С какво подвързвате учебниците?

• 549
  • 33
  •   2
Отговори
  • София
Здравейте, търся съвет за подвързване на учебници за 2-ри клас.
В началото на първи клас ги подвързахме на специална машина, но в края на годината детето ги върна в потресаващо състояние – всичко беше разкъсано. Бяла подвързия (като едно време) не ни е позволена, защото децата трябва да виждат картинките на кориците и да ги разпознават лесно.
Моля за изпитани идеи как хем учебникът да остане прозрачен и видим, хем да оцелее цяла година в раницата?

# 1
Продават се прозрачни подвързии в книжарниците. Иначе моите едно време мама ги подвързваше с тапети и отгоре лепеше етикет с моето име, класа и по какво е учебника.

# 2
# 3
  • София
Продават се прозрачни подвързии в книжарниците. Иначе моите едно време мама ги подвързваше с тапети и отгоре лепеше етикет с моето име, класа и по какво е учебника.
Нищо не става с тези прозрачни подвързии от книжарниците. Слагахме на тетрадките, но за съжаление и след тях е трагедия

# 4
Това фолио за подвързване от линка може ли да се маха в края на учебната година?

# 5
  • София
Фолиото се прави и с машина. Маха се още преди да е дошъл краят на учебната година (поне при нас).

# 6
Има книжарници по кварталите в София, които се занимават с подвързване в началото на всяка учебна година. Реално правят подвързия по самия учебник, точно пасваща и с дълбочина на джоба за кориците толкова голям, че да не се вади лесно учебника. Най-същественото е, че фолиото не е лепнещо, ако се допре учебник до учебик /обикновено точно това ги разкъсва/.
Не знам откъде сте и дали около вас има такава услуга.

# 7
  • София
Снимате или разпечатвате снимка на корицата на учебника. Аз в черно-бяло, но детето си го оцветяваше отгоре с флумастери. Подвързвате добре (с тапети, купени много намелени от ДОМКО или друг магазин или ако имате стари), лепите ксерокопието отпред и слагате найлонова подвързия. При нас работеше.

ПС. Тапетите ги слагам наобратно, за да е видим гърба им т.е. бялата част.

# 8
  • София
Снимате или разпечатвате снимка на корицата на учебника. Аз в черно-бяло, но детето си го оцветяваше отгоре с флумастери. Подвързвате добре (с тапети, купени много намелени от ДОМКО или друг магазин или ако имате стари), лепите ксерокопието отпред и слагате найлонова подвързия. При нас работеше.

ПС. Тапетите ги слагам наобратно, за да е видим гърба им т.е. бялата част.
Много Ви благодаря! Това е идея!

# 9
  • волно калдъръмче
Подвързани с обикновеното фолио и всеки комплект - учебник, помагало и тетрадка, в отделен полиетиленов плик с копче. Така са като пресовани и търкането с вътрешните страни на раницата го няма.

# 10
Аз си използвам обикновените прозрачни подвързии. Да, и с тях могат да се понамачкат учебниците, ако не се пазят, но по-добро от тях не съм срещала. Ползвала съм самозалепващи и пр., но те са по-тънки и от класическите и с тях се мачкат още повече.
Най-добрият вариант е да се увият и с дебела хартия, и с прозрачна подвързия. Питайте, при положение, че са надписани по кой предмет са и детето не изпитва затруднения да си ги намира бързо, дали това ще е чак такъв проблем?

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 16:53 от Мила Атова

# 11
С фолио или прозрачни обвивки - никога не сме имали проблеми, но трябва и детето да си пази учебниците.
Фолио не съм махала, на края на годината ги върнахме така и госпожата даже ми благодари , че сме ги запазили и , че ще спестим на друга майка притесненията.

# 12
С подвързии от Джъмбо, има цветни и прозрачни, от тези обикновените, другите като фолио ги опитах миналата година, не се оправям. По всеки предмет си имат текстилна  папка с цип ( защото тези найлоновите много се късат и смених три-четири в първи клас) и в петък като донесе раницата, преглеждам. Един път за тази година смених на читанката, обяснила съм като види, че не е добре подвързия, да ми каже.
Във втори клас се връщат и е важно да отбележите внимателно състоянието. Например при получаване миналата година някои учебници бяха с леко подгънати корици и аз навсякъде дадох с една оценка надолу, после се оказа че са ползвани.
Доста деца от класа купиха по някой учебник, някои по няколко, не знам от какво се получава при тях.

# 13
  • София
Не знам какво е това оценяване. Не съм запозната да го имаме. Иначе се връщат за децата следващата година та да ползвани са. Но в край на сметка не искам да ги връщам на подметка.

# 14
От втори клас започва да се прави оценка на състоянието, дават Ви един лист и отмятате за всеки учебник. То е като скала - нов, с леко захабяване и т.н. Няма да Ви ги приемат на подметка, искат да са в същото или приблизително състояние, годни за ползване, иначе купувате нови.

Общи условия

Активация на акаунт