Математически турнири - 47

• 114 713
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Някой може ли да я разясни тази задача, че започнах да се притеснявам:))

Трябвало е да се досетят да заменят буквите вляво и вдясно от символите със съответните числа (пак вляво и вдясно от съответния символ).  ooooh!

# 571
Задачата не е уравнение, а израз с две " измислени" действия.
Да, и това го има в Немо за 2 клас

# 572
Леле за човек завършил ПМГ и след това занимавал се с математика, аз нямам никаква идея какво се иска в 10 задача и как да га постигна!

# 573
Ами аз виждам знак за равенство, ама както и да е. Не знам какво означава измислени действия, та доста време я гледах като теле

# 574
Има подсказка по - долу, където им казват да сметнат израза, но 10-та обикновена е "увъртяна" за 1 клас

# 575
  • у нас
Задачата не е уравнение, а израз с две " измислени" действия.
Да, и това го има в Немо за 2 клас
Преди години на първокласниците на същото състезание бяха дали задача, която я учиха след това в трети клас.

# 576
  • София
Прочетох в Немо и чак сега разбрах какво означава измислено действие. Не мисля, че деца. които не са се сблъсквали с такъв тип задачи биха могли да се сетят какво се иска от тях.

# 577
Ами то за всеки клас задачите са такива, че ако не са решавани подобен тип, децата трудно могат да се сетят. Затова се казва състезателна математика и се изисква в повечето случаи извънучилищна подготовка.

# 578
Тази задача е абсолютно безумна! И аз съм завършила МГ, но дори в решението се зверих известно време, докато разбера. В нито една година до сега не е имало толкова сложна задача. Изобщо не е коректно!

# 579
  • Пловдив
Аз пък се ядосах на моя петокласник, че е решил 10-та задача, а не си е оставил и черновата дори. Само е писал отговорите на всяка подточка. Сега ще му орежат точките...

# 580
# 581
Ехаа, Ловеч и Плевен са много бързи. За София също ли са така сръчни или ще чакаме седмици, предвид броя на децата?

В първи клас до тук не видях повече от 68 т.

# 582
В Плевен първенецът е със 74.
Ако не се лъжа, миналата година секция " Изток" пусна резултатите в срядата след състезанието.

# 583
То още от Иван Салабашев няма резултати от 125...

# 584
Ние чакаме за Салабашев, те вече са готови с КМС.

Общи условия

Активация на акаунт