Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 69 326
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Мен честно казано ме е страх да си пусна Т3.Вчера не издържах и пих половин Лексотан, толкова се бях шашнала от високото ТСХ.Вече психически не издържам.Юли ме оперираха,а още не мога да се оправя.Все се моля да се наместят хормоните.
Може и да се престраша да пусна едно ТЗ,направо вече с ужас ходя на изследвания.

# 136
То резултата от изследването няма с какво да ти навреди, само ще помогне да не се тъпчеш с кортикостероиди за нищо... Защо да се бориш със симптоми, наподобяващи други заболявания, вместо с причината, ако изследването я намери.
Подуване на очите, лицето според мен е от тях, майка ми за 1 седмица беше станала на луна в лицето! 6 месеца й трябваха за обратния процес, да изчисти тялото и да заприлича на себе си (мускулни и ставни болки с неизяснен произход, с ниска утайка... но слагаха инжекции за възпалението, което никои изследвания не доказваха като налично...  с Хашимото е)
ПП: Ако вчера си пусналаTSH, в някои лаборатории без да ти вземат кръв може да ти го направят, и направо и за ФТ4, да знаеш къде си с хормоните.

# 137
  • Бургас
Не беше вчера,а предния ден.
Мен от вземане на кръв не ме е страх,но като видя резултати с огромно отклонение от нормата,направо...

# 138
  • София - Варна
Ама то дори  ифт3 да се прокрадва леко над долна граница, фт4 е 1000% много нисък и има дисбаланс между фт4 и фт3 в полза на фт3 от една страна.
А от втора има дисбаланс между тсх и фт3 в полза на тсх.
И двата тия дисбаланса дават хипер симптоми.
За пример ще дам себе си - когато съм с тия дисбаланси, имам по-ускорен пулс, потене, аритмия, болки в кости, безсъние. Абе, все хипер симптоми.

Иначе отделно може и да има по-висок фт3, както е при Боряна Крачунова, хем е за пълна заместваща доза почти. И като е по-висок фт3 и сам по себе си, хептенсе засилват симптомите, породени от горните 2 дисбаланса.

Значи Мария може и много добре да конвертира и да има висок фт3. Но дори и да не конвертира добре, пак са налице тия 2 дисбаланса.
Докато не се изследва, няма как да се знае какъв е фт3.
Но е ясно дори и без изследване на фт4 и фт3, че тия дисбаланси ги има.

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 13:41 от afrikancho

# 139
  • Бургас
А за колко време ще се оправи дисбалансът?
Че вече се изпоизмъчих много.

# 140
Първо виж нивата, че да е ясно колко вдигаш тироксина, иначе това лутане и предполагане кой хормон колко е и в какво отношение с другия, само време губиш.

# 141
  • София - Варна
То точно това е целта на дозирането... и се постига страшно трудно. Ако си караш с изследване на тсх само, може и никога да не успееш. Ако изследваш и трите хормона и имаш последователност и ясна цел, може и дори за няколко месеца или година. Различно е... защото трябва и точна доза да се уцели, и на т4, и на т3, ако е нужен. А това е много трудно.

# 142
  • Бургас
Уф,това не ми го казаха преди операцията.Казаха,че проблемите ми ще се решат веднага след операцията.И аз с такава вяра отидох.
И майка ми е с премахната жлеза,при нея нямаше такава драма.Е, взе да вдига кръвно,скъса менискус,скоро пък инсулт получи...И тя май трябва и трите хормона да пуска.Ужас.

# 143
Мария, съжалявам, че майка ти е получила инсулт. Дано да се възстанови бързо и да няма повече такива неприятни преживявания. Но иначе да, само ТСХ не е достатъчен, въпреки че сред лекарите битува това убеждение - изследваш само ТСХ, пиеш само Т4 и си свиркаш.

# 144
  • София
Ето и моите резултати:
Тсх - 2,31
Фт4 - 11,85
Фт3 - 3,42
Тат- 522,59
Мат - 0, 02
Хемоглобинът ми е малко над долната граница, но желязо, вит. Б12, магнезий, калций и вит. Д са под реф. стойности. Кортизолът ми е малко под горна граница. Всичко друго ми е ок - включително пролактин, инсулин, глюкоза, гликиран хемоглобин, кръвни, урина... Напомням, че съм с болки в стави (силни!) и мускули, обща отпадналост, забравям, получавам хипогликемии. Не пия хормони, само вит. Д по 2-3 капки и магнезий вечер, но нередовно.

# 145
magia, a инсулинът ти колко точно излезе?

# 146
  • София
Инсулин - 4,5 при реф. стойности 3 - 17,1. Да допълня, че CRP не показва възпалителен процес. А аз съм като парцал Confused Не е от преумора, не работя, за децата ми помагат...

# 147
  • София
Magia, този фт4 - 11.85 при референтни граници 9.30-17 ли е?
Струва ми се, че просто имаш хипофункция, а може би и Хашимото, заради високия ТАТ. Тсх е в норма, но е висок, със сигурност не е като на човек с нормално функционираща жлеза. В същото време ниският фт4 показва намалена функция. А най-показателни са ти симптомите. И всички тези дефицити.. По мое мнение си за хормон.

# 148
Magia, този фт4 - 11.85 при референтни граници 9.30-17 ли е?
Струва ми се, че просто имаш хипофункция, а може би и Хашимото, заради високия ТАТ. Тсх е в норма, но е висок, със сигурност не е като на човек с нормално функционираща жлеза. В същото време ниският фт4 показва намалена функция. А най-показателни са ти симптомите. И всички тези дефицити.. По мое мнение си за хормон.
И за наваксване на липсите... аз само с нисък Д се чувствах като пребите, а и B12 под норма... и всички знаем колко са занижени границите на нормата...

# 149
  • София
За референтни на фт4 са дадени 9,01 - 19,05. Тат е 522,59 при референти 0 - 4,11.

Общи условия

Активация на акаунт