Математически турнири - 47

• 114 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Мами, да ви отклоня от мислите за концентрацията... КМС за 4 кл. Детето десета задача я е решило, но е дало едно решение. В решенията гледам, че за да се получи максимален резултат трябва да се опишат две възможни решения. Въпросът ми е: Коректно ли е това щом в условието на задачата никъде не пише изрично да се опишат всички възможни решения?

# 646
Рори, доколкото знам, трябва да заявите желание за участие в олимпиадата в училище. Ако откажат, се свързваш с РУО и от там те насочват в друго училище.

# 647
  • Sofiq
За КМС-Не е коректно, разбира се. Където квесторът подсетил-децата писали, където не подсетил.....
Това състезание сме го отрязали от списъка със състезания с чиста съвест.

А за концентрацията-моят син е пълен заплес, дори не знае какво яде и облича, с пола да го облека, няма да забележи. Но на състезание, или вкъщи като играе на компютъра или решава задачи, или чете книги, му е толкова интересно, че се вглъбява до краен предел. Да му изкрещя в ухото, няма да чуе.
Така че да-мотивацията в крайна сметка е най-важното. По български не му е интересно, но няма да търся психолози, а просто приемам, че материалът не  е поднесен интересно в училище или българският не му е силата.
Каквото-такова.

# 648
В нашето у-ще учителките по математика 5-7 клас казаха за олимпиадата да се информирам от нашите учителки 1-4 клас. Те от своя страна пт мен научиха, че олимпиадата е от 4, а не от 5 клас и съответно и от тях не научих нищо. Въпрпсът ми е: олимпиада във всяко у-ще ли се провежда. Прави ли се предварително записване и до кога е срока. Ако нашето у-ще не провежда, макар че провежда повечето състезания може ли детето да се яви в друго у-ще?

Не пишеш за кой град става въпрос.

В 119-то СУ крайният срок за записване е утре.
Побързайте, ако сте от София.

# 649
  • Пловдив
Искам да попитам следното, днес бяхме на награждаването за ИС в Пловдив. Дадоха на сецата само грамоти. Сега се сетих, че мин. година медалите ги раздаваха през януари на тържество в Сф. Дали ще е пак така или да не чакаме медал?

# 650
От Бургас сме. Вероятно сроковете са еднакви.
Благодаря за отговора.
Остава да открия човек в у-щето който да знае нещо за провеждането на НОМ за 4 клас.

# 651
Искам да попитам следното, днес бяхме на награждаването за ИС в Пловдив. Дадоха на сецата само грамоти. Сега се сетих, че мин. година медалите ги раздаваха през януари на тържество в Сф. Дали ще е пак така или да не чакаме медал?

Медалите са след националното класиране, ако има медали тази година...

# 652
Здравейте, да попитам някой има ли информация в кое училище в Пловдив ще се провежда математика без граници сега януари...или е още рано?

# 653
Като спомена МБГ, нормално ли е според вас ДАНИС да обявят само някакви мижави часове през уикенда за получаване на медалите, при положение че много хора пътуват събота и неделя?

# 654
Явно са Ви дали избор. Не е само една възможност доколкото разбирам. Изходили са от факта, че през седмицата хората са на работа. Сигурна съм, че ще намерите начин да си получите медалите и по-късно.

# 655
Една е- през един уикенд  Simple Smile

# 656
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
миналата година не бяхме в София за едно от раздаванията. позвънихме по телефона и се разбрахме кога може бащата да отиде за медала.
позвънете, не мисля, че ще имате проблем.

# 657
Звъннах, но ми казаха, че не можело за толкова много деца да ангажират човек, който да ги раздава. Явно доста хора не са успели да отидат Crazy
Както и да е, ще ги дебна след 4 месеца. Дано не забравя дотогава.

# 658
  • София
Мога да ви кажа от опит, че хората в Данис съхраняват всички нераздадени медали и грамоти.
Вземали сме награди след месеци, а един съученик на сина ми си взе медал година по-късно, като беше там на друго състезание.  Peace

# 659
Здравейте, да попитам някой има ли информация в кое училище в Пловдив ще се провежда математика без граници сега януари...или е още рано?
Попитайте във вашето училище първо. В нашето ще се провежда. Но предполагам, че в Драган Манчов ще има също

Общи условия

Активация на акаунт