Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 720
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Мерси. Сега съм малко по-спокойна.

И аз не мисля, че има нужда да тичаш при друг лекар. Започни хормона и спокойно си изчакай прегледа на 10 - ти. Друг лекар няма какво повече да ти каже.

# 361
Адекватно ми се струва и на мен предписанието. Само момичетата да кажат, дали да не започне за 2-3 дни с 25 и после да вдигне на 50, или може направо с 50 микрограма.

# 362
  • София
Може да се започне с 50 според мен.

# 363
Благодаря много, момичета.Hug

# 364
И аз мисля, че е добре направо с 50 да започва, все пак е бременна, не е добре да стои с високо ТСХ.

# 365
  • София
   Viksilove, какви са ти изследванията до сега- тсх,фт3,фт4, тат, мат- хубаво е да ги провериш- да видиш зависимостите. Ако имаш време изчети последните 2 теми и ще видиш, че понякога има хора с хормони в референтрни граници, но с проблеми и симптоми Confused Второ, ядеш много малко! Какво е това 600калории на ден....то част от симптомите може и от това да са- ти си в тотален недостиг на минерали и витамини, освен ако не си запалена по суровоядството и не бъркаш салати, смутита и крекери(ама и те не живеят с 600калории на ден, освен в пречистващи дни Laughing). Купи си хубави витамини или поне витамин Д, магнезий, селен(умерени количества отвреме на време),витамин ц- направо един мултивитамина на някоя хубава фирма. И ако ще поддръжаш това ниво на хранене направи го поне 3-4 кратно-салати, кисело мляко, месо,сирене, яйца, авокадо, зехтин, то това 1 ядене просто не е разумно. Вземи и пробиотици. Ако имаш желание прегледай и темата за ВМ-НВХ. Прочети хубаво и разучи- темата с щитовидната жлеза е много специална и си трябва четене, уви bouquet

# 366
Здравейте, момичета!

Може ли дами кажете мнение за резултатите!

ФТ3  - 4.72   pmol/l    реф. ст-ст3.10 - 6.80
фт4 -  16.14   pmol/l   реф. ст-ст12.00 - 22.00
ТСХ - 7.69   mIU/L    реф.ст-ст0.300 - 4.200

Вземам по 50мкр Л-тироксин.

# 367
Според мен ще вдигнат дозата на хормона...Високо е ТСХ.

# 368
smile_86, странното е, че FT3 и FT4 не ми изглеждат зле, но TSH е доста височко. Rolling Eyes

# 369
smile_86, странното е, че FT3 и FT4 не ми изглеждат зле, но TSH е доста височко. Rolling Eyes
Виж референтните стойности FT4 е 16 при 12-22 (не при 9-19), точно по средата на референтните стойности...

# 370
  • Бургас
Здравейте и от мен,
Днес пак пусках ТСХ и от 96.29 е паднало на 10.34.
От 14.11 започнах да пия Еутирокс доза 75,след седмица започнах да пия ден 75,ден 100.
На 13.11 ми беше измерена стойността 96,днес е 01.12. и вече е 10.Според вас бързо ли пада ТСХ?Нямам финансова възможност да пусна в момента и ФТ3 и ФТ4.
Аритмията ми спря,диариите спряха,даже странно,но съм със запек.Обаче гастритът пак ме върти,малко се беше успокоил,сега от няколко дни пак.Доста отпаднала и изморена се чувствам.Все ми се спи,а нервната пак яко ме е хванала.
Дали пък сега не ми идва много дозата от един ден 75,на другия 100?Аз мисля да я продължа и към края на месеца,може би между Коледа и Нова година в работните дни да пусна пак ТСХ.
Поне до края на декември цената е 6 лв+2лв за манипулацията,общо 8 лв.
Вие как мислите?
Ох,и болки в ставите и мускулите имам, понякога и главоболие.

# 371
Днес зъболекар ми каза, че при хашимото трябвало задължително да се използват упойки без адреналин, тъй като той много се отразяват на хормоните и скачали до небесата. Ако например днес ми се сложи упойка с адреналин и утре или след 2 дни се изследвам показателите щели да са много завишени. Освен това предизвиквал сърцебиене. Никой зъболекар или лекар не ми го е казвал това, а са ми слагали много пъти упойка. Всъщност никой не ме е и питал дали имам някакви заболявания.
Вие чували ли сте такова нещо?
Реших да го напиша защото ми стана интересно, а и ако е вярно може да е полезно за някого...

# 372
  • Бургас
Да,адреналинът в упойките повишава пулсът.Мен винаги са ме разпитвали за сърдечни заболявания,за какво ли не.И хем съм алергична към лекарства,хем съм с тахикардия,много малко зъболекари се навиват да ми слагат упойки.За нещастие ми останаха само 4 зъба заради болестите,а за щастие ще ми сложат още само 4 упойки когато ме заболят.Ще ги вадя,няма смисъл да ги правя.Те и без това ако ги умъртвят до една година сами ще се натрошат.
И за диабетиците са опасни упойките,също и за хипертониците.Аз съм с ниско кръвно,а пия и бета блокер.Бета блокерите и упойките също са много лоша комбинация.

# 373
Аз пък съм с алергии, ама си ми праскат упойки колкото щеш. Може да се застраховат с урбазонец, знам ли ги...аз пък него мразя...дори търпя астмата, не ходя на лекар, че да не ми го набучат пак...

# 374
  • Бургас
А аз веднъж преживях анафилактичен шок и преди упойка сама си бия Урбазон.
След една коремна операция от Трамал за малко да се стигне пак до шок.На следващите две операции без обезболяващи.Хем умирах от болки,хем не исках обезболяващи.Само се моля да живея много дълго и да не се налагат повече операции.Веднага след операцията болката е нечовешка.

Общи условия

Активация на акаунт