Пазаруване от Aliexpress.com 53

• 95 915
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ В такъв случай кой Ви оформи митническата декларация?

Дискусията е по-подходяща за темата за митницата.
таласъмче Както казах не съм получавала пратка от Китай с DHL. Може би е по-добре в темата за митниците да се консултираш. Може да се включи някой с повече опит.

Декларация се сваля от сайта на бг пощи , попълва се и се сканира , изпраща се с банковото извлечение и копие на поръчката . По телефона обясняват всичко много подробно

# 106
  • София
Това означава, че Български пощи са Ви оформили декларацията. В такъв случай съм учудена, че не са Ви таксували 12лв за тази услуга?!? Винаги са ми искали и такса за препращане до моя клон... newsm78
Нямам никакво обяснение как сте минали само с 3.50лв пощенска такса!

# 107
  • МАРС
Така, прочетох всичко необходимо в началото на темата и не намерих отговор на въпроса си.
Отдавна поръчвам от Алито и съм що-годе в час, но днес получих нещо, което не отговаря на описанието си, отворих диспут, и както винаги, китаеца ми писа да затворя диспута, щял да ми прати правилната стока.
Обикновено го игнорирам това и си печеля диспутът, но този път си иска да си получа поръчаното, по принцип, знам че не трябва да затварям диспута, защото после няма да получа нищо.
Някакви идеи?

# 108
Защо ДЧЛ да я освобождават ? Изпращате си необходимите документи по имейл и ви я препращат във вашия пощенски клон , където се заплаща ДДС и такса .

Преди 3 месеца освобождавах пратка изпратена с ДЧЛ от Китай 3.50 пощенска такса и ДДС платих . Всички документи се сканират и изпращат по имейл
Не заблуждай хората!
В темата за Митниците има достатъчно информация. sysko kid, затваряш диспута и пишеш на продавача да ти удължи защитата примерно с 60 дни и искаш да ти даде нов проследяващ номер. След като затвориш диспута, оставащото време на защита си остава такова, каквото е било преди да отвориш диспута.
Преди не можеше да се отвори нов диспут, ако първият е затворен(без решение, без да е приет, без да е стигнал до AliExpress), но вече може.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 17:47 от ЧревоУгодник

# 109
Защо ДЧЛ да я освобождават ? Изпращате си необходимите документи по имейл и ви я препращат във вашия пощенски клон , където се заплаща ДДС и такса .

Преди 3 месеца освобождавах пратка изпратена с ДЧЛ от Китай 3.50 пощенска такса и ДДС платих . Всички документи се сканират и изпращат по имейл
Не заблуждай хората!
В темата за Митниците има достатъчно информация.

хахаха , ок щом казваш . Сигурно съм сънувала как съм си освободила пратката . Grinning

# 110
хахаха , ок щом казваш . Сигурно съм сънувала как съм си освободила пратката . Grinning
Тази твоя пратка има проследяваш номер? Че наистина е интересно как пратка влязла с DHL е освободена с посредничеството на БП.

# 111
  • Варна

Ако е така, както сте писали е частен случай и наистина подвеждате останалите!

# 112
Какво означава :Логистика поръчката, създадена.  Така пише на проследяването от 20 дни?

# 113
  • Пловдив
Моля за съвет
Пазарувам от два месеца от сайта, вече пристигнаха няколко неща без забележки.
Вчера дойде един часовник - циферблат с камъчета. Два камъка са отлепени и застават между стрелките, като им пречат да се движат. Часовникът реално не работи.
Отворих диспут, продавачът ми предлага частично възстановяване и иска да затворя диспута.
Тъй като нямам никакъв опит моля да ме посъветвате:
-да се съглася ли на частично възстановяване и колко да е то?
-кога се затваря диспута и как да съм сигурна, че парите ще ми бъдат възстановени?

това е часовникът https://www.aliexpress.com/item/GUOU-Luxury-Rhinestone-Glitterin … 042311.0.0.QInbNl

# 114
  • София
На 11.11.пуснах около 20 поръчки. Последните няколко дни получих абсолютно идентични съобщения от различни продавачи за поне половината от поръчките ми:
Dear friend.It's no problem,for some reason the carrier close the order by mistake,but not close your item,we will arrange resent this item within 5-7days,don't worry,you could recieve this item in time!Please not open a dispute now,if 45-60days not arrive,full refund,thanks a lot!
 Има и приложено изображение за отказана пратка от 16.01.2017  newsm78
Това някаква практика ли е?
Шаблон ли някакъв ползват? Не мога да си го обясня  newsm78

# 115
  • София
След като са трънали / калъфчета за телефони/, за колко време средно пристигат?  Не съм поръчвала до сега и не знам кое бави доставката. Четох че простигат от 10 дни, до 60 дни. Къде всъщност е забавянето, пращането или тук на митницата?
Благодаря предварително на отговорилите!

# 116
  • София
Поръчах три калъфчета на 11.11. Едното пристигна вече, за 10 дни. Другите още ги няма.

# 117
На 11.11.пуснах около 20 поръчки. Последните няколко дни получих абсолютно идентични съобщения от различни продавачи за поне половината от поръчките ми:
Dear friend.It's no problem,for some reason the carrier close the order by mistake,but not close your item,we will arrange resent this item within 5-7days,don't worry,you could recieve this item in time!Please not open a dispute now,if 45-60days not arrive,full refund,thanks a lot!
 Има и приложено изображение за отказана пратка от 16.01.2017  newsm78
Това някаква практика ли е?
Шаблон ли някакъв ползват? Не мога да си го обясня  newsm78

Случвало ми се е веднъж и наистина продавача ми го изпрати с друг доставчик и си получих нещата. И все пак няма за какво да се притесняваш така или иначе ако не пристигнат нещата можеш да си вземеш парите.

Моля за съвет
Вчера дойде един часовник - циферблат с камъчета. Два камъка са отлепени и застават между стрелките, като им пречат да се движат. Часовникът реално не работи.
Отворих диспут, продавачът ми предлага частично възстановяване и иска да затворя диспута.
-кога се затваря диспута и как да съм сигурна, че парите ще ми бъдат възстановени?

това е часовникът https://www.aliexpress.com/item/GUOU-Luxury-Rhinestone-Glitterin … 042311.0.0.QInbNl

Според мен е най-добре да приемеш частично възстановяване на сумата и да си го отремонтираш,  защото иначе ще те кара да го върнеш до Китай за да ти възстанови цялата сума. А сумата за връщането ти  е повече от цената на часовника.

# 118
  • София
Моля за съвет

Заплаши го с негативен фидбек и не приемай, според мен ще ти върне цялата сума. Нали диспута е отворен с Refund Only, без да връщаш стоката?

# 119
Бихте ли ми препоръчали детски смарт часовник без сим карта да може да работи да се свързва с телефона нещо такова. Или просто доволни от някой модел детски смарт часовник и какви функции има с него. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт