Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 69 331
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Peneva_a, да точно! Тия дефицити, особено, ако В12 е даже под долна граница, са много сериозни. Може би за В12 хематолог й ще назначи инжекции (вече се намират и хидроксикобаламин) или капки за нос също се усвояват добре.

Да, фт4 и при тези граници е дори още по-нисък..

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 16:32 от veseto5775

# 151
  • Бургас
Благодаря на всички за отговорите,майка е сравнително добре след инсулта,ляга доста често и е много замаяна,но поне се движи.И аз съм замаяна,все ми се вие свят.
Дано малко да живнем,че е ужас.     

# 152
  • София
Magia, ако вит. Д е много нисък, то такъв дефицит няма да се оправи с 2-3 капки. По-скоро опитай 7-8 (т.е. 4000-4500IU, от Вигантол например).

Mariqivanova799, дано скоро се оправят нивата ти.. и бързо възстановяване на майка ти!

# 153
  • София
Взимам по 2-3 на Джеймисън, явно ще трябва да вдигам дозата. А вит. Д с какво трябва да се комбинира? Имам спомен, че се взима в комбинация..,

# 154
  • София
Взимам по 2-3 на Джеймисън, явно ще трябва да вдигам дозата. А вит. Д с какво трябва да се комбинира? Имам спомен, че се взима в комбинация..,
.. с вит. К2 под формата на МК7. Hug

# 155
К2 можеш и от Кинон.
Мария,а надбъбречните жлези изследвала ли си?При прием на урбазон имах половината симптоми при все още здрава щит.жлеза.

# 156
  • Бургас
Veseto5775, благодаря.
sun sea,изследвала съм ги няколко пъти надбъбречните жлези.Уж функционират нормално,аз много дълго вземам кортикостероиди,което пък не било правилно според софийските лекари.Но другият ми вариант са имуносупресори,а аз не искам да ги пия.Сега с тези ниски дози кортикостероиди дано нямам проблеми.
Иначе си имам сериозен дисбаланс и дано малко се поправя до няколко седмици.
Днес незнайно как нямам аритмия, вчера беше кошмар.Може би и на нервна почва става при мен.
По едно време ТСХ ми беше стигнало 5 и нещо,но тогава точно ми се подуха очите и имах проблем с кръвното.Но бях и на високи дози кортикостероиди,евентуално от тях е било.Дано пак да вляза в норма до един месец или поне да не ми е много зле.Голяма мъка,откакто ми се появиха заболяванията си е мъъка.Е,имах и хубави моменти,дано лошото е било до тук.
Вие ми вдъхнахте малко кураж и надежда, благодаря!

# 157
Щом си била на висока доза кортико, то резултатът тогава на ТСХ изобщо не е бил показателен. Не се знае действително колко е бил като стойност.
Ей, много си изпати ти, ей!

# 158
  • София
Ето и моите резултати от днес:

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
FT3        3.69       pmol/l     3.1 - 6.8     ECLIA
FT4        18.33       pmol/l     12.0-22.0     ECLIA
TSH        3.15       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA
Метаболити
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Vitamin B12        374.7       pmol/l     141 - 489     ECLIA

Дозата ми в момента е 75 л тироксин, очевидно е ниска, но се чудя с колко да я увелича ?

На 19.09 FT3 е 4.16, FT4 - 19,76, TSH - 1,63 при същата доза хормон.

# 159
  • Бургас
Merelenda,ужас направо.Явно в минал живот съм била ужасен човек.
Дано вече започна да се стабилизирам.Не знам вече.

# 160
Merelenda,ужас направо.Явно в минал живот съм била ужасен човек.
Дано вече започна да се стабилизирам.Не знам вече.
Събрали сме се едни ужасни хора тук Satisfied

# 161
  • София - Варна
Мария, бързо възстановяване на майка ти!

Цитат
Днес незнайно как нямам аритмия, вчера беше кошмар.
Не разбрах в какво се изразява тази аритмия - прескачания на сърцето ли? Като при мен ли? Защото ако е това, то то е безобидно. В смисъл много е гадно, но нищо не може да ти стане от тия прескачания. Просто е ужасно, наистина.

Скрит текст:
Ох, тия кортико са ужасно нещо. Аз имах сблъсък с тях преди да имам разбъркани хормони на ЩЖ. Е, няма такива симптоми, такова чудо! Нищо общо с ЩЖ. То на ЩЖ са гадни, ама на нисък кортизол, ама наистина нисък от кортикото, са си е@@@о майката. Аз и затова казвам все, че посоката на повреда е от ЩЖ към надбъбречни, и че като се оправи ЩЖ, симптомите минават и не са с първоизточник надбъбречни. Защото ако бяха, ако човек има проблем със самите надбъбречни наистина, тогава симптомите са много по-силни, ужасно е направо.

жгмъц, увеличи си леко дозата. Ама на колко... може би на 75+6 да видиш как ще си.
Ако ти остане такъв ФТ3, под 4 имам предвид, ставаш кандидат за малка доза Т3. Ама първо има ФТ4 и ТСХ да ти падат, за да се види настина дали ФТ3 ще остане под 4. Simple Smile

# 162
  • София
 afrikancho, така ще направя, благодаря. Аз си имам запас от Т3, ще видим.  Hug

# 163
Пиете ли вит А и в какви дози? Колко време след хормона? Има ли несъвместимост с др витамини и минерали?

# 164
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пиете ли вит А и в какви дози? Колко време след хормона? Има ли несъвместимост с др витамини и минерали?

знам, че вит.А се натрупва и може да прави пакости, ако се предозира.
наблегни на храни с бета каротин... Peace

Общи условия

Активация на акаунт