Математически турнири - 47

• 114 691
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за Салабашев в 125 - нямаше разлепени листове с резултатите Sad
дано са по-бързи с КМС, но май са само надежди...

# 601
 На 2клас зад 9 Пише колко е обиколката на големия квадрат? Как отг е 16-а .Не питат страна?
В Плевенското това е посочено като вярно отг не е ли Б-36 ?

# 602
Страната на малкия квадрат е 2, 2*8=16 и търсената обиколка.

# 603
Струва ми се, че секция Изток няма да изнесат резултати при тях, а направо ще ги пратят на централния организатор, както направиха с ЧХ.

# 604
  • ВАРНА
Как ви се струват задачите за 2 клас?Доста са лесни, според мен, особено пък 10-та - не може да е за цели 15 точки...

Лесни задачи, да. Дъщеря ми само зад.7 е сгрешила, но се е издънила в това, че като е отбелязала "друг отговор" не е посочила какъв е той и от там ще я порежат в резултата. Това ще ѝ е за урок следващия път да слуша учителите си Simple Smile

# 605
# 606
При  нас пък на КМС детето не е писало отговора на "друг отговор" и ще му се размине златния медал. Да знае за друг път

# 607
  • София
 Аз ги бях предупредила, точно защото го прочетох тук. Иначе и на листовете си го пише най-отгоре, но е редно и квесторите да го споменат при инструктажа.

# 608
  • Варна
Как ви се струват задачите за 2 клас?Доста са лесни, според мен, особено пък 10-та - не може да е за цели 15 точки...

Лесни задачи, да. Дъщеря ми само зад.7 е сгрешила, но се е издънила в това, че като е отбелязала "друг отговор" не е посочила какъв е той и от там ще я порежат в резултата. Това ще ѝ е за урок следващия път да слуша учителите си Simple Smile
Зад. 7 не е с отговор "Г-друг отговор"

# 609
Ох,да ! Благодаря PIJO

# 610
  • ВАРНА

Зад. 7 не е с отговор "Г-друг отговор"

Да, на зад.7 е отг.б
На зад.5 и зад.8 е дала "друг отговор" , но не е отбелязала резултата.

# 611
От всяко състезание научават нещо ново, дори да не са задачи.Има полза, а детето не е особено разочаровано, защото наградите у дома не му се губят.

# 612
  • София
Здравейте,
Имам следния въпрос. Има ли някой с дете, което няма проблеми нито с подготовката, нито с мисленето, ако мога така да се изразя, но на състезания просто блокира. До степен, че не чете условията, не чете въпросите, прави много грешки, все едно никога не е виждало задачи. /не на всяко състезание, но твърде често/. За мен това е ново, наблюдавам го при малкия в много сериозна степен. Не става дума за лоша канцентрация сама по себе си, защото при подготовка се съсредоточава. Просто блокаж в истинския смисъл на думата. Засилващ се с всяко следващо състезание. Самото дете осъзнава, че не се чувства спокойно по време на състезание и, че блокира. Не е и лоша кондиция, защото след проверка дори веднага след състезание, само си открива грешките за секунди.
Бих пренесла въпроса си в другата тема, но не мога да открия алтернативната, в която дискутирахме подобни въпроси.
Ако някой ме подсети коя беше, ще съм много благодарна.
Ще бъда благодарна и на всякакви съвети относно този проблем.

# 613
Здравейте,
Имам следния въпрос. Има ли някой с дете, което няма проблеми нито с подготовката, нито с мисленето, ако мога така да се изразя, но на състезания просто блокира. До степен, че не чете условията, не чете въпросите, прави много грешки, все едно никога не е виждало задачи. /не на всяко състезание, но твърде често/. За мен това е ново, наблюдавам го при малкия в много сериозна степен. Не става дума за лоша канцентрация сама по себе си, защото при подготовка се съсредоточава. Просто блокаж в истинския смисъл на думата. Засилващ се с всяко следващо състезание. Самото дете осъзнава, че не се чувства спокойно по време на състезание и, че блокира. Не е и лоша кондиция, защото след проверка дори веднага след състезание, само си открива грешките за секунди.
Бих пренесла въпроса си в другата тема, но не мога да открия алтернативната, в която дискутирахме подобни въпроси.
Ако някой ме подсети коя беше, ще съм много благодарна.
Ще бъда благодарна и на всякакви съвети относно този проблем.
моята дъщеря беше така😥и за съжаление на матурите в седми клас и изигра лоша шега това притеснение. Ако може обърнете внимание още от сега. Засъжаление аз и учителите й ( ходеше на индивидуални уроци) се занимавахме с нея, а може би трябваше да се консултирам и с психолог 😥. Но за изпита в 12 ще съм подготвена.

# 614
Ирина, дъщеря ми е с подобно поведение. Тя е много притеснителна и когато знае, че нещо е важно (каквото беше за нас ОМТ през лятото) изпада в паника. Беше ѝ станало лошо, ходила да се плиска с вода. Дори квесторът я забелязал, че не е добре и я беше пратил да се наплиска отново. (За сравнение на всички пробни имаше 36 или 37 точки, а на ОМТ изкара 27,5 и от 10-та в предварителния рейтинг, влезна 70-та.) Сега забелязвам подобна паника дори за контролни. Отказва да ходи на състезания. Реших да я пробвам на ЧХ, казах ѝ, че няма абсолютно никакво значение какво ще направи, защото от това състезание НИЩО не зависи. Отиде много спокойна и излезе усмихната и доволна. В крайна сметка спечели сребро. И аз търся начин как да разбере, че няма смисъл да се притеснява, защото в седми клас ще е наясно, че матурите са важни и отново ще блокира. Имам 3 години да преборя това притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт