Много висок холестерол

• 150 264
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • Paris, France
Човече, не са и към средата  Peace. За мене щитовидните + високите триглицериди = проблем с черния дроб. Сигурна съм, че ако се натовари с глюкоза по правилата ще лъсне проблем. Поне с инсулина.

# 136
Ако е черния дроб нямаше ли да се отрази на АСАТ и АЛАТ?

Човече, не са и към средата  Peace
И не трябва да са май, не всички показатели са оптимални в средни граници.
Триглицеридите също са си в норма, макар и да не са баш идеални.

# 137
 Не черният дроб, а панкреасът има връзка с инсулина и диабета.

# 138
  • Paris, France
Не черният дроб, а панкреасът има връзка с инсулина и диабета.

При диабет от втори тип проблемите започват от черния дроб. Много диабетици (тип 2) имат прекрасно работещ панкреас, който бълва ежесекундно огромни количества инсулин за да набута глюкозата някъде, но по някаква причина за глюкозата не се намира място. На някои диабетици инсулинът им 2 часа след ядене достига 300, когато инсулинът на нормалните хора е вече паднал под 10. Кръвната им глюкоза, обаче, може да е 10,15 или даже 20ммол/л, докато кръвната глюкоза на нормалните хора не надминава 5-6 ммол/л никога. Причините да не се намери място за глюкозата са многобройни. Най-често срещаната е, че черния дроб и мускулите са пълни с глюкоза, защото все още не са изразходили глюкозата, която вече е складирана там (обездвижаване и ниска физическа активност). Друга причина може да е липсата на достатъчно клетки от дадено естество. Хора без подкожна мазнина поради генетичен дефект складират мазнина в черния дроб. Хора, загубили мускулна маса поради възраст, болест, заседяване също имат този проблем. Има патогени, които модифицират организма да произвежда повече глюкоза, защото се хранят с нея. Проблемът може да е в стомаха, червата, мозъка. Сложно е. Влошаването на функцията на панкреаса при диабет2 започва години и десетилетия, понякога, след влошаването на глюкозната картина.

Най-много ме е яд, че над 90% от тези хора (диабет2) могат да се излекуват напълно, обаче никой не им казва за това. А е толкова евтино, бързо и елементарно!

# 139
...докато кръвната глюкоза на нормалните хора не надминава 5-6 ммол/л никога...
При него е 5. Но другия месец ще поиска направление за натоварване с глюкоза все пак.
Не е това според мен обаче.

# 140
  • Paris, France
5 е сигурно на гладно, като при повечето хора. И моята беше толкова, обаче на първия час след глътването на глюкозата станала почти 11, което е диабетична стойност. На втория час беше 3.5. А на третия падаше опасно до под 3. След 6 месеца се нормализира напълно, но проблемът с инсулина остана и чак сега се нормализира. И не гледай стойностите в референтните стойности. Те са доста завишени. Например, на първи час за нормална се смята захар под 7, май беше, когато проучвания показват, че захар над 6 на първи час значително увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Може и да се смятат за нормални тези стойности на триглицериди, но не са добри. В Америка инсулин на гладно до 14 се смята за нормален а аз с 10 не можех да стана от леглото.

# 141
Невена, поздравления за чудесните резултати! bouquet

Също за много подробното и ясно обяснение на процесите на обмяна. Peace
Коментирала съм и с теб, че диабета е много лесно лечим и обратим с правилно хранене.
Но то пак е свързано с конспирациата на фарма индустрията.

Човече, много често високия холестерол има връзка с ИР. Колко кг е ТМ? Има ли шкембе?

# 142
Ще направи профила задължително.
5 е сигурно на гладно, като при повечето хора...
По принцип да. Обаче, както месеци наред не беше ял нищо сладко, така вечерта късно яде филия с мед, беше забравил, че ще прави изследвания Grin  т.е. 7-8 часа преди даването на кръв. Ще видим другия месец. Ако е това, ще изскочи Simple Smile

Човече, много често високия холестерол има връзка с ИР. Колко кг е ТМ? Има ли шкембе?
73-4 кг е.
Но не е висок 170-171 някъде. Не е лек за ръста си, но има набито, мускулесто тяло. Без шкембе.

# 143
Значи е добре с кг.
За ваше успокоение и сигурност проверете и това.

# 144
  • тук и там
Невена,и как поиска от лекаря да ти пусне изследване след обременяване със глюкоза при нормална кръвна захар(виждам че си във Франция) ?На мен ми пуска кръвна захар ,евентуално инсулин на гладно и туй-то.Казва -няма индикации за висока кръвна захар  и наличие на диабет тип 2..Честно казано -не знам тук има ли опция да отидеш в лаборатория и да изследваш нещо на своя глава.Може и да има-ама най-вероятно ще е супер скъпо и осигуровката няма как да го покрие,като не е по лекарска препоръка. newsm78

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 10:07 от Kaisia

# 145
Дори с направление обременяването с глюкоза се заплаща от пациента, ЗК не го поема. Струва около 30 лв. Не знам дали го правят по желание обаче.

# 146
  • тук и там
Благодаря,Как Сийка.  bouquetАз съм в чужбина обаче-трябваше да уточня..Не знам тук  как ще отида в лаборатория и ще поискам обременяване със глюкоза , без да го е препоръчал ЛЛ.Аз за това попитах Невена конкретно.Може ЛЛ да ме прати на ендокринолог евентуално,ако настявам много. Peace

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 10:44 от Kaisia

# 147
Дори с направление обременяването с глюкоза се заплаща от пациента, ЗК не го поема. Струва около 30 лв. Не знам дали го правят по желание обаче.

Касата поема теста, но без инсулин, само трикратна КЗ.

# 148
Човече, ако правите натоварване с глюкоза резултатите ще са грешни при стриктно НВХ преди това
Седмица преди изследването се приемат поне 100 гр въгл на ден

На първата стр от темата за ВМ НВХ има доста инф за това

# 149
А, той приключи със стриктното НВД, от години е на него, явно не е неговият начин Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт