Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 839
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Наемодателят за доход от наем в ГДД декларира!
По конкретно питайте ,че отговорите на неправилно зададени въпроси не са верни.Много ясно Mr. Green

# 466
  • Пловдив
Наемодателят за доход от наем в ГДД декларира!
По конкретно питайте ,че отговорите на неправилно зададени въпроси не са верни.Много ясно Mr. Green
bouquet
Извинявай,права си... Simple Smile

п.п.Егати законите. Crazy..

# 467
  • София
Не е подадена декларация обр.1 за мес.09.2014год. за СОЛ в ЕООД.
Може ли сега с ел.подпис да се подаде тази декларация обр.1 за 09.2014год.
или трябва да място в НАП да се подаде?

# 468
  • Варна
Не е подадена декларация обр.1 за мес.09.2014год. за СОЛ в ЕООД.
Може ли сега с ел.подпис да се подаде тази декларация обр.1 за 09.2014год.
или трябва да място в НАП да се подаде?
На място Sad Пробвай ако искаш преди това по ел.път, но вероятно ще откажат.

# 469
То където на място, но и преди това предписание от НОИ, със специална молба.... ooooh! Поне при мен така беше миналия месец.

# 470
  • Пловдив
Момичета,пак имам нужда от помощ...
Лице по ТД има даден болничен през мес.август/5дни работни/...отказан е защото няма към датата 6мес. стаж.
В Д1 съм подала така...
16-23дни
16,1-18
16,4-2
16,А-3
Трябва ли да коригирам Thinking

п.п.Сега идва отказа на адреса на лицето...с изх.дата 01.02.2018?А по мейла бяха пратили отказ още тогава...

# 471
Корекции с толкова стар период...трябва да се коригира и декл.6 /ако става въпрос за лице на трудов договор/, трябва с предписание от НОИ, става дълга и широка, а накрая излиза, че сте надвнесли малко здравни. Аз не бих се занимавала.

# 472
  • Пловдив
Корекции с толкова стар период...трябва да се коригира и декл.6 /ако става въпрос за лице на трудов договор/, трябва с предписание от НОИ, става дълга и широка, а накрая излиза, че сте надвнесли малко здравни. Аз не бих се занимавала.
Нямам идея как става...затова питам.
Благодаря!

# 473
И аз не бих се занимавала, ако няма нанесени щети на бюджета, едва ли някой ще се занимава с това.

# 474
Момичета, може ли да имам два дневника за издадени трудови книжки фирмата е два офиса в далечни градове, счетоводството едно

# 475
Здравейте, при ликвидация на фирма какво се предава в НОИ - целите трудови досиета на хората или само ведомостите за заплати?

# 476
i dosietata
http://www.nssi.bg/forusers/forms/117-oaforms
Въпрос: Кои документи подлежат на предаване в НОИ?

Отговор: 1. Разплащателни ведомости, към които се прилагат и следните документи:

трудови договори (заповеди за назначаване);
заповеди за преназначаване;
заповеди за ползван неплатен отпуск над 30 работни дни годишно;
заповеди за освобождаване от работа;
трудови книжки;
издадени удостоверения;
протоколи за приети и изплатени възнаграждения от осигурители в несъстоятелност;
платежни нареждания(когато възнагражденията са изплащани по банков път);
фишове за възнаграждения и други документи, удостоверяващи начисляването или изплащането на възнагражденията.
2. Документи, въз основа на които се установява стаж и доход на
лицата, работили в организациите по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.
http://www.nssi.bg/forusers/faq/293-faqbgudochkso/1387-faqarh28

# 477
момичета някоя от вас има ли нощен труд и как се смята заплащането сега от януари, ако може практическо пресмятане, много се обърках, благодаря

# 478
  • тук-там
момичета някоя от вас има ли нощен труд и как се смята заплащането сега от януари, ако може практическо пресмятане, много се обърках, благодаря

Какво му е различното от януари?

# 479
  • В полите на Пирин планина

Какво му е различното от януари?

Нищо различно няма.
Може би темата за преобразуване на нощен към дневен труд. И появилият се извънреден труд в резултат на преобразуването, който реално не бил извънреден. Поне за пред ИТ. Иначе "май" си се плаща пак. Аз си го начислих в януарската ведомост за плащане, защото не видях някъде да се казва, че не трябва.

Общи условия

Активация на акаунт