Математически турнири - 47

• 115 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Има логика в това да се оставят курсовете да вършат работа, а не родител. Имат си система на работа. Виждам как детето схваща,когато там обяснят по техния начин и когато аз обясня по друг начин. Определено е по-лесен техният. Т.е. за детето няма да е вредно да обяснявате,но го правите по-трудно. И въпреки това - зависи си от детето, наблюдавайте го, пробвайте и наблюдавайте.
И това не е баш така. Дъщеря ми е 5ти клас в смг. Ходи на школа (едно време му викахме кръжок Simple Smile), на курсове не е ходила. Категорично предпочита подготовката вкъщи с мен, отколкото в школата с още 30 деца. Темпото е нейното, няма притеснение да попита, не губи време в изслушване на обяснение на решение на задача, която знае как да реши. Другите деца са доволни от школите, просто това не е формата за дъщеря ми. От втория срок мисля да я спра, ако продължава да е неентусиазирана.

# 106
  • София
Мария, нямам представа кой ви води школата и как, но по принцип разни трикове за решаване на задачите, които един добър преподавател може да покаже няма как да ги знаем ние. На мен състезателната математика за малките ми е слабост, но има неща, които съм научила от детето Simple Smile Може би има възможност да се ходи при друг преподавател?

Относно състезанията - моето малко не желае да ходи, съответно не ходи.
Голямото ходи на курс само в 4 клас, но първо имаха кръжок в у-ще в 1 клас, г-жата ги запали, след това аз решавах вкъщи с нея. Въпреки курса при много добър преподавател, в крайна сметка само аз знаех кои са й слабите места и й давах такива задачи бонус. Така че не виждам нищо лошо да се работи и вкъщи, но само при условие, че детето и родителя се разбират и им харесва да го правят.

# 107
  • София
Всеки преподавател е различен - учителката в курсовете на дъщеря ми пък каза, че е много важно да им помагаме и обясняваме неясните задачи, важно било ние да се включим в процеса, защото темите били много и нямало време за допълнителни обяснения. Пожела само, ако нито ние, нито те могат да се справят с някоя задача, да й напишем бележка и тя щяла да я обясни. Така че - явно си зависи от учителя.

# 108
Здравейте, до сега само ви четях, но сега се включвам с едно въпросче - знаете ли до кога е записването и къде точно ще се проведат /гр. Пловдив/ тези две състезания. За записване на първолаче:smile:
2.12.2017 Иван Салабашев
9.12.2017 Коледно математическо състезание

Скрит текст:
Здравейте, искам да попитам дали скоро има състезание по математика за 1 ви клас в Пловдив? Извинявам се, че така ви се намесвам в темата.
Би трябвало да има:
2.12.2017 Иван Салабашев
9.12.2017 Коледно математическо състезание
Още няма информация за записвания. Миналата година се проведоха в ОМГ Пловдив, но за тази не е ясно.

# 109
Иван Салабашев - МГ
Коледно - Драган Манчов
Има време обаче. В МГ предстои Димо Малешков. Рано е да се записвате още.
За втори клас в Пловдив ще има " Предизвикателство за второкласници". Състезанието е на ДАНИС.

# 110
Скрит текст:
Мария, нямам представа кой ви води школата и как, но по принцип разни трикове за решаване на задачите, които един добър преподавател може да покаже няма как да ги знаем ние. На мен състезателната математика за малките ми е слабост, но има неща, които съм научила от детето Simple Smile Може би има възможност да се ходи при друг преподавател?
Преподавателката е страхотна и изобщо нямам никакви оплаквания от нея. Въпросът е, че моето дете се чувства по-добре, когато сме само двете, а не когато има още 30 деца. Проблемът ѝ явно е в съобразяването с други деца, което може и да е проява на егоизъм, но какво да я правя, такава си е.

# 111
Иван Салабашев - МГ
Коледно - Драган Манчов
Има време обаче. В МГ предстои Димо Малешков. Рано е да се записвате още.
За втори клас в Пловдив ще има " Предизвикателство за второкласници". Състезанието е на ДАНИС.

Много благодаря за бързия и точен отговор

# 112
....
Въпреки курса при много добър преподавател, в крайна сметка само аз знаех кои са й слабите места и й давах такива задачи бонус. Така че не виждам нищо лошо да се работи и вкъщи, но само при условие, че детето и родителя се разбират и им харесва да го правят.
Това е големият плюс на работата вкъщи. Преподавател на група не може да наблегне на всяко дете на слабите места.
И както за всичко останало и това си е до дете.
.... Темпото е нейното, няма притеснение да попита, не губи време в изслушване на обяснение на решение на задача, която знае как да реши. Другите деца са доволни от школите, просто това не е формата за дъщеря ми. От втория срок мисля да я спра, ако продължава да е неентусиазирана.
И за нас е валидно това. Моето дете даже вкъщи започва да нервничи, когато му повтарям нещо, което вече е разбрал. На курса не може да си покаже нервността, обаче леко се разконцентрира. Simple Smile Освен това, обичаме почивките между задачите.

# 113
  • Пловдив
Привет!
Как мога да разбера дали при нас, в Хасково, ще се провежда "Иван Салабашев"? И, ако не се провежда,  дали мога да запиша второкласника в Стара Загора, примерно (както беше МБГ )?

# 114
  • В офиса
2. Нашите методи за решаване се различават от тези, които те учат и това е предпоставка за объркване на тази възраст, тъй като сега се създават навици при решаване на задачи.
Чак пък толкоз.... Или пък
...
3. Пазят си хляба.
...
Иначе ясно е, че си има трикове и че не ги знаем. Аз си знам и кои са ми слабите места и комбинаторика не обяснявам, нито пък броене на фигури, намиране на пътища.... Ама например кръговете на Ойлер, понеже обяснявах преди 3-4 дни, смятам че ги обясних по-разбираемо от Немо. Щото аз от техните таблици нищичко не разбрах.....Trollface

# 115
  • Варна
etaniel, щом сте решили детето да посещава школа по математика, според мен, допълнителните занимания вкъщи са неминуеми. Най-малкото понякога ще изпитва затруднения при решаването на задачите за домашно. Да не решавате вкъщи, а само на школата, е все едно да разчитате на подготовка за училище, само чрез написване на домашните. Няма как да се получи добро ниво така. Желанието му за решаване може да дойде с времето, когато задачите не го плашат. Моят син беше така в първи клас. А да ходи на състезание му беше непонятно и нямаше никаква мотивация за добро представяне. Сега, в трети клас, нещата стоят по съвсем друг начин. Въпреки че проблемите ни с концентрацията се проявяват.  Tired Дайте му време, но не го оставяйте без допълнителни задачи и помощ вкъщи.

# 116
Здравейте! Чета ви от известно време и сега реших да се включа с въпрос към вас, тъй като Blue Turquoise спомена плашенето от задачите. Как го преодоляхте? Дъщеря ми прочита задача,шашка се, че е трудна и не може да я реши самостоятелно. Ако аз седна с нея и я побудна леко, насоча и вниманието където трябва, решава с лекота, но тя точно се плаши и блокира. Много говоря как трябва да чете, ако трябва и 5 пъти, да не се отказва веднага, че може да се справи добре, но страхът от трудните задачи си остава. Тя е 2 клас и мисля, че е в подходяща възраст да се въздейства върху начина на мислене, но явно моят подход не е правилен. Ще ми бъде полезно, ако сте минавали през това и споделите как се справихте Simple Smile

# 117
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
обърнете внимание кои задачи я затрудняват и за известно време не решавайте задачите от състезания, а само този тип задачи.
започвате например с рачешки и решавате само рачешки, докато не ги обяви за лесни Simple Smile
след това минавате на друг вид - с ойлеровите кръгове например.

# 118
  • В офиса
A Вие защо искате тя да решава задачи? Ако няма затруднения в училище? Модата на състезанията ми е много в повече. С математика детето трябва да се забавлява. Голям праз, че не знае как се решава някой тип задача. Предлагай, но не насилвай. По същия начин както се подхожда със злояди деца. Те ще си вземат толкова, колкото могат.

# 119
st. Dobri, благодаря! Ще използвам този подход, звучи логично и се надявам да проработи при нея.
Тинкърбел, защото тя може, просто се запъва като магаре на мост и спира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт