот на инвалид.
Иначе, пожелавам ти още много години да споделяш с майка си.    Peace

# 79
  • тук и там
М-да.Уважавам начинът ви на хранене-но вече в която и тема да вляза,изскача някой който да ми каже как ВМНВХ оправя всичко..Стигам до извода,че пиейки статини -мъжът ми  най-малкото ще развие спонтанна импотентентност, за която впрочем трябва да сме благодарни-нали тя ги спасявала,после като бонус може да развие и рак.,щото пие статини по лекарско предписание..Е*аси! Shocked Как се отразява на мозъка ВМНВХ няма ли проучване впрочем?

# 80
W'A'S'P', стои, но не знам как да го видя на английски или друг по-достъпен език?

Сийке, в тази книга пише, че Крестор е изтеглен от японския пазар, а други статини са били причина за смърт на много хора и също са спрени.
Защо пишеш само евентуалните плюсове?
Ето на W'A'S'P' майката е развила рак. Tired
Мерси от такива "ползи". Naughty

И аз, като Краси, предпочитам да умра здрава, не знам защо се иронизира това. Никой няма да завърши света, но да получиш инсулт е ужасно, не го пожелавам на никой. Обаче причините за него не се изчерпват с холестерола. Татко получи инсулт от предсърдно мъждене, вследствие на което се образуват тромби. Ама докторът не му беше изписал синтром или подобно.

Как се отразява на мозъка ВМНВХ няма ли проучване впрочем?

Прекрасно! Peace
Няма риск от Алцхаймер, който е ИР на мозъка.

# 81
  • тук и там
Как въобще намирате връзка между статини,рак и не знам си какво..Ми хиляди хора развиват рак и без да са употребявали статини..Не мога да повярвам направо какви си ги плещите,че и си вярвате на всичкото отгоре. ..

# 82
Пийте си статините, никой не ви спира.
Човек сам трябва да реши какво да прави, за да е спокоен с избора си.
Аз съм решила, че статини никога няма да пия. Както и други медикаменти, които нямат връзка с темата.

# 83
Sпоред мен,трябва да се внимава в нови многобещаващи лекарства,които внезапно как ти лекуват болест ,неповлиявана до сега.Не само за холестерола.Преди 10 години Крестор беше новият и най-скъпият препарат и действително утрепваше холестерола.Аз веднага получих мускулна слабост от него,но въобще не загрях.Както и да  е ,след 10 години се разбра,че е от статините.До тогава всеки лекар вдигаше рамене,защото не било по негова специалност.
На сексуалнатa способност освен статините ,влияят и лекарства за кръвно.И докато се усетиш ,че новото американско/английскo или  нам какво си лекарство те прецаква,импотентността става for ever.Пък,който както иска да го разбира.

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 12:19 от liola

# 84
Дева, ето на англ
http://www.ravnskov.nu/cholesterol/

Книгата може да се купи на англ от много сайтове

Кайсия, кротко, ако обичаш
Не ти държа такъв тон, за да ми отговаряш така (бтв такава нервност е симптом на въглехидратна зависимост, ама какво ли знаем ние)
Споделих лична трагедия, години тогава четях какво и как за да и помогна
Описаните от мен странички ефекти ги пише в листовките на тези "лекарства"

Благодаря и че си се загрижила за мозъка ми
Явно не съм изкукуругала без тестено и сладко след като успях да взимам тежки изпити и сертификати
Единственият страничен ефект беше липсата на умора, налагах си изкуствено почивки на три часа за да не откарам десет в четене без почивка

И не, темата не е за нападки, а за споделяне на опит, за да може мъжът на човечето да направи своя избор, информативен и собствен, не повлиян от печалбарската истерия на фармацефтичната мафия (статините, медикаменти за кръвно и диабет са им златните кокошки, как пък ще позволят пациентите с диета само да ходят здрави, вместо да са на скъпи препарати цял живот)

Понеже се хванахте за този рак, той е последният страничен ефект
При близки на статини следете за болки в мускули и стави и психози, това е началото, както е промяна в метаболизма, развива се преддиабет
Почнат ли такива прояви се замислете дали искате това да се задълбочи и да се мине в следващата фаза
Аз лично наблюдавах това развитие, за съжаление не успях да убедя майка ми да пробва да спре приема и това и взе здравето и живота
Затова не пропускам да пиша по темата, не се знае на кого би било от полза

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 12:12 от Анонимен

# 85
Сийке, в тази книга пише, че Крестор е изтеглен от японския пазар, а други статини са били причина за смърт на много хора и също са спрени.
Защо пишеш само евентуалните плюсове?
Ето на W'A'S'P' майката е развила рак. Tired
Мерси от такива "ползи". Naughty

Защото за хората със сърдечносъдови заболявания статините може да са животоспасяващи. То и аспиринът може да е много опасен, дори смъртоносен, ама хиляди хора го пият ежедневно.
Затова си има листовки, има и лекари, и се определя дозировка за всеки конкретен случай.
И в моето, и в семейството на мъжа ми има хора, починали от рак. Никой от тях не е пил статини.
На мен ми стига, както вече се похвалих, че кръвните показатели на майка ми са перфектни, много по-добри от моите между другото.

# 86
  • София - Рим и обратно
Аз имам генетично обусловен висок холестерол. Повлия се изключително добре само от непрекъснат прием на Омега 3. Последните изследвания са всички в граница. А, започнах и да се движа доста - под 5 км на ден ходене/тичане не падам.

# 87
Мерси, W'A'S'P'! Peace

Сийке, никой не спори, че статините намаляват холестерола. Те действат на принципа да блокират синтезата на холестерол от черния дроб.
Спорът е затова дали намаляването на холестерола е гаранция за отпаднал риск от ССЗ.
И ти дадох пример с баща ми, който винаги е бил с нормални показатели, но пак получи инсулт. Защото не са контролирани тромбите. Той си пиеше на своя глава аспирин, който донякъде го е спасявал, но в един момент е бил недостатъчен за разреждането.

Кафе, аз също пия Омега 3, може би вече към 10 години. Не я спирам изобщо. Триглицеридите ми са 0,6

# 88
ССЗ започват обикновено с високо кръвно
И какво става тогава - става това, че вместо да им изпишат диета като на бременните (без никакви въглех. вкл и плодове се забраняват при тежки случаи) преди да се открият магнезия и другите подобни, им се бухат медикаменти
Та те си взимат хапчето, продължават с храните, дигащи кръвно, спират обаче солта че дигала кръвното, което уврежда бавно, но сигурно ЩЖ
Стигат до Хашимото, почват терапия, която намаля имунитета
В същото време се открива високия Х, почват статините
И кръгът се затваря
Храната през цялото време остава същата - дигаща кръвно и Х

Който иска, излиза от него, който не, крета, докато тялото му се откаже и се предаде

Найс, а?

За мен изводът е един
Лекарят "лекува" на момента, премахва симптом, не причина
За съжаление ние като пациенти трябва да мислим какво ще си причиним след едно 10 години примерно
Защото промените стават бавно, резултат не се вижда веднага
Всичко се развива бавно и подмолно и е трудно да се навърже цялата картина
Симптоми се третират на парче, без мисъл как ще се повлияе цялата система с времето

Аз го научих по трудния начин
Споделям, а който иска каквито изводи да си прави

Успех на мъжа на Човечето, в избора и в следването му

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 12:25 от Анонимен

# 89
  • София
W'A'S'P', признак на какво са мускулните болки?

Майка ми приема статини от години и едва се движи от болки в мускулите. Цялото и тяло е в синини и кръвоизливи. Предписаха ѝ ги, за да свали холестерол 5.5 - бил много висок Sad

Общи условия

Активация на акаунт