Много висок холестерол

• 164 740
  • 754
  •   3
Отговори
# 540
Изписват го за да има продажби на лекарства. Като с метформин за диабетици. Не им казват кои храни да изключат напълно, а им дават лекарство за понижаване на кръвната захар. На лекарите им трябват болни хора, не здрави.

# 541
Съжалявам да го кажа, но за мен е престъпно да се изписват статини при такива резултати, при това на жена.

# 542
Скрит текст:
И защо се буташ по кабинети?Те и кардиолозите това си знаят.Аз също не бих го пила с тези резултати.Може да си видиш чернодробните,дано не са се покачили със статичните.
Чернодробните са наред. Но закакво ми изписват този симвастатин и то пия го вече 10 г. Къде и да отида при ендокринолог, казват да го пия. А може ли да се повиши холесторолът, ако го спра? Или трябва да го спирам постепенно?

Съжалявам да го кажа, но за мен е престъпно да се изписват статини при такива резултати, при това на жена.

+1

#Тatyana# , започни постепено да спираш статина. Hands Pray
Витамин Б 3, лецитин, виж на в първите страници има много изписано.
Най-вероятно в първите месеци Х ще се вдигне още. Не се плаши! Пускай през 3-4 месеца изследване.

DeVa®, защо Рамус да е в черния списък? Не съм забелязала някакви съществени разлики между тях и другите лаборатории.

Изписват го за да има продажби на лекарства. Като с метформин за диабетици. Не им казват кои храни да изключат напълно, а им дават лекарство за понижаване на кръвната захар. На лекарите им трябват болни хора, не здрави.

+1

# 543
Благодаря на всички ви за съвета, който лекарите не ми дадоха. Стигнахме до там да се лекуваме по форумите, питайки патилата или просто интересуващите се от темата хора. В темата за рак аз написах, че дори от раково болни и умиращите хора лекарите пак се напъват да извлекат полза за джоба си. Те ме нападнаха жестоко. Но това е самата истина. Сега по-лека ще спра симвастина и ще се поинтересувам от първата страница в темата, какво друго да предприема. Purple HeartPurple HeartPurple Heart

# 544
Бъркали са ми два пъти резултати в Рамус. Тук също са с печална слава.
Татяна, благодаря на форума, за безкрайно много полезни съвети във връзка със здравословни проблеми. Ако бях разчитала само на лекарите, не знам с колко лекарства щях да съм. И с колко операции.

# 545
Много се радвам, че има форум за здравословни проблеми, че се помагаме. Благодаря на всички за полезни съвети и на теб, DeVa®, че от днес съм на половин доза на симвастатин, и че ми дадохте безценния съвет да го спра. Не бих се сетила сама, дори не бих могла да помисля за спирането му. Purple HeartPurple HeartPurple Heart

# 546
Преди няколко страници споделих лабораторни резултати от Рамус и като разбрах за лошата им слава си пуснах контролни изследвания. За първи път, в събота посетих лаборатория "Лина" на бул. "България". Останах много приятно изненадан от вниманието, обстановката, чистотата и самата процедура по вземане на пробата. Резултатите излизат бързо и разбира, проверката става онлайн. Не знам как са като точност на резултатите.

# 547
От точността съм доволна, но в нашата Лина лаборантката върши всичко, взема пари, после кръв, с ръкавици, но май не ги сменяше постоянно. И други се оплакваха от същото.

# 548
  • Бургас
Аз не вярвам сто процента на никоя лаборатория, лятото изследване в Синево излезе с резултат за триглецириди 3.70, след два дни- пак в Синево -1.7 и контролно в Рамус -1.6, холестеролите също бяха с разлика над една единица, в друг случай пикочна киселина в едини същи ден в Рамус и Лина- при едните в референтни стойности, при другите - над тях, питаш ги как става така- отговорът - различни им били методологиите, ама пациентът на коя методология да вярва и да се чуди да пие ли хапчета или не
И не мога да разбера защо работят в различни мерни единици, защо референтните са  различни, толкова няма ли някакъв стандарт за всички, та да може човек да следи и сравнява по-лесно

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 11:36 от bur02

# 549
Имайте предвид, че всички тези изброени показатели са динамични и се променят непрекъснато, така че може да не е вина на лабораторията и неточно измерване непременно.

# 550
  • Бургас
Не съм специалист, но ме съмнява за 15 минутки, колкото е разходката между двете лаборатории, да има такива големи разлики

# 551
Не знам за Вашия конкретен случай, не твърдя, че няма проблем с лабораториите, но много неща могат да се променят за 15 минути когато има и физическа активност + разлика в методите на лабораториите, мерните единици, грешки в измерванията и т.н. и т.н. За това и изследванияат никога не се четат сами по себе си, а в комбинация с други показатели и симптоми и не се пият хапчета само заради някакви цифри на хартия които са моментна снимка в цялата картинка.

# 552
На мен ми мерят общ холестерол 6,8, а след 8 дни без лекарства - резултата е 4,95. Няма как това да стане дори с прием на статини Simple Smile

# 553
  • Бургас
Да, напълно нереално, има неща като кръвна захар например, които да се променят за минути, но при холестеролите мисля, че там трябват месеци диета или хапчета за промяна, скоро приятелка ми се оплака, че в някаква лаборатория й изкарали много висок туморен маркер, след нови изследвания- нормален бил, били сгрешили

# 554
Която и лаборатория да направи грешка, никога няма да си признае, а ние няма как да оспорим каквото и да било, понеже пробата е вече изхвърлена или компрометирана.

Общи условия

Активация на акаунт