Математически турнири - 47

• 115 529
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Може би ЕлиГ има в предвид, че има училища, където се учи доста Математика и решаването всеки ден е възможно ако в училище се учи засилено Математика
Кога ли ще обявят резултатите от 125-то?

# 481
Всъщност и на курсовете, и в някои частни училища в специалните часове по състезателна математика се решават точно типове задачи, които се дават по състезанията. За тази възрастова група задачите не са особено разнообразни. Видя се от Слабашев как една и съща задача, но с различни числа е и за 2-ри и за 3-ти клас. А май и за някой от горните класове. Това са типове задачи, които не са застъпени в обичайната МОН-ска програма, но почти всяко дете би усвоило при обяснение. Просто трябват допълнителни занимания и решаване.

# 482
а до кога по регламент трябва да обявят резултатите от салабашев?

# 483
  • София
Според мен резултати в 125-то няма да бъдат обявявани, а ще бъдат включени директно в националното класиране.

# 484
  • София
Не съм съгласна за коментара с "не го е изучило още" - тези задачи никога няма да бъдат изучени - просто мисленето на децата се развива с решаване на задачи.

Не си, защото работите с детето от първи клас или предучилищната (което е чудесно, и резултатите ви са чудесни!, и аз съм работила с голямото ми дете от 1 клас, но тогава нещата бяха по-спокойни в математиката. И материала  постепенно се надграждат. Но си представи дете като моето малко, което не е решавало до момента задача с моделиране на отсечки, отиде на състезание и се падне такава задача. Дали би могло само да измисли този начин за решаване на задачата? Иначе е точно така - с решаване на задачи се развива мисленето, в един момент нагоре вече се прилагат множество изучени методи само в една задача, и се изисква въображение. Но трябва да знаеш базовите неща преди това.

# 485
  • София
Според мен резултати в 125-то няма да бъдат обявявани, а ще бъдат включени директно в националното класиране.

Онзи ден звъннах по телефона и ми казаха, че ще ги качат на 6-ти....уви

# 486
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Sad пак се появиха по-католици от папата.
защо всички други могат да публикуват, а 125 не?

# 487
# 488
# 489
  • София
Пак звъннах на секция "Изток". Отговора беше "Най-рано до края на седмицата. Проверявайте всеки ден."

# 490
А за Варна някой има ли информация кога ще излязат резултати?

# 491
Здравейте, знаете ли дали ще пуснат разпределение на децата по стаи за кмс в 125-то? В сайта на изток ли да проверявам?

# 492
  • Варна
За Варна... по Коледа. Simple Smile

# 493
Здравейте, знаете ли дали ще пуснат разпределение на децата по стаи за кмс в 125-то? В сайта на изток ли да проверявам?
Да, би трябвало да пуснат в сайта на Секция Изток. До сега никога не са пропускали. Последното разпределение е за Салабашев от началото на месеца.

# 494
  • София

Да, качват го деня преди състезанието.

Общи условия

Активация на акаунт