Многодетни мами 3

• 15 917
  • 252
  •   1
Отговори
# 30
Рени, честита племенница    bouquet! Да е жива и здрава и да расте много щастлива. Как ще се казва?

# 31
здравейте-вече малко по-спокойно -снощи направо н е бях на себе си от щастие Hug
първо д а честитя рожденника н а Галче със закъснение - да  и е жив и здрав и много да си го обича Joy
при нас с Дани нищо ново- все още нямаме градина Cry но в яслата  се държат добре -просто лелите ни са страхотни въпреки проклетата директорка #2gunfire но времето за градина наближава- остава още една седмица да ходи на ясла и после просто не ми с е мисли какво ни чака.... #Crazy
за среща на варненки и всички които  желаят -давайте да уточняваме направо-аз лично предлагам събота или неделя  когато децата с а свободни и можем д а се видим всички -а място предлагам някъде вече по плажа където и малките щ е могат да играят и големите да не се чувстват като на детско парти защото моите каки като чуят бебешко събиране и бягат надалече newsm78-давайте предложения за ден и място,ако трябва д а се съобразяваме с някоя мама-да го вземем впредвид
а сега нямам търпение да стане 14.00ч да отида  в болницата да видя принцесите Simple Smile направих снимки ама естесвено н е знам как д а ги кача Embarassed-ще чакам сестра ми да ги качи в майската тема и ще г и пратя- бебчето  е наистина невероятно сладко и оформено-толкова  е невероятна...ще с е казва Никол Sunglasses а децата в къщи направо н е са н а себе си от вълнение че имаме бебе-че то си  е наше Simple Smileно горкия ми син-само момичета около него JoyОх,момичета-толкова съм.....абе направо съм на седмото небе-аз като съм раждала сякаш съм била по-спокойна- сега направо място н е мога да си намеря-ако има как -ще отида и аз да лежа в болницата при тях! и снощи изпитах много странно нещо-сестра ми докато раждаше и аз имах контракции някакви-болеше ме кръстта,гърба-мислех че щ е ми  идва но ми  е много рано още-може би това е невидимата кръвна връзка която съществува между сестри...сега остава  и мляко да м и потече #Crazy Laughing
лек и щастлив ден на всички тук, които са изпитали вълшебството н а новия живот толкова пъти и сякаш никога няма д а можем да с е наситим на това усещане.......толкова съм щастлива!!!!

# 32
 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  на всички през изминалата седмица! На Бебочета и мамета желая ЗДРАВЕ И БЕЗКРАЙНО ЩАСТИЕ!!!  bouquet Закъснях с поздравите, ИЗВИНЕТЕ, Embarassed но прекарах две ужасни нощи в болница и сега бързах да драсна! Трябва повече сега да лежа, но дребосъчето има нужда от мен, ще минавам и през форума Grinning! Колкото до срещите в София- предвиждайте ме! Целувки за палавниците ви!

# 33
  • София
Рени,честита ти племенница Никол!
Да са здрави и усмихнати със сестра ти и много щастливи!  ylinfant newsm67

Reina333,дано не е нещо сериозно,това заради което си била в болница.Ще се радвам да се запознаем на следващата среща!  friendship

Галя,как върви преместването?

# 34
  • София
извинете ме за неквалифицираното нахълтване (често надничам тук да си подхранвам ентусиазма за още бебета), но само исках да поздравя Reni_, която познавам от дир.бг и за която много ми беше домъчняло. Reni_, радвам се да те видя  bouquet децата ти са станали още по-красиви!

офф: теди, в неделя раздаваме дипломите. Wink

# 35
teddivas, след четвърто секцио всичко е малко по-сериозно ooooh!! След като спряхме кърменето, яйчника ми отделил ДВА фоликула- като за близначета /пропуснахме момента Laughing/, които обаче не се пукат, наедряват до 5см. и... ето ти кръвоизлев! Нооооо, само кажете за срещичка и съм на линия!  bouquet

# 36
Ехееее, забравих да попитам: някой ще ходи ли на протеста пред президентството на 1.06??? Има темичка за това - протест за детските добавки и майчинствата! Ако има желаещи сред нас, предлагам да се организираме!

# 37
Рени честита ти племенница   bouquet! Напълно разбирам чувствата които изпитваш, защото и аз съм ги преживяла. Когато тя раждаше толкова много ме беше страх и се вълнувах, колкото не е било когато аз раждах, а когато роди за втори път двете си принцеси аз не бях на себе си. Убедена съм, че няма нищо по красиво от едно бебе  Heart Eyes, но това не е така- има- две бебета  Laughing.
Галче, честит ти рожденник, да ти е жив и здрав   bouquet!
Наистина се зареждам емоционално когато посетя нашата темичка, толкова хубави неща ни се случват, дано така си повлечем краката Laughing.
Бабо Цоцоланке, как върви работата ти, влезе ли вече в ритъм (аз май- още не мога, налегнала ме е една умора, някои му казват мързел  Mr. Green)?
Утре се готвя малко да отморя, ще ходя на сауна по женски, дано не ми мине котка път  baby_neutral

# 38
Рени, страхотна новина! Да ти е жива и здрава племеницата! Сигурно ще е красавица като каките!

Не мисля да ходя на протеста за детските, защото смятам, че не в повишаването на детските е решението на проблема на семействата с деца. Сегашната система е дълбоко сгрешена. Трябва да се насърчава грижата за децата, а не наличието им в семейството. Облекченията за семействата трябва да идват от промени в данъчното законодателство, кредитирането и стимулирането на гъвкави форми на работа, в отстъпки при здравеопазването и образованието на децата, а не в пряко наливане на средства в джобовете на родителите. Никога държавата не може да даде достатъчно високи детски, за да покрие реалните нужди на децата. Колко смятате, че трябва за бъдат детските, за да стигат? И реалистично ли е да се отпуснат по толкова? И какво става с недобросъвестните родители?

Последна редакция: пт, 19 май 2006, 23:31 от цвета

# 39
Цвети, абсолютно си права, но нали все пак от някъде трябва да се започне! Ще е илюзия да се надяваме на регионални промени в системата ни. За съжаление първо трябва да се промени мисълта, начина и качеството на живот за да очакваме сериозни и трайни промени! Колкото до недобросъвестните родители,... всъщност те изобщо родители ли са?! Този тип хора наричам "спекуланти" и не искам да разсъждавам върху причините за психо и социалните им деформации! Болно ми е за дечицата им!
 Убедена съм, че трябва да се търсят пътища към промените, които очакваме и приемам този протест като ярко светеща лампа за "по-горе стоящите"! За това попитах...

# 40
Рейна, нали затова се обединяваме в клуб на многодетните родители, за да обмислим и обсъдим мерки, които да променят нещата. Не знам дали си попадала на нашата декларация, ето линк към нея http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=77390.msg1336481#msg1336481 , има я и в последния брой на сп."Родители". Ако имаш някакви допълнения или съображения, моля те, пиши. Всяко мнение е ценно.

# 41
  • Пловдив
Момичета, видяхте ли тази тема?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101038.140
Не знам защо , но не мисля, че съм малоумна, като казвам, че .... Абе де да знам, може вече и да съм малоумна, каквато ме изкарват  newsm78

# 42
Момичета, не изчетох цялата тема за протеста на 1 юни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101038.new#new, но се опасявам, че нещата добиват дискриминационен характер по отношение на многодетните. Сега нямам време да видя, но ви маля да надникнете и вие. Дайте да обмислим вариант, който да е приемлив и за двете страни.

ЗлаВещица, откога те чакам да се появиш тук.   bouquet

# 43
  • Пловдив
Момичета, не изчетох цялата тема за протеста на 1 юни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101038.new#new, но се опасявам, че нещата добиват дискриминационен характер по отношение на многодетните. Сега нямам време да видя, но ви маля да надникнете и вие. Дайте да обмислим вариант, който да е приемлив и за двете страни.

ЗлаВещица, откога те чакам да се появиш тук.   bouquet

Ами аз се появявам и съм много съвестен читател, ама нещо не се изявявам като писател - писах в предните теми, но тази ...  Embarassed Но ще се поправя и ще вземам по дейно участие   Peace  А вие може да ни включите и нас в списъка - рожденните дни на децата ги има в подписите, аз съм на 21.09.65 г., казвам се Мария, пък таткото няма да го кажа, защото изобщо няма заслуги за да е тук. Twisted Evil

# 44
Мамета, аз всеки ден съм тук/ с изключение престоя ми в болницата/ и дори се измъчвам понякога, когато нямам време да ви пиша, защото в повечето случаи ви чета заедно с бебчо, а той заема ръцете ми Hug Още вчера ми се искаше да пиша и за протеста и на клуба, защото аз също усетих дискриминация по няколко точки и идеи, но все се въздържам! Съвсем от скоро съм сред вас и искам да изчета и обмисля всичко за да не изпадам в глупави полемики, а иначе слово и идеи- дал Бог Embarassed! Иска ми се да членувам във всяка група, чиято идея са интересите на дечицата ни, и бих подкрепила всеки стремеж на майките за по добро, спокойно и щастливо отглеждане! Аз лично ще се постарая да отида на протеста, ако бебо и добре и спокоен, но мисля, че до тогава трябва да се направи връзка между клубовете и организациите и изглаждането на различията-сигурна съм, че има! Аз съм категорично против майчинство=50% от средният СЕМЕЕН доход! Какво тогава биха правили родители, вечно осигурявани на 160лв??? В същото време дали родители с осигуровки върху 400лв. ще са със същите финансови ограничения при отглеждането!? Дори да се получи майчинство с една по приемлива стойност, дали по еднин и същи начин ще се приема от семейства с две, три, четири или повече дечица?! Мисля, че има върху какво да се помисли... Лелееее ooooh!, аз май прекалих с писането... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт