Много висок холестерол

• 156 473
  • 754
  •   3
Отговори
# 750
Всеки случай е различен
Скрит текст:
. И на мен не ми пукаше за холестерола знам теорията че щом организма го произвежда има защо. Писал съм напред в темата че съм от малкото случаи хора които имат генетично нарушение (фамилна смесена хиперлипедимия) и холестерола и триглицеридите се натрупват безконтролно в организма ми, черния дроб компенсира известно време (години) но накрая се предава холестерола ми стана 9.9 а триглициеридите над 10. Асат и Алат се повишиха защото клетките на черния дроб започват да умират и вече имам фиброза на дроба, състояние преди цирозата. И това като се има в предвид че винаги съм внимавал какво ям и алкохол пия много рядко. Затова съм на статини и фенофибрат. Реално ако не са измислени тези лекарства хората като мен живеят значително по кратко (дядо ми пълен въздържател си заминава от цироза на 59 а я развива на 55 имайки в предвид че на онея години се е хранил със значително по природосъобразна храна в сравнение с нашето поколение). Така че реално аз не ми е цел холестерола ми да стане някакъв минимален а по скоро да си пазя черния дроб. Когато холестерола и триглицеридите спаднаха Асат и Алат и те се нормализираха. След година ще видят има ли развитие на фиброзата. Междувременно аз черпя информация от тази група и по всякакъв начин се мъча да туширам страничните ефекти на статина и фибрата. Последните мнения ми бяха много полезни за което благодаря и вече си поръчах качествен Q10 независимо че е над 100 лева, добре че поне е за 4 месеца тази опаковка.

Диета?

# 751
Всеки случай е различен. И на мен не ми пукаше за холестерола знам теорията че щом организма го произвежда има защо. Писал съм напред в темата че съм от малкото случаи хора които имат генетично нарушение (фамилна смесена хиперлипедимия) и холестерола и триглицеридите се натрупват безконтролно в организма ми, черния дроб компенсира известно време (години) но накрая се предава холестерола ми стана 9.9 а триглициеридите над 10. Асат и Алат се повишиха защото клетките на черния дроб започват да умират и вече имам фиброза на дроба, състояние преди цирозата. И това като се има в предвид че винаги съм внимавал какво ям и алкохол пия много рядко. Затова съм на статини и фенофибрат. Реално ако не са измислени тези лекарства хората като мен живеят значително по кратко (дядо ми пълен въздържател си заминава от цироза на 59 а я развива на 55 имайки в предвид че на онея години се е хранил със значително по природосъобразна храна в сравнение с нашето поколение). Така че реално аз не ми е цел холестерола ми да стане някакъв минимален а по скоро да си пазя черния дроб. Когато холестерола и триглицеридите спаднаха Асат и Алат и те се нормализираха. След година ще видят има ли развитие на фиброзата. Междувременно аз черпя информация от тази група и по всякакъв начин се мъча да туширам страничните ефекти на статина и фибрата. Последните мнения ми бяха много полезни за което благодаря и вече си поръчах качествен Q10 независимо че е над 100 лева, добре че поне е за 4 месеца тази опаковка.
Не само не трябва да пиеш, което е добре че правиш, ами и с плодовете да внимаваш, най-добре да не ги консумираш. Фруктозата се метаболизира като алкохола в черния дроб и високи количества водят до затлъстяване на органа. Прегледай си диетата.

# 752
Знам ги тези неща. Диетата беше първото което разучих. Сега вече ме вълнуват неща които са по-навътре в процеса и клетките затова предното мнение за митохондриите ми беше много полезно.

# 753
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 754
Линк към новата тема, заповядайте.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1824627

Общи условия

Активация на акаунт