Много висок холестерол

• 159 182
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Ами то и вие си знаете вашето..И със холестерол 18,20 и т.н се живее..няма място за притеснение-това си е защитна реакция на организма..Търсете причините и докато ги намерите бъдете спокойни-няма риск от инсулт и инфаркт,ако случайно се случат през това време- е от друго  -не от холестерола. Simple SmileХайде, със здраве и от мен! Wink

Не значи това.
Има и други начини за справяне, не са само статините.
Също не знам кой е с холестерол 18?
Или така си пишеш?

# 106
  • тук и там
.За холестерол 18 не знам,нямам спомен-признавам си.Както казах-в норма е от 4-5 години,преди това беше поне два пъти над нормата.
Да,така си пиша.Разтоварвам се. Simple Smile

# 107
.За холестерол 18 не знам,нямам спомен-признавам си.Както казах-в норма е от 4-5 години,преди това беше поне два пъти над нормата.
Да,така си пиша.Разтоварвам се. Simple Smile

Значи е бил около 10, нв 18.
Или 18, но по друга скала.
Знам, че не си в БГ, затова питам.
Да стане ясно колко е бил, приравнен към нашите реф. стойности.

# 108
На какво попаднах днес...
"Статините стимулират атеросклерозата и сърдечната недостатъчност....

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25655639   

# 109
А всъщност нивото на Холестерола относително постоянно ли е? Ако за 1 седмица има разлика 3 единици, например, това нормално отклонение ли е или може да е следствие на хранене и т.н.

Той си направи експеримент, понеже досега ядеше без въглехидрати, направи обратното, включи ги по-активно, боб, леща, а месото само 2 дни за седмицата. Сега чакам да ми пусне точните стойности, но 9 и нещо е общия.

# 110
Днес си пуснах общ холестерол и триглицериди.

Резултати - 4,73 и 0,58. Simple Smile

Човече, въглехидратите ще го вдигнат още.

# 111
Т.е. ако има промяна в рамките на 2-3 единици, примерно, тя наистина е следствие от храната, а не че стойността му е непостоянна - в смисъл днес 11, утре 9 и т.н.

Днес си пуснах общ холестерол и триглицериди.

Резултати - 4,73 и 0,58. Simple Smile
Честито! Направо като на момиченце Grinning

# 112
Да пусна още нещо интересно, този път преведено...

http://biopogled.com/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%8F% … 1%8A%D0%BB%D1%8A/

# 113
Ето резултатите след 1 седмица промяна на режима в посока повече въглехидрати, обаче съм забравила да му напиша да изследва Лошия Х, ТАТ и МАТ Flushed Но въпросът беше да се потвърди, че има проблем с Х, което е видимо и без лошия, така че все едно.

Преди: Х = 11.1 (<5.2)
Сега: Х = 9.68 (<5.6)

Скрит текст:

Щитовидната:
Скрит текст:

Другите му резултати май са ок...

Amour*, тази статия ми звучи като тези за световната конспирация Joy

# 114
И аз я гледах вчера тази статия. Peace

# 115
Скрит текст:
Ето резултатите след 1 седмица промяна на режима в посока повече въглехидрати, обаче съм забравила да му напиша да изследва Лошия Х, ТАТ и МАТ Flushed Но въпросът беше да се потвърди, че има проблем с Х, което е видимо и без лошия, така че все едно.

Преди: Х = 11.1 (<5.2)
Сега: Х = 9.68 (<5.6)

Скрит текст:

Щитовидната:
Скрит текст:

Amour*, тази статия ми звучи като тези за световната конспирация Joy
Добре е като пускате изследвания, да следите триглицеридите.Те са тези, които при високи стойности биха  били някакъв риск.
Ами, да, така е, има доста такива и публикации, и книги.И имайки предвид, че се базират на проучвания, изследвания и наблюдения, може би ще се окажат прави.
Парите и ламтежът за тях отдавна е завладял света и има хора, които не се спират пред нищо, за да не губят.
Не искам да бъда разбрана погрешно, стойностите на мъжа ти са необичайно високи, за което има и сериозна причина.Не съветвам да не взима лекарства, нито съм лекар, нито изобщо бих поела подобна отговорност.Просто казвам каквото знам и каквото съм чела.
На мен лично то ми звучи далеч по-логично от "Холестеролът е смърт!".
Всяка клетка в тялото съдържа холестерол, необходим е за синтеза на много хормони, и доста метаболитно активни вещества, необходими за обмяната.
А и при мен с консумирането основно на холестеролни храни, изследванията ми се подобриха за една година.Ако изобщо имат значение нивата....те са ми по-скоро ориентир, че щом холестеролът е в някакви приемливи граници, значи нямам проблеми/възпаления из тялото, които да имат нужда от холестеролно лечение.

НСЧ, а как му е кръвна захар и инсулин?
Нарушената обмяна също би могла да е причина за високите стойности.При нея клетките не могат да усвоят транспортирания холестерол от LDL, и той остава да "се носи" из кръвта, като това дава повишено ниво.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 13:32 от Анонимен

# 116
Ще имам предвид триглицеридите следващия път. След месец ще пусне пак.

Сега въпросът е това понижение от храненето ли идва или е нормално отклонение в различните дни...

# 117
Ще следя темата. Майка ми е от много време на статини, а холестеролът се качва. Има проблеми и със сърце и щж.

Човече, няма смисъл да пускате тат и мат при тези изследвания на щж.

# 118
Напротив, може със съвсем нормални хормони да има проблем с антителата.

Човече, конспирацията е не само с холестерола. С много други болести, да не кажа с всички. Това е индустрия за много пари, кой ще изпусне печалбата???
С диабета е същото. Спокойно може само с ВМ хранене да се коригира, но не! На пациентите се препоръчват задължителни В за деня, тъй като пият метформин и без В ще им пада КЗ. А е много по-лесно да не приемат В и да не пият метформин. Peace

# 119
Може и така да е. Около мен обаче 90% от опиталите подобни експерименти стигнаха до влошаване на състоянието. Тези, които оцеляха сега стриктно си ги гълтат.

Това по принцип, за Х мъжът ми реши засега да не пие Крестора. Ще приема само добавките и към препоръките на докторката ще добави риба, въпреки забраната. След месец в зависимост от резултата ще започне или не и лекарството.

Общи условия

Активация на акаунт