Много висок холестерол

• 156 487
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Проверени са и те:

TSH: 1.22 mcUnits/mL (0.350-5)
Free T4 - 1.2ng/dL (0.8-1.5)
Free T3 - 2.5pg/mL (2.2-4)

Тези референтни граници и те са голяма бесмислица малко звучат като "от нула до 1000 нормални".

# 736
  • Там, където мечтите се сбъдват
Проверени са и те:

TSH: 1.22 mcUnits/mL (0.350-5)
Free T4 - 1.2ng/dL (0.8-1.5)
Free T3 - 2.5pg/mL (2.2-4)

Тези референтни граници и те са голяма бесмислица малко звучат като "от нула до 1000 нормални".

Проверете си и паратхормона, който индикира дали има проблем с паращитовидните жлези.

# 737
Някакви оплаквания има ли или се търси под вола теле?

vici75, съвсем са ти ок стойностите на холестерола. Не се кахъри напразно.

# 738
Според мен притесненията са от изписване на статини. Което е практика при тях.

# 739
Е да изписват, тя не е длъжна да ги пие. Не виждам проблемът, освен ако пропускам нещо.

# 740
Благодаря. От нищо не се оплаквам. Само ме е яд че се водя с висок холестерол, а докторката не вдява изобщо че не е висок. Но каквото такова. Паратхормон не мога да тествам. Не мога да си поръчвам изследвания за съжаление.

# 741
Според мен притесненията са от изписване на статини. Което е практика при тях.
Защо е притеснително да се пият станини? Нали те понижават холестерола.
Какви странични ефекти дават върху организма?

# 742
Нейният холестерол няма нужда от понижаване.
А страничните ефекти на статините са много, има ги описани.
Невер, да те питам. Понеже и моят LDL е винаги леко нагоре. Дали този липопротеин А, който ми е 3 пъти над нормата, има основно влияние?

# 743
Дева, не мога да ти отговоря на този въпрос. Знам само, че нивата на холестерол са резултат от гените ни и околната среда, в която са поставени. Също и че високият холестерол, сам по себе си, не е признак на никакво заболяване или риск от такова и няма нужда от понижаване, хеле пък със статини, които са отрова за митохондрия на клетките.

# 744
Ох сега ново 20....не бях попадал на това че реално статините забавят митохондриите като освен че блокират някакъв ензим и така ти пада холестерола но този ензим е важен и за  Q10 . За да компенсирам трябва да взимам коензим q10 обаче активната форма е убихинол. Ама той много скъп бе...пуууу евтин е убихинон... Аман вече.
Вече наистина почва да ми идва до гуша.

# 745
А кой ви кара да пиете тия отрови, статините?
В смисъл - да, лекарите ги изписват, защото финансовият интерес е огромен, но никой не ви бие да ги пиете.
Аз също ги имам изписани, заради висок холестерол, но аз не ги купувам, а му се радвам на тоя холестерол, защото той е помощник, не враг. Все пак тялото го произвежда с цел.

# 746
Всеки случай е различен. И на мен не ми пукаше за холестерола знам теорията че щом организма го произвежда има защо. Писал съм напред в темата че съм от малкото случаи хора които имат генетично нарушение (фамилна смесена хиперлипедимия) и холестерола и триглицеридите се натрупват безконтролно в организма ми, черния дроб компенсира известно време (години) но накрая се предава холестерола ми стана 9.9 а триглициеридите над 10. Асат и Алат се повишиха защото клетките на черния дроб започват да умират и вече имам фиброза на дроба, състояние преди цирозата. И това като се има в предвид че винаги съм внимавал какво ям и алкохол пия много рядко. Затова съм на статини и фенофибрат. Реално ако не са измислени тези лекарства хората като мен живеят значително по кратко (дядо ми пълен въздържател си заминава от цироза на 59 а я развива на 55 имайки в предвид че на онея години се е хранил със значително по природосъобразна храна в сравнение с нашето поколение). Така че реално аз не ми е цел холестерола ми да стане някакъв минимален а по скоро да си пазя черния дроб. Когато холестерола и триглицеридите спаднаха Асат и Алат и те се нормализираха. След година ще видят има ли развитие на фиброзата. Междувременно аз черпя информация от тази група и по всякакъв начин се мъча да туширам страничните ефекти на статина и фибрата. Последните мнения ми бяха много полезни за което благодаря и вече си поръчах качествен Q10 независимо че е над 100 лева, добре че поне е за 4 месеца тази опаковка.

# 747
Да, всеки случай е различен. Но за да оправиш едно, да разваляш друго, според мен не е оправдано.
Аз се водя lean mass hyper-responder, мисля че някой назад го беше обяснил какво е. Ми и моят холестерол е около 10, като HDL e по-завишен от LDL, а триглицеридите винаги под 1. Храня се изключително нисковъглехидратно и се чувствам идеално с тоя холестерол и с това хранене. Почна ли да вкарвам ВГХ, холестеролът леко пада, но се чувствам пълен парцал.

# 748
Е вие няма какво да се оплаквате и статини не ви трябват. Моя случай е коренно различен като вече имам увреден орган. И на сърцето имам една плака от този холестерол за радост малка и без значение за работата му. Целта е да не се допусне да станат повече или по-големи. Така че "тия отрови" за едни са отрови а за хира като мен спасителен пояс защото генетично съм изтеглил късата клечка просто да имам по-кратък живот. Иначе като ме видиш сега - висок съм, едър, мускулест и ще си кажеш тоя се превзема....а метаболитно...куцат нещата

# 749
Ясно. Дано при вас нещата се развият добре. Триглицериди над 10 наистина звучи плашещо...
Здраве ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт