Математически турнири - 47

• 114 695
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • В две мънички очи...
В Плевен 1кл. макс 68т. заради 10 задача не са успели да вземат пълния брой точки.

# 586
В Плевен първенецът е със 74.

Скрит текст:

КМС 2017 - резултати СМБ - Плевен

Последна редакция: сб, 09 дек 2017, 17:47 от Анонимен

# 587
  • Варна
Как ви се струват задачите за 2 клас?Доста са лесни, според мен, особено пък 10-та - не може да е за цели 15 точки...

# 588
Как ви се струват задачите за 2 клас?Доста са лесни, според мен, особено пък 10-та - не може да е за цели 15 точки...
Дайте решение на 8 зад. моля, защото не съм сигурна, че това, което аз се сещам е най-подходящото за втори клас. Останалите не ми се струват особено трудни, но и това не е от най-трудните състезания.

# 589
За децата с топчетата ли? Събираш трите числа и делиш на две.

# 590
  • Пловдив
В Плевен не само има класиране в деня на състезанието, ами и награждаването е направено Shocked
Браво!

# 591
  • София
Някой може ли да ми каже как се решава 7-ма задача за трети клас на ниво трети клас?

# 592
Дъщеря ми току що ми каза, че на 3-та задача от теста за първи клас, не е било написано на листа числото 8 и по някое време госпожата от стаята им го дописала ръчно в листите. Дъщеря ми вече била писала нещо "с химикал" и не искала да драска, та не го сметнала наново.
При други имало ли го е този пропуск в теста?

# 593
  • Пловдив
Някой може ли да ми каже как се решава 7-ма задача за трети клас на ниво трети клас?
Дъщеря ми събрала всички цифри от последователността - 100 на брой.
После - 100х20=2000 и 17-та цифра се пада да е 5.
Иначе може би по метод на Гаус се решава, ако са учили.

# 594
  • Magrathea
Дъщеря ми току що ми каза, че на 3-та задача от теста за първи клас, не е било написано на листа числото 8 и по някое време госпожата от стаята им го дописала ръчно в листите. Дъщеря ми вече била писала нещо "с химикал" и не искала да драска, та не го сметнала наново.
Да, в 119 са ги карали да я пишат 8-цата допълнително

# 595
Да, в 119 са ги карали да я пишат 8-цата допълнително

Ех... Колко е трудно да се принтират правилно един лист задачи! Нация техническа!

Последна редакция: сб, 09 дек 2017, 18:48 от Анонимен

# 596
За децата с топчетата ли? Събираш трите числа и делиш на две.
Да и на мен това ми хрумна.

# 597

КМС 2017 - Предварителни резултати Русе

Контестации: 11.12.2017 г. /понеделник/ от 8:30 до 9:00 в 17 кабинет при Мирослава Костадинова.

Награждаването на първенците до шесто място ще се проведе на 19.12.2017 г. /вторник/ от 18:00 часа в аулата на ПМГ „Баба Тонка“.

# 598
# 599
А за Пловдив някой знае ли кога ще има резултати?

Общи условия

Активация на акаунт