Откраднат живот - Чуждо тяло - Тема 22

• 65 146
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Нямаме традиции в производството на сериали, но с такова отношение няма и да добием. Както и да е.

# 346
Все от някъде трябва да се започне. Не е до отношение а до ноу хау. Писането на сценарии не е никак лесна работа. Това е занаят, който се учи цял живот. За жалост в България никога не е имало драматурргична школа. На пръстите на едната ръка се броят тези, които се справят като сценаристи.

# 347
Как си представяш да й кажа "Йо, абе ти да не си бременна? Че разни клюкарки се интересуват." Ако трябва да разберете - ще разберете. Има жълта преса и светски тв предавания.
Че ние да не сме клюкарки да четем жълти вестници бе Grinning 
Хубаво се случва и в болниците, може да не е всеки ден , но И в сериала могат да ни зарадват с нещо хубаво през епизод - два

# 348
  • Разпиляна във въображението
Имам чувството, че не се и опитват да бъдат по-добри, защото знаят, че българите искат да гледат родно и преглъщат безумията. Не им се получава, може би защото нямат никаква визия къде трябва да стигнат -
 кой с кого, какво да стане с болницата и т.н. Дано Дяволското гърло да се е получил. С тези актьори, място и сюжет и най-вече - финал, очаквам доста.

# 349
  • Другата България
Някои от проблемите според мен идват и от това, че се снима хаотично. Гледах едно интервю на Карамазов, тъкмо бяха започнали снимките, и той го каза същото - отначалото снимаха сцени от четвърти епизод. newsm78 После ще сноимат от втори, и така някак разбъркано може и да се загуби нишката.
Същото е и с нашия сериал си мисля.

# 350
https://nova.bg/accents/view/2017/11/14/198511/%D1%88%D0%BE%D0%B … 1%8F%D0%BB%D0%BE/
Хинова ще обвини Стилянова за загубата на бебето...честно казано ме изненадаха с това,очаквах да обвини Мазов.
Някой ще цапардоса Банков,чудя се кой ли ще е?

# 351
Дяволското гърло е правен от същите продуценти, имайте го предвид:)
А "хаотичното" снимане не е никак хаотично. Кино и телевизия се снимат по този начин. Ако трябва да снимаш хронологично ще надхвърлиш бюджета няколко пъти. Същото важи и за графика. 
Случвало ми се е да снимам филм почти изцяло в обратен на повествованието ред.

# 352
  • София

Хинова ще обвини Стилянова за загубата на бебето...честно казано ме изненадаха с това,очаквах да обвини Мазов.

Това не го очаквах. Може би, ако се наложи да и махне матката ще я обвини, че никога няма да може да има деца.

# 353
А "хаотичното" снимане не е никак хаотично. Кино и телевизия се снимат по този начин. Ако трябва да снимаш хронологично ще надхвърлиш бюджета няколко пъти. Същото важи и за графика. 
За филмите това е вярно,но за сериалите е рядко срещано.През по-голяма част от времето епизод до епизод не следва една и съща сюжетна линия.Актьорите получават сценария само за епизода който снимат дадената седмица(така е в американските продукции).

# 354
  • Другата България
Ами аз точно това имах предвид, затова и го написах.

# 355
Беше адресирано към Miriel.

# 356
  • Другата България
 Simple Smile Това е публична тема, ако искаш да си говориш с определен потребител, има ЛС.
Понеже аз написах за хаотичното снимане, затова и продължих за него.
И наистина го смятам за някак недообмислени и нарушаващо сюжетната линия . Поне за този сериал. Не знам как е за филмите, но предполагам е различно.

# 357
  • Разпиляна във въображението
Беше адресирано към Miriel.

Останах с впечатлението, че сериалът Дяволското гърло е приключен. Ако е така не ме интересува как са снимали сцените щом има написан докрай сценарии и всичко свършва с надпис КРАЙ.

# 358
  • Пловдив
Все от някъде трябва да се започне. Не е до отношение а до ноу хау. Писането на сценарии не е никак лесна работа. Това е занаят, който се учи цял живот. За жалост в България никога не е имало драматурргична школа. На пръстите на едната ръка се броят тези, които се справят като сценаристи.

Сценаристите на този сериал не всички са възпитаници на наши школи, част от тях разполагат с това чуждо ноу хау от меката на киното...Но...явно не им се получава съвсем като от другата страна на океана.
Да не говорим, че може да си абсолютно различна професия и да си сценарист, не е нужно да са учили в школа. Вероятно имат и доктор сценарист, историк, филолог и какво ли не. Аз поне за един съм сигурна, че не е стъпвал в наша школа.

# 359
Не съм специалистка по филмоправене, но по логика мисля - да, когато се снима филм, се снима хаотично. Например има кадри в гора, тези кадри ще бъдат в различни моменти от филма - екипът отива в гората и ги заснема, макар и не хронологично по сюжета на филма. При сериалите не е така, според мен. Особено в подобни, тематични /медицински, полицейски/. Не вярвам, например, да отидат в помещението, което се явява тавана на болницата, и да заснемат всичко, което ще се случва на тоя таван за 40 серии наведнъж, нали newsm78
Значи, като се замисля, този сериал се снима в :1. Операционната, 2. Стаята за почивка, 3.Кабинет на директор, 4. Таван, 5. Коридор, 6. Фоайе, 7.Асансьор, 8.Лаборатория/преди/, 9. Кабинет на Жекова/вече много рядко/,10.Склад/много рядко/, 11. Пред входа, 12. Дома на Генадиеви, 13. Дома на Стелянова, 14. Дома на Захариеви/вече не/, 15. Ресторант,бар,кръчма. 12,13,14,15 са си пак там де, в сградата. Та е възможно в операционната да бъдат заснети 10,20,???? "операции"  #Crazy Например от 1 до 20 серия на този сезон. После в коридора - 1 серия:Вяра и Боби, Наталка и Калин. 2 серия: Мазови, после пациент и Романова и т.н. После на тавана, после..... А, възможно ли е така да се снима такъв сериал newsm78

Общи условия

Активация на акаунт