Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 69 324
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Всеки си разбира най-вече от собствената специалност и по-конкретно от медикаментозната страна, не от храненето и не от взаимодействията с другите лекарства, да не говорим за странични ефекти. Наскоро попаднах на ново лекарство за кръвно (предписа го една кардиоложка на моя близка, защото в момента явно има кампания за налагането му на пазара) - ами, в листовката пише, че повишава риска за диабет и триглицеридите, а и води до нарушен баланс на електролитите (този ефект моята близка го изпита съвсем скоро). Егати лекарството. Но кардиоложката 100% не е чела листовката, а и какво й пука на нея за евентуалния дисбаланс, който може да настъпи? Те си вярват сляпо на наученото и на приказките на представителите на фармацевтичните фирми. Затова е добре човек да се информира и да не разчита само на лекарите.

# 121
  • София - Варна
А също така колкото е по-висок тсх, толкова по-засилено е конвертирането на фт4 във фт3.
Колкото е по-нисък, толкова е по-забавено конвертирането.
Това си е като закон. Като слънцето изгрява от изток и залязва на запад.
А Мария е с доста висок тсх. И дори и фт3 да не е супер висок сам по себе си, то пак има дисбаланс между фт4, който е нисък явно много, защото тя е на ниска доза, и фт3. Както и между тсх и фт3 втори дисбаланс. И ето ти симптоми...

# 122
  • Бургас
afrikancho, благодаря.
Трябваше по-рано да питам,вместо да се мъча.
Дано се оправя,вчера се бях филмирала,че ще ми спре сърцето,ще направя микседем и т.н.
Днес незнайно как (ПУ,ПУ,пу)съм по-добре.
Явно в София бяха прави,че не е от червата,а от хормоните.
Стискайте палци да се съвзема малко,че откакто съм оперирана,с малки изключения,не бивам.
Ще пия Еутирокс по 75 две седмици и ако пак пусна ТСХ дали ще покаже има ли резултат?

# 123
  • София - Варна
От аритмия ли, че ще спре?
И аз като са ми много зле нивата имам доста неприятни прескачания - на всеки 3-ти, дори 2-ри удар, по над 20 в минута. Точно все едно сърцето ми ще спре.
Естествено ми изписваха ББ за тая аритмия, а тя се оправя с оправяне нивата на хормоните.

# 124
  • София - Варна
Ще пия Еутирокс по 75 две седмици и ако пак пусна ТСХ дали ще покаже има ли резултат?
Да. Би трябвало. Но по-добре се тествай след повече от 2 седмици.
Ти сега 50 ли пиеш? Това е много малко. Дори и 75 ще ти е ниско. Защо те държат на толкова ниска доза впрочем? Само да се мъчиш.
Ама те са ти казали, че аритмията е от червата ли?!?!

# 125
Мария,защо е отстранена жлезата?Цялата или субтотално?

# 126
  • Бургас
Не,не,аритмията не е от червата.Имам си отделно тежко заболяване на червата-улцерозен колит.Правиха ми за пореден път колоноскопия и ми казаха,че в момента заболяването не показва активност,идеални са ми червата.Проблемът са ми чести изхождания и силно отслабване.
Не знам защо,но след операцията ме държаха месец на доза 50.Оттогава започнаха и аритмията,и проблемите с честите изхождания.
После ми изписаха доза 100,но ми се подуха очите,започнаха по над 17 изхождания на ден,високо кръвно...Но ми беше спряла аритмията.Затова казаха,че не ми понася дозата и пак я намалиха.И затова сега ме почват със 75.
Той че ми е сбъркан организмът,спор няма,проблемът е,че и психиката ми се сбърка от всички болести.
Матката и яйчниците също са ми оперирани и премахнати.

# 127
  • София - Варна
Оле, защо така реагираш на доза 100. Може пък да ти е висока, щом и кръвно вдигаш.
Защо не опиташ друг препарат т4. Ти и преди беше писала. Някой от чужбина... Не знам...

# 128
Кортикостероиди сега приемаш ли?Каква е дозата?Отдавна ли ги приемаш?

# 129
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за глутена: първо се пускат IgA и IgI на глутамаза (кръвен тест). с това се доказва глутенова нетолерантност, т.е. алергия.
следващото изследване е чревна биопсия, с това изследване се доказва цьолиакия, т.е. автоимунно заболяване.
супер важно е и двете изследвания да се правят докато още се консумира редовно глутен, иначе дават невалидни резултати!!!

аз само един път имах желязодефицитна анемия, през останалото време нивата на хемоглобин бяха високи, но феритинът ми беше ужасно нисък.
тогава още не знаех, че глутенът ми прави проблеми и лекарят ми даде хапчета желязо, които се разтварят в червата и се пиеха на гладно. някакъв ужас беше, имах жестоко разстройство от тях и желязото не мърдаше...
докато не ми смениха лекарствата с други, които се взимат след храна и се разтварят в стомаха. тогава вдигнах желязото.

магнезий най-добре се усвоява трансдермално, т.е. с мазане на т.нар. магнезиево олио.

днес ми взеха кръв, след седмица ще си получа резултатите.
от два дена не съм взимала хормона (забравям), разлика не виждам. newsm78

взех си вигантол без рецепта от Бг  Laughing

# 130
  • Бургас
sun sea,не знам дали цялата или субтотално.Докторът каза цялата.
Имах много,много сериозна тиреотоксикоза.Десет години се мъчих,накрая ми казаха,че нямам друг вариант освен операция и ходих да се оперирам.Отидох при един хирург с препоръка от ендо за операция,човекът ми назначи дата след няколко дни и докато се усетя ме клъцна.Каза,че жлезата е била много зле,мислел е да остави,но е била къслива и кървяща и преценил да махне цялата.

Аfrikancho,и аз не знам защо на доза 100 реагирах толкова зле,може би бързо я покачиха или не ми понася.

# 131
Мария, това, което описваш, е хиперфункция - честите изхождания и отслабването.

# 132
  • Бургас
sun sea,отдавна приемам кортикостероидите.Бях увеличила до 40 мг на ден заради личната,възможно е и от тях да ми се подуха очите и да имах високо кръвно.Сега съм намалила на 15,78 през ден,още ще намалям,но бавно.

Cioccolata,и на мен ми беше странно,че ТСХ е ужасно високо,а слабея и имам диарии.Явно както ми обясниха съм покачила Т3.Както казах ми правиха колоноскопия и колитът не е активен в момента,казаха,че е хормонално.
Дано не се свърша докато се наместят хормоните.

# 133
Мария, това, което описваш, е хиперфункция - честите изхождания и отслабването.
И ако Африканчо излезе права за вероятно високия Т3, това ще е обяснението за състоянието за честите изхождания и отслабването + аритмии и т.н.
Не знаех, че при толкова висок ТСХ и отстранена жлеза, то Т3 може да е висок.
Африканчо, затова попитах. Очаквах, че при отстранена жлеза, с недобър контрол на хормоните, то ТСХ ще е висок, Т3 ако не е нисък, то ще е малко над долна граница, но не знаех, че може да е висок или над средната норма, което може да обясни симптомите.

# 134
Да де, ама трябва да се изследва Т3 и да се види, а не да се предполага. И по принцип винаги трябва да се изследват трите хормона заедно, каквото и да казват лекарите. Само така може да се получи пълна представа за нещата.

Общи условия

Активация на акаунт