Математически турнири - 47

• 115 573
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Относно Чудотвореца и аз мислих тази година да не пращам детето, но ни казаха, че ще е по модела на Откриване на млади таланти. Като отидохме, квесторите нямаха представа какво ще е състезанието и колко часа ще продължи. Децата са питали къде е втория модул и са решавали скоростно първите задачи. Едва после са им казали, че втори модул няма да има. Това според мен се е отразило на работата им и на резултатите.
Много слаба организация, наистина!

# 436
Откъде могат да се намерят задачи за TIMO? За IMAS намирам само няколко стари състезания на английски. Има ли някъде на български?
Кое от двете състезания е по-трудно? Така без задачи за едното  не мога да преценя.

# 437
Откъде могат да се намерят задачи за TIMO? За IMAS намирам само няколко стари състезания на английски. Има ли някъде на български?
Кое от двете състезания е по-трудно? Така без задачи за едното  не мога да преценя.

Е, има доста. Някой на предишните страници беше споделил, че TIMO е IMO, а T е добавено, защото се провежда в Тайланд

Това да не е IMO всъщност и тази година в Тайланд да се провежда и затова да е TIMO?

Така че - ето линк, има задачи и на български:
https://www.imo-official.org/problems.aspx

Като че ли е в по-детски и разбираем стил, има за последната година задача с ловци и зайци.

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 19:36 от kodbg

# 438
  • София
TIMO е чисто ново състезание с участието на Любенов, който се занимава с Математика без граници. Има само примерни задачи на сайта им. Ето това: http://www.thaiimo.com/sample-paper.html

За IMAS намирам тези: https://klasirane.com/imas.asp

# 439
TIMO е чисто ново състезание с участието на Любенов, който се занимава с Математика без граници.
Човекът е открил пазарна ниша, разработва я успешно.

Иван Салабашев - резултати Габрово

# 440
  • Варна
Как се получават 41 точки, втори клас?

# 441
Проверено за коледното състезание в Бургас:

Записване до 07.12 (включително). Такса 10 лв. Записване в стая 101.

# 442

Благодаря

# 443
  • София

Много интересно как едно от най-реномираните училища в Бургас и единствен организатор за региона не пуска информация на сайта си за най-масовото математическо състезание... Трябва на форумите ли да разчитаме, за да се информираме..

# 444
Изпреварихте ме за Бургас. Наистина има обява на входа но не и в сайта. Нямам обяснение!

# 445
# 446
Като се вземе в предвид, че учат над 7 часа Математика седмично не са ли им ниски резултатите (Броят на пълните точки)? Адмирации за бързото проверяване

# 447
  • Варна
Като се вземе в предвид, че учат над 7 часа Математика седмично не са ли им ниски резултатите (Броят на пълните точки)? Адмирации за бързото проверяване

А дали пък задачите не са изсилени за пореден път?  Thinking

# 448

А дали пък задачите не са изсилени за пореден път?  Thinking

Еми за 2 клас според мен са.Като се вземе под впредвид,че аз не можах да реша 14 задача...

# 449
Как се получават 41 точки, втори клас?

Нещо са се объркали

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 11:21 от nanche

Общи условия

Активация на акаунт