Много висок холестерол

• 164 719
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Да, напълно нереално, има неща като кръвна захар например, които да се променят за минути, но при холестеролите мисля, че там трябват месеци диета или хапчета за промяна, скоро приятелка ми се оплака, че в някаква лаборатория й изкарали много висок туморен маркер, след нови изследвания- нормален бил, били сгрешили
Грешно мислиш. Холестеролът може да се промени за броени дни.

# 556
Преяж и препий една вечер и пусни сутринта изследвания, да се увериш. Триглицеридите ще са в небесата.

# 557
Така да,но едва ли някой цели точно това. Grinning

# 558
Не, но идеше да покаже, че стойностите се променят много по-бързо и са много по-динамични, отколкото някои хора си мислят.

# 559
Как да тези изследвания според вас?

# 560
Триглицеридите са високи. Под 1 е оптимално. Общия не е толкова важен. Но те, да.

# 561
  • София
Здравейте,
всъщност нямам никаква идея, откъде да започна, затова пиша и в тази тема, освен в тази за ИР.
Накратко ситуацията е следвана- изследвания, изследвания, изследвания, доктори, симптоматично лечение, а общата картина, поне на мен ми се губи.
ПКК, полови хормони, липиден профил, пикочна киселина, креатинин, андростендион, ДХЕА, 17-ОН-прогестерон, ЩЗ, и т.н. АГ, кардиолог, ендокринолов, вътрешни органи, дерматолог, и какво ли още не, НО явно нещо пропускам.

Там, където изследванията "изгърмяха" сериозно са холестерол, триглицериди и инсулин.
Назначена ми е терапия с холиб 20мг за 1м, сиофор 500 SR за 6м, диета и движение.
Скрит текст:

Кг е ясно че имам в повече, НО се появи зачервяване на лицето, което дерматолог окачестви като алергия.

Момичетата от темата за ИР ми дадоха доста полезни насоки. Започнах да чета материалите от страница първа на темата.

Сега "пристигам" при вас с молба за насоки по отношение на холестерола.

Никой не може да ми обясни и реакцията на кожата на лицето ми. Мажа, пия антихистамин, затихва, и пак "пламва". Пращат ме на алерголог. Аз се чудя, дали да не ходя на изследвания за лупус и кушинг? Или накъде да хващам? ПАри, щипе, сърби, поуспокоява се, и хайде пак. Усещането е за сухота.
Някои лекари твърдят, че е от инсулина, други- от стрес, което не е изключено.
Скрит текст:
Relaxed

Моля, не ме циритайте, че ще трия после.
Ще съм благодарна на всякакви мнения по отношение на холестерола и ситуацията като цяло. Вече се чудя, дали не трябва да постъпя в болница?Thinking

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 01:33 от missence

# 562
Няма насоки за холестерола. Оправи си инсулина, захарта и килограмите, и холестеролът ти ще е такъв какъвто трябва да бъде какъвто е и сега, спрямо текущото ти здравословно състояние.

# 563
  • София
Няма насоки за холестерола. Оправи си инсулина, захарта и килограмите, и холестеролът ти ще е такъв какъвто трябва да бъде какъвто е и сега, спрямо текущото ти здравословно състояние.
Това каза и ендокриноложката, а аз я помислих за нехайна. Как така няма да влияя на холестерола?! ThinkingSmirk Явно, ей така!
Смятам да спра въглехидратите на известно време, да видя, дали ще повлияе това на кожата, че доста ме притеснява това проявление, и че не се повлиява трайно от нищо.
холиб 20мг щял да ми свали холестерола за 1м.

# 564
Не знам какво е това холиб, но аз лично не бих си променяла нивата на холестерола с хапчета и/или билки. Той е такъв какъвто трябва да бъде - твоето тяло си го произвежда защото му е нужен. Каква работа имаш да го сваляш с хап и с какво ще ти помогне да работиш срещу тялото си?

# 565
  • София
Не знам какво е това холиб, но аз лично не бих си променяла нивата на холестерола с хапчета и/или билки. Той е такъв какъвто трябва да бъде - твоето тяло си го произвежда защото му е нужен. Каква работа имаш да го сваляш с хап и с какво ще ти помогне да работиш срещу тялото си?
Хапче е, изписано от лекар. И аз това чета сега.
Чета и за хистамина, който също правел такива зачервявания.Thinking

# 566
Т.нар висок холестерол, ако изобщо има такова нещо при хора, които не страдат от фамилна хиперхолестеролемия,  е в най-лошия случай сипмтом, не причина за здравословни неразроложения и свалянето му  за спорта, няма да реши никакъв проблем. За това пък може да ти докара други. Оправи си инсулина. Той е висок, но го оправи не с хапове, а с режим.

# 567
  • София
Т.нар висок холестерол, ако изобщо има такова нещо при хора, които не страдат от фамилна хиперхолестеролемия,  е в най-лошия случай сипмтом, не причина за здравословни неразроложения и свалянето му  за спорта, няма да реши никакъв проблем. За това пък може да ти докара други. Оправи си инсулина. Той е висок, но го оправи не с хапове, а с режим.
Много благодаря! Започнала съм едно четене на режима, ще трябва да се справя, няма друг начин.Smirk Все пак не са се справили един или двама. И аз трябва да успея. Дано се справя и с кожата, защото обикалянето по лекари ме вкарва в по-голяма дупка.

# 568
Не пишеш на каква възраст си. С воля и постоянство ще успееш, диетите при диабет и висок холестерол си приличат и с повечко четене не е трудно да спазваш добър двигателен режим и разнообразно хранене- намаляваш въглехидрати, мазнини, променяш начина на обработка, увеличаваш зеленчуци, наблягаш на пълнозърнести храни и т.н.

# 569
  • София
Не пишеш на каква възраст си. С воля и постоянство ще успееш, диетите при диабет и висок холестерол си приличат и с повечко четене не е трудно да спазваш добър двигателен режим и разнообразно хранене- намаляваш въглехидрати, мазнини, променяш начина на обработка, увеличаваш зеленчуци, наблягаш на пълнозърнести храни и т.н.
На 44г съм.
Започнах да чета и да сглобявам частите на пъзела.Smirk

Общи условия

Активация на акаунт