Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 595
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Не мога при пулс 120 да спра бета блокера.Последно докато бях в ИСУЛ ме пратиха на консултация с кардиолог, защото исках пълна упойка.И кардиологът ме пита колко Конкор пия,казах му,че съм го намалила на половин таблетка от 5 мг.Той каза да пия пак цяла.Аз и цяла не мога,с много ниско кръвно съм.Каза тогава да пия пак Корлентор.Не съм го започнала и него.Но с този пулс ми е зле без бета блокер.
Прескачания на сърцето докато не започнах да пия Еутирокс не съм имала.И холтер са ми слагали-нямало е.Аз се оперирах уж за да спасим сърцето,то по-зле стана.
За храна-пих го няколко пъти с храна.Не ми дразни толкова,но ендокринолозите категорично ми забраниха да го пия с храна.Не можело.Питах и дали може да се пие на два или три приема през деня-категорично не.Цялата доза сутрин.И сега го пия на гладно.Но ми завира стомахът от него.Какво ли не съм пила на гладно,нямала съм такива ефекти.И позиви за тоалетна получавам до два часа след като го изпия.За мен е някаква непоносимост.Не е алергия,но нещо моят организъм не е съгласен с приема на този хормон.Обаче няма начин.От два дни не дрискам като разпрана,дано най-накрая стомахът и червата ми са се примирили,че ще го пия това лекарство.Благодарна съм,че не кървя от него.От антихистамини до десетия ден съм кръвнала.А от едно съдоразширяващо получих най-зверската криза в живота си-над 60 кърваво-слузни изхождания.
Ама аз съм си виновна.Молих Лозанов да блокираме жлезата с Метизол и поне месец да пия и Еутирокс,за да видим дали ще направя реакция.Той ме увери,че няма нужда,нямало странични действия,нямало алергии,нито дразнене на стомаха и червата.И аз му се доверих.
И наистина до два часа след приема на Еутирокс получавам и сърцебиене,и изпотяване.Преди да го пия си меря пулса-около 80 е.Вчера след Еутирокса без бета блокер беше 120,при положение,че лежах,не съм се движила.
Като обясня тези неща на ендокринолозите започват"Ами много ме затруднявате..."  или направо "Ами нямате избор,трябва да го пиете..."
От чужбина не знам как да поръчам,нямам познати,които пътуват,нямам идея как става.Но всички помощни съставки на Еутирокс ги има и в другите ми лекарства май без царевичното нишесте.Обаче мога да ям едни детски нишестета,които са точно царевично нишесте и нищо не ми става от тях.Не е от помощните вещества.

# 226
  • София - Варна
За храна-пих го няколко пъти с храна.Не ми дразни толкова,но ендокринолозите категорично ми забраниха да го пия с храна.Не можело.Питах и дали може да се пие на два или три приема през деня-категорично не.

Това е пълна глупост! Потвърждава ми мнението, че нямат идея какво правят, изписвайки тоя хормон.
Не слушай поне за това.
Пий си бб, щом ти е толкова зле, да.
Точно 2 часа след хормона и аз така, с ускорения пулс. Тогава тсх пада най-много.
Но са доста реакции, да.
Пробвай да пиеш с храна и на 2 пъти, да видиш. Или поне с храна. Не ги слушай за това.
Екстрасистоли си нямала преди Еутирокса, но кога си била в хипофункция с висок тсх преди това?

Май от Гърция може т4 да си поръчаш.

Последна редакция: нд, 19 ное 2017, 23:32 от afrikancho

# 227
За разликата от други здравословни теми, тук хората са много взаимно полезни, се стараят да помогнат със съвет, разбиране..Благодаря от все сърце на знаещите тук патилата, че са така добронамерено дават безплатни съвети! Peace

# 228
  • Бургас
И аз съм безкрайно благодарна за топлината,разбирането и подкрепата тук,също и за съветите.

Африканчо,права си.Не съм имала никога до сега хипофункция.Била съм или в нормална,или в хипер.
Доколкото си спомням след доста време на Метизол бях стигнала ТСХ около 15.Тогава също имах диарии.Може и да се дължат на хормоналния дисбаланс.
Уф,дано се нормализира положението скоро.

# 229
  • София - Варна
Сега като каза пак, и за Метизола, се сетих, че с едната бременност целия първи триместър имах плътно диария. Не от щ. хормони, но пак беше хормонално.
Пробвай да пиеш хормона с храна наистина. И ако можеш две дози.
Също се сетих, че момичето, от което научих началните неща за дозирането, и което пие 115 т4 и 3 т3, пие първата си доза с храна, директно със закуската. А иначе пие две дози, защото точно казваше, че е получавала ускорен пулс и потене, ако пие цялата доза, макар че тая доза й е нужна.

# 230
  • Бургас
Благодаря,ще пробвам наистина.
Явно не при всеки човек може да се действа по учебник.

Че е хормонален дисбаланс няма спор.
Аз пък точно през бременността извадих голям късмет,бях много добре.Е,гадеше ми се много,рядко повръщах,но всичко друго беше идеално.Обаче часове след раждането започна кошмарът-тиреотоксикозата и всички други ужасии.Пак хормоните отключиха при мен болестите.

# 231
  • София - Варна
Ох, да, пробвай, поне ще ти е по-добре на стомаха. Ако не друго. Ти сама каза.
А имаше ли диария на фона на токсикозата?

Лаленце, браво за повишението на б12 само чрез храна. Действа успокоително, че все пак се усвоява нещо и от храната. При теб явно доста.

# 232
  • София
Аз пък имам обратния проблем със стомаха.  Confused

# 233
  • София
Може да се пие с храна, да. Макар, че се губи част от усвояването, но това се компенсира евентуално с малко по-висока доза.
Африканчо, страшно се радвам, че се включи! Hug

# 234
  • Бургас
О,да ,на фона на тиреотоксикозата имах кошмарни диарии.Неведнъж са ме приемали в Инфекциозно отделение заради обезводняване.И съответно не са откривали инфекциозен причинител за състоянието.
Аз седем месеца в началото бях без диагноза тиреотоксикоза,пращаха ме по психиатри и гастрентеролози.
Не спях,ревях и понеже се разви след раждането имах и по над три литра кърма на ден.Ревях и цедях, защото ми се препълваха и възпаляваха гърдите.А самата кърма беше чиста вода.Ужасно ми е притеснено,защото я давах на сина ми да я пие,понеже не знаех, че съм със заболяване.Казваха ми,че е следродилна депресия и че нищо ми няма.

# 235
Лаленце,не знам дали си опитала Имигран за мигрена.Ние в семейството сме 3 с ужасна мигрена с аура и пълния й разкош,но след тези таблетки настъпи спокойствие.1-та таблетка се пие по време на криза и после около 6 мес е светлия период или ако има болка е много слаба,но тогава може да се изпие и 2-та таблетка.Дано ти е от полза.

# 236
Здравейте!Ето и моята историйка.Преди 17 години имах повишена дейност на щитовидната жлеза.Пих 6 месеца Метизол,всичко беше ок.От тогава всяка година си правя изследвания и всичко беше наред.Бях в ремисия(както каза лекарят).Тази година отивам на изследвания и хоп обратното-понижена функция.Това са резултатите ми:

TSH 5.65(реф.стойности 0.34-5.60)
Anti-TPO 433.3(реф.стойности до 12)
Доктора ми каза,че имам хашимото и трябва да приемам еутирокс.Не ми се искаше да го почвам и 4 месеца взимах боров прашец.(на някои помага или поне така казват).Но като повторих изследванията се оказа,че почти няма разлика.От две седмици вече почнах еутирокса.Хич не ми се искаше.Няма ли някакъв друг начин?Темата е мн дълга и не съм чела,така,че ме извинете ако сте писали вече нещо по въпроса.Отчаяна съм понеже имам и други заболявания и не ми се искаше да се сблъсквам и с това.Чувала съм и за някакво лечение с пептиди.Ако някой знае нещо,моля да пише.Благодаря предварително!

# 237
Аз не разбирам какъв е проблемът с пиенето на хормон? Казвам го, защото доста пъти в тази тема съм чела, че някой се опитва да избегне приема му, но недоумявам с оглед на какво. Thinking

# 238
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз също съм с отчайваща мигрена, която е вързана с цикъла: ден преди ден, първи ден от цикъла или втори.

след като родих нямах мигрена около 2г. (тогава се лекувах и хомеопатично). после се върна (когато се върна не се лекувах вече хомеопатично). ходила съм 3-4 месеца на акупуктура и пих някакви билки и също за година нямах мигрена.
сега имам всеки месец. от Бг си взех вит.Б-комплекс, но една приятелка ми каза, че се усвоява зле и е по-добре от храната.
аз нали не ям вече глутен, а съм и веге, та доста от източниците са орязани.
5-6 дена преди цикъл започнах да ям по 1-2с.л. прясно смляно лененео семе.
нямах мигрена. за първи път от години. незнам дали е от семето или е нещо друго.
другия месец смятам пак да пробвам.

болкоуспокояващи взимам изключително рядко, ползвам акупресура - натискам определени точки. но аз мога да си позволя да си лежа вкъщи. преди като работех и аз се дрогирах с болкоуспокояващи, които наутрализират болката, но се появиха припадъци.... ooooh!

за мен АИ заболявания и спохождащи ги, уж независими сиптоми, трябва да се лекуват холистично.
уви, това е доста трудно и скъпо начинание.

# 239
Много благодаря за съветите, момичета!
Толкова е приятно в тази тема – не само милото отношение, а и компетентните коментари, нещо, което в моя дългогодишен опит с лекари не съм срещнала все още.

afrikancho, благодаря за споделения опит с ББ. И аз сама стигнах до идеята за спиране, затова и започнах плавно да го намалявам и от 5 мг съм на 1.25 мг от няколко месеца. Честно казано, понеже прочетох на закуска какво си писала снощи, днес не го пих Blush  Аз все си мисля, че магнезият много помогна за намаляването на екстрасистолите, дозата на хормона се върти в тия граници от доста години. Сега много рядко ги усещам. За пулса не знам, не съм го мерила, но и не усещам нещо неприятно. Какво усещате всъщност?
Ще опитам без конкор следващите дни и ще споделя как съм.

Що се отнася до хормона – днес ще поръчам Т3 от сайта, който ми препоръча veseto5775, но май си мисля да направя първо едно контролно изследване, преди да почна да го пия, че това от септември вече остаря. Въпреки че не съм сменяла дозата след него, времето доста застудя.
Сутрин на гладно или следобяд да го направя това изследване? Никога не съм изследвала следобяда хормоните.
Всъщност дочетох сега коментара ти – може би пък да вдигна пак дозата, както предлагаш, да се изследвам след 2-3 седмици и тогава да включа Т3. Моите опасения бяха, че пия много висока доза Т4 и нивата на Т4 са ми високи, а на Т3 много ниски. Може и болкоуспокояващите да са причина за лошата конверсия, не само ББ. Аз доста пия от тях, по всяко време, за тях не внимавам особено как ги приемам спрямо хормона.

Благодаря за съвета, sun sea.
Имигран не съм опитвала, имах лош опит от Хедан, много зле се чувствах от него. През годините съм минала много продължителни терапии, които не доведоха до нищо. Още като студентка 3-4 години с Антелепсин, после с Флунаризин няколко години, след това имаше и още нещо, от което доста напълнях, не помня името му. Но най-неприятната беше с Топамакс, уж най-новото, най-доброто лекарство за профилактика на мигрена, след 2 седмици прием получих двойно виждане, и след 1 месец от отлично зрение бях с 1.5 диоптъра, докато се усетя от какво се получи. И никой не ме предупреди, а и аз доста късно проверих в гугъл какво пишат хората – повечето от тях се примиряваха с проблемите със зрението, след като се бяха оттървали от мигрената за дълги периоди. Аз обаче го спрях.  Споделям го в тази тема, защото видях, че има и други като мене с мигрена. Колкото и да е добре да се провежда такава профилактика, много често страничните ефекти (все пак това са лекарства за епилепсия, колкото и да е малка дозата, която се пие) са наистина големи.
asyalein, през годините съм ходила няколко пъти на акупунктура , не ми помогна, за съжаление. При мене вече мигренозните кризите не са свързани с мц, но пак са чести. Може би не колкото преди, на 20тина дена някъде, но имам всекидневно силно главоболие, което пак ме тормози.

Благодаря още веднъж, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт