Математически турнири - 47

• 115 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
A Вие защо искате тя да решава задачи? Ако няма затруднения в училище? Модата на състезанията ми е много в повече. ....
Е това е: "Ако няма затруднения в училище?".
Математиката само от училище не осигурява добра основа за малките и не развива при по-големите.
Поне за тези, които може един ден да се насочат към инженерни и природни науки.

Иначе състезанията, ама въъъобще не са задължителни. Те са само повод да се направи нещо извън училищната математика.
Иначе при Elena2016 тези занимания, ще донесат на детето увереност, когато се справят с това.

# 121
Колко макс точки може да се изкара на СМТ 3-ти клас? Мерси

# 122
etaniel, щом сте решили детето да посещава школа по математика, според мен, допълнителните занимания вкъщи са неминуеми. Най-малкото понякога ще изпитва затруднения при решаването на задачите за домашно. Да не решавате вкъщи, а само на школата, е все едно да разчитате на подготовка за училище, само чрез написване на домашните. Няма как да се получи добро ниво така. Желанието му за решаване може да дойде с времето, когато задачите не го плашат. Моят син беше така в първи клас. А да ходи на състезание му беше непонятно и нямаше никаква мотивация за добро представяне. Сега, в трети клас, нещата стоят по съвсем друг начин. Въпреки че проблемите ни с концентрацията се проявяват.  Tired Дайте му време, но не го оставяйте без допълнителни задачи и помощ вкъщи.
Това да не може да реши всички задачи има и плюсове. Почти никой не може да реши всички задачи. Колко задачи може да реши САМ определя нивото му, нали така? А не колко задачи може да реши с мен и с баща му. Аз съм решила да правим допълнителна работа само, когато ще ходи на състезания. Другото за мен си е чист оувърлоуд. То курсовете в събота са вече претоварване, та и още задачи, хайде няма нужда. Това е дете под 10 г...ако ми посочи някой западноевропейска държава, където подлагат децата си на това ще се поклоня...

# 123
Най-добронамерено, оувърлоудът може да дойде от въпроса за максималните точки, а не от заедно решените задачи....

Отделно за същото време по-добре да си решите заедно задачите от състезанието вкъщи, вместо да го пратите там и нерешените задачи да минат и заминат, защото смятате, че е вредно да работите с него и не му преценявате нивото така.

В тази връзка, не е било детето на СМТ досега. Ще излезнат ли със задачите?

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 15:15 от solnichka

# 124
  • Варна
Вие потърсихте мнение- тук всеки е свободен да го дава. Аз го направих съвсем добронамерено.
Няма как да се създаде рутина и да се преодолее “страха” от трудните задачи, ако не се решават много такива. Абсолютно подкрепям, че няма как детето да реши всичко само. Ако не се лъжа дори доц. Лазаров беше казал, че ако децата с лекота успеят да решат всички задачи на състезанията масово, значи съставителите не са си свършили добре работата. Посещаването на школа по математика си е допълнително натоварване по желание на детето и родителите. Това не са контролните в училище. Изисква се много повече. Вие ще се убедите в това с течение на класовете.
Относно преодоляването на страха от трудни задачи при нас се справяме като решаваме заедно, след това сам от подобен род. С много труд. Ползваме Читанките, черпя информация от  други източници, от тук. Повечето потребители в темата са врели и кипели, за разлика от новаци като нас, и са много полезни с цялата поднесена информация, темата за решаване на задачи и т.н.  bouquet

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 15:00 от Blue Turquoise

# 125
Аама разбира се, аз не налагм моето становище за всеобщовалидно. Просто ние вкъщи не сме математици, решаваме задачите лаишки и бихме само навредили на детето. Затова сме го изпратили на курс, където да развива евентуален талант и любов към математиката. Ще следвам препоръките на учителката и ще следя дали детето е доволно. Засега той казва, че на курса му харесва, на състезанията-не.
А за допълнителната подготовка тя е строго индивидуална. Познавам деца изрешили тонове сборници и неприети в смг, познавам и такива, които са ходили само в 4 клас на курс и без никаква друга подготовка влизат от раз в челните места...няма никаква закономерност

# 126
  • София
Колко макс точки може да се изкара на СМТ 3-ти клас? Мерси
- максимален брой точки - 74.

# 127
  • София
В тази връзка, не е било детето на СМТ досега. Ще излезнат ли със задачите?

До миналата година излизаха със задачите, тази как ще е - не знам. Доста неща се променят по състезанията...

Привет!
Как мога да разбера дали при нас, в Хасково, ще се провежда "Иван Салабашев"? И, ако не се провежда,  дали мога да запиша второкласника в Стара Загора, примерно (както беше МБГ )?
Това е официалният им сайт: https://nsybeva.wixsite.com/salabashev2015
Може да се свържете и да попитате къде най-близо може да се явите.

# 128
  • София
......Просто ние вкъщи не сме математици, решаваме задачите лаишки и бихме само навредили на детето. Затова сме го изпратили на курс, където да развива евентуален талант и любов към математиката. Ще следвам препоръките на учителката и ще следя дали детето е доволно. Засега той казва, че на курса му харесва, на състезанията-не.
.....
Това си е Ваше виждане и решение, което напълно обезмисля въпросът Ви преди няколко страници, който предизвика отговорите на останалите потребители, които пък Вие твърдо не приемате (това си е Ваше право и аз го уважавам), защото сте убедена в правотата си. Накратко: предизвика се безмислена дискусия в темата.

Къде мога да видя състезанията по математика за тази година, които са под егидата на МОН, че явно и това се променя с годините? По-скоро в коя секция на сайта на МОН?

# 129
  • Варна
Къде мога да видя състезанията по математика за тази година, които са под егидата на МОН, че явно и това се променя с годините?

Например на 1ва стр. в темата.

# 130
Не беше безсмислена,тя си е взела някои неща като съвет,както и всичко включили се и прочели мненията на другите.

# 131
  • София
Къде мога да видя състезанията по математика за тази година, които са под егидата на МОН, че явно и това се променя с годините?

Например на 1ва стр. в темата.
Благодаря. Зачудих се, дали информацията е актуална.

п.с. СМТ 2012г. за 1,2, 7,8 клас защо няма отговори в сайтовете?

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 21:30 от missence

# 132
Не беше безсмислена,тя си е взела някои неща като съвет,както и всичко включили се и прочели мненията на другите.
Благодаря на всички за изказаните мнения. Бяха ми полезни и някои от тях повлияха на позицията ми към момента, имайки пред вис спецификите на детето.

# 133
  • София
Благодаря на всички за изказаните мнения. Бяха ми полезни и някои от тях повлияха на позицията ми към момента, имайки пред вис спецификите на детето.
И какво реши в крайна сметка.  Wink
Скрит текст:
Според мен го мятай смело в дълбокото, нищо няма да му стане.

# 134
Засега наблягаме на курса. Състезания след НГ. Но макс 2. Знаете ли как се вари жаба? Слагаш в тенджера студена вода, слагаш вътре жабата и постепенно затопляш водата докато заври. Така жабата не усеща, че ще бъде сварена. Ако в метнеш директно във вряла вода тя ще изскочи и няма да постигнеш целта си...
Та аз сега му затоплям водата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт