Математически турнири - 47

• 115 519
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Ще се опитам да решаваме активно до 22-12.
Ако не е тайна, за кой град става въпрос? Не съм задълбавала, но всички дати за провеждане на общински кръг, които видях бяха 15-16 декември.

# 511
Ще се опитам да решаваме активно до 22-12.
Ако не е тайна, за кой град става въпрос? Не съм задълбавала, но всички дати за провеждане на общински кръг, които видях бяха 15-16 декември.
Здравейте, кога е в Бургас и къде е записването?

# 512
Публикувано е разпределението по стаи за КМС в 125-то.

# 513
Къде е публикувано?

# 514
# 515
  • София
Има разпределение за КМС и в 119 СОУ.
Само във 2-ро СУ не виждам засега.

# 516
  • София
Така е, за високо ниво има други курсове и форми извън курсовете на СМГ.
Даваш ли си сметка колко глупост можеш да наториш с подобно , на пръв поглед компетентно съждение...
Би ли го разяснила и обосновала?
1. Какво е... високо ниво във възраст 3-4 клас? Не е ли върха на сладоледа ОМТ и приема в СМГ - цел, която е пряка на курсовете в СМГ?
2. Кои са тези други курсове, които не целят подготовка за прием в МГ, а така нареченото от теб високо ниво?
[/quote
Квалификациите ти са излишен спам. Дали някой си дава сметка за това, което пише, си е негова работа и на модераторите.
Давам си сметката, че темата ще е доста по-полезна на всички, ако не се задават едни и същи въпроси и новите в нея попрочетат поне 2-3 теми преди това.
На въпросите ти:
1.За мен високо ниво е топ 3 (до топ 10), трайно показвано през годината на състезания като ЧХ, ХП, ИС, Кенгуру, Кирил Попов, Австралийско кенгуру, азиатски състезания и др. подобни. За мен лично приемът в СМГ не е върхът на сладоледа, ако съответно не е прието детето в първите 5-6 бройки.
2.Ами тези, на които се подгогвят децата в Топ 10.

# 517
  • София
Сериозно, Beauty, интересно би било да посочиш школа за малките /2-4 клас/, която подготвя за "високо ниво" по-добре от тези в СМГ.
В "топ-ниво" отчиташ ли, че то може да е постигнато, благодарение на лични качества на детето, както и на помощ вкъщи?
За такива курсове, на които просто детето си ходи и става топ и аз не съм чувала, честно.
Нито за такива с по-добро ниво на подготовка от тези на СМГ.

А пък мнението, че приемът в СМГ "не е върхът на сладоледа,", ако детето не е в топ 5-6 е обиден и смехотворен.
Предполагам, че в София има/няма 10000 деца на набор и наистина "не е постижение", ако детето е просто в първите 100-150,  ooooh!
Сори за офф-а.

# 518
  • София
 А на тези курсове в СМГ не ги ли разделят според нивото?Да правят например някакво входно ниво под формата на вътрешно състезание и така да сформират групите. При езици и спортове така се процедира. Иначе не виждам смисъл от тези допълнитени курсове. Материалът им в училище не е кой знае какво и е подбран, така че всяко дете на средно ниво да се справя прилично.
 Аз лично започвам да се замислям за помощ при подготовката за състезания (не за усвояване на материала в училище) именно заради трудните задачи, които всъщност са решаващи за призовите места. Пример мога дадам с 14-та на Салабашев са 2-ри клас. Някой тук беше дал алгоритъм за решаването, който аз сама не бих се сетила да обясня на децата. Според момента и аз и те можем да я решим с налучкване, но ей такива неща вече трябва да се обясняват от учител, който е навътре точно в състезателната математика.

# 519
Топ 3, топ 10, чак погледнах да не съм се оказала в някаква тема за тенис....
Е те, това са майките поискали да не се пишат имена, че то си е голям срам да си на 11 място.

Аз обява за курс за топ 10 не съм виждала. На курсовете се решават задачи, които при това до 4 клас още не предлагат кой знае какво разнообразие. Децата се състезават със задачите (малките и със себе си, че фокусът и концентрацията често са основни).
OMT за мен е твърдо от сложните състезания с този формат, комбинация от спринт и маратон.

# 520
Тази година гледах приема в СМГ. Ами бала падна до 300 и нещо и имаше приети деца с 62 точки от Кенгуруто. Което ми говори, че има голяма разлика между състезание и прием в СМГ. Иначе съм съгласна, че може би определен частен учител или родител с добра квалификация може много по-добре да свърши работата отколкото в курсовете. За ОМТ се иска скорост доколкото разбирам, но ако детето е свикнало със трудните състезания предполагам, че няма да е проблем.

# 521
Има разпределение за КМС и в 119 СОУ.
Само във 2-ро СУ не виждам засега.
Извинявам се , но аз не виждам разпределение, под обявлението има за други състезания, но за КМС няма. Гледам през тел да не би от там да не се вижда? Или аз съм дезориентирана

# 522
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вижда се. Simple Smile ние сме в същата стая в 125 - дребния вече ще се чувства като у дома си там.

извинете. не видях, че се пита за 119 Flushed

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 09:34 от st. Dobri

# 523
# 524
  • София
Това разпределение на сайта на smb iztok не е пълно. Нашият младеж го няма там, а на сайта на 119-то си го има в разпределението.

Общи условия

Активация на акаунт