Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 195
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Момичета,погрешка в ГДД съм отметнала на съставител по трудов договор,а не по облигационно право...Да коригирам ли?

# 571
Чета те *BABY*,ама да си напиша.От такива непрактикували колеги ме боли глава-не е трудно и не е философия ,но колкото е да е малка дейността ,питайте професионалист ,защото от малки неточности после се хапват големи л---а!Съвсем мило го пиша.Дано някой колега има търпение да ти отговори.
mystic woman ,писах по-горе всичко има значение,не бързайте и попълвайте правилно,то това не е игра!Иначе-много малка е вероятността да имаш грижи с тази грешка.Аз бих коригирала.
Лейди,Ала Бала,Тодоричка-лека седмица!Точни сте както винаги! Peace Peace Peace

# 572
  • В полите на Пирин планина
Да помоля още веднъж ако някой може да се отзове Simple Smile
Здравейте дами Grinning,
Имам нужда от помощ и напътствия, и ще съм ви много благодарна ако се отзовете. Завършила съм счетоводство, но по стечение на обстоятелствата повече от 20г. се занимавам с нещо съвсем различно и да си призная почти не съм го практикувала  Embarassed  Ще помагам на роднини с възстановяване на дейността на ЕТ и поне първите няколко месеца с водене на счетоводството и подаване на нужните декларации докато влязат в крачка и могат да се справят сами. След пускане на касовият апарат и подаване на декларацията за патентен данък, какво следва.... подава ли се декларация в НАП или НОИ? Помня, че едно време имаше комплект за ЕТ, който се продаваше в книжарниците - дали все още се ползва такова нещо или се работи само със счетоводни програми? Как стой въпросът с ежемесечните декларации и осигуровките? Може би ще ви се сторят глупави въпросите ми  Embarassed но ще се радвам да ми помогнете  Grinning Благодаря!
Хубава вечер!

Първо да подкрепя Sause baus! за изказаното мнение!

Тук всички сме изключително добронамерени, но зададените по-горе въпроси могат да си намерят отговорите в google много лесно.

За мен е малко или повече самонадеяно да се захващаш със счетоводство, без да знаеш изобщо с какво се захващаш! Подчертавам го много дебело! Ако все пак ви се рискува ще дам две-три насоки:

- извадете ПИК на собственика на ЕТ - повечето декларации се подават много по-лесно и сигурно по ел. път.
- подава се окд.5 при започване на дейността в 7-дневен срок - прочетете в сайта на НАП; МОД за самоосигуряващи се е 510 лева от 2018 година.
- всеки месец се подава обр.1 за ЕТ и за наети лица, ако има такива - до 25-то число на следващия за предходния и този срок се внасят сумите за осигуряване. Кодовете на вид плащане проверете в сайта на НАП. И сметките.
- ежегодно до 30.04. на следващата година - ГДД и обр.6 за самоосигуряващото се лице.

Ако се задълбая има да пиша цял ден!

# 573
  • Русе
За личните данни ще трябва ли да подаваме нещо ново? Навсякъде пише, че от 25.05. влизат в сила европейски директиви относно защитата на личните данни.

# 574
Да помоля още веднъж ако някой може да се отзове Simple Smile
Здравейте дами Grinning,
Имам нужда от помощ и напътствия, и ще съм ви много благодарна ако се отзовете. Завършила съм счетоводство, но по стечение на обстоятелствата повече от 20г. се занимавам с нещо съвсем различно и да си призная почти не съм го практикувала  Embarassed  Ще помагам на роднини с възстановяване на дейността на ЕТ и поне първите няколко месеца с водене на счетоводството и подаване на нужните декларации докато влязат в крачка и могат да се справят сами. След пускане на касовият апарат и подаване на декларацията за патентен данък, какво следва.... подава ли се декларация в НАП или НОИ? Помня, че едно време имаше комплект за ЕТ, който се продаваше в книжарниците - дали все още се ползва такова нещо или се работи само със счетоводни програми? Как стой въпросът с ежемесечните декларации и осигуровките? Може би ще ви се сторят глупави въпросите ми  Embarassed но ще се радвам да ми помогнете  Grinning Благодаря!
Хубава вечер!

Не съм счетоводител, но бих Ви попитала само: Бихте ли се доверили на дипломиран лекар, който обаче не е практикувал последните 22 г.

Спестените за счетоводител пари близките ви ще плащат с години по глоби и лихви по закъснели вноски в НАП. От опит на мои роднини.

# 575
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте!
Синът ми има фирма (ЕООД) от 2,2017г с нулева дейност. Какви декларации и къде трябва да подаде? Благодаря Ви предварително!

# 576
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Синът ми има фирма (ЕООД) от 2,2017г с нулева дейност. Какви декларации и къде трябва да подаде? Благодаря Ви предварително!

http://www.registryagency.bg/bg/prestsentar/novini/vazhno-za-trg … ito-ne-sa-izvrsh/

http://www.nsi.bg/node/15818/

# 577
  • Варна
BABY,
да допълня само за книгите - все още се продават, но основно зависи от дейността на ЕТ, и като цяло не мисля че ще е много удобно да се води на ръка. Ако става дума за 5 документа на месец, ок.

# 578
  • Пловдив
Здравейте!

http://www.registryagency.bg/bg/prestsentar/novini/vazhno-za-trg … ito-ne-sa-izvrsh/

Сроковете за подаване докога са?

# 579
За личните данни ще трябва ли да подаваме нещо ново? Навсякъде пише, че от 25.05. влизат в сила европейски директиви относно защитата на личните данни.
Аз четох по диагонал малко, че след това ще се занимавам с личните данни, но ми се привидя, че отпада регистрацията.

# 580
Здравейте!

Сроковете за подаване докога са?

31,03,2018. - в ТР декларация свободен текст, декларация за истинността /образец на ТР/ и Г2 /също образец на ТР/. Това ми казаха последно на националния телефон на сайта на ТР.

# 581
Аз искам да ви питам разни социални и в натура включват ли се с в клетка 29 на декл 1 - брутно възнаграждение? За другите клетки ми е ясно

# 582
  • София
Здравейте!
Незнам дали е по темата, но каква е според вас средната заплата за оперативен счетоводител?

# 583
Здравейте!
Незнам дали е по темата, но каква е според вас средната заплата за оперативен счетоводител?
800, 900 лв. Нето.

# 584
Здравейте!
800, 900 лв. Нето.
за къде? зависи от града, от раб. място. Ако е в сч къща, където оперативния счет извършва почти всички функции на главния е едно, в счетоводство на предприятие с екип от 5-6 човека и има конкретни, еднотипни задачи е съвсем различно. В малко градче с 30 хил души е 500-600 лв чисто, в голям град  е ок 700-800 в София - повече.

Общи условия

Активация на акаунт