Много висок холестерол

• 164 788
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Има и долна граница в някои БГ лаборатории. Но под нея не е лошо, даже е много добре.

# 526
Изнамерих да покажа

# 527
Супер са. Моите са 0.6.

# 528
  • Варна
И моите

# 529
Взех резултата си от изследване на кръвта в Рамус и общ холестерол при норма до 5.2 при мен е 6.19. А аз приемам симвастатин от 20 мг всяка вечер. Мога ли да увелича дозата му на 30 мг? Или какво трябва да се направи? Да спомена, че в друга лаборатория показателите са били същите.

# 530
Първо Рамус е много лош избор.
Второ - дай другите елементи, не само общия холестерол. Цялата картина е важна.

# 531
Първо Рамус е много лош избор.
Второ - дай другите елементи, не само общия холестерол. Цялата картина е важна.
Това вече във втора лаборатория се изследвах и пак са същите показатели:
Общ холестерол - 6.2 при норма до 5.2;
Триглицериди - 0.99 при норма от 07 до 2.3;
HDL-Холестрол - 2.47 при норма от 1 до 1.5;
LDL-Холестерол - 3.36 при норма до 3.5.
Пия от 20 мг всеки ден симвастатин.

# 532
Екстра си. Не знам защо ти е този статин.
Преди него кое беше високо? Пак ли общия?
Триглицеридите са ти добре, също добрия холестерол ти е висок, той вдига и общия.

# 533
Екстра си. Не знам защо ти е този статин.
Преди него кое беше високо? Пак ли общия?
Триглицеридите са ти добре, също добрия холестерол ти е висок, той вдига и общия.
Казват, че е висок холестрерол. Дават ендокринолозите да пия симвастатин, но вече ми е писнало да се бутам по кабинети и затова ви питам тук. DeVa®, значи мога и да не пия симвастатин изобщо?

# 534
Ако трябва да реша за мен, не бих пила изобщо. Категорично не! Особено при такива стойности.
За теб - ти си решаваш.

# 535
И защо се буташ по кабинети?Те и кардиолозите това си знаят.Аз също не бих го пила с тези резултати.Може да си видиш чернодробните,дано не са се покачили със статичните.

# 536
И защо се буташ по кабинети?Те и кардиолозите това си знаят.Аз също не бих го пила с тези резултати.Може да си видиш чернодробните,дано не са се покачили със статичните.
Чернодробните са наред. Но закакво ми изписват този симвастатин и то пия го вече 10 г. Къде и да отида при ендокринолог, казват да го пия. А може ли да се повиши холесторолът, ако го спра? Или трябва да го спирам постепенно?

# 537
Едва ли.Холестерола в по-голямата си част организма си го произвежда сам и почти не се влияе пряко от храната.Ако има някакви възпаления е добре да им се обърне внимание и да се ограничат/изключат про възпалителните храни.

# 538
Едва ли.Холестерола в по-голямата си част организма си го произвежда сам и почти не се влияе пряко от храната.Ако има някакви възпаления е добре да им се обърне внимание и да се ограничат/изключат про възпалителните храни.
Благодаря ти много. Левкоцитите са повишени в същите изследвания, но не написах за тях, защото помислих, че нямат отношение към холестерола. Права си. Сигурно има някакво възпаление.

# 539
  • Варна
Изписват го, защото гледат някакви цифри и знак "високо".. той е висок, защото HDL е висок. Има доста други фактори, които се гледат и може да са притеснителни. Общият холестерол грам не е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт