Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 616
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
lalence11,1.25 е доста ниска доза бета блокер,дано нямаш проблеми със спирането.
Пиши как си без бета блокер.И аз не искам да го пия,защото съм с много ниско кръвно.
Личната все ми повтаряше,че тиреотоксикозата ми не се връзва с ниското кръвно.Ама каквото такова.Преди сутрин пиех Корлентор 7.5 мг,а вечер Конкор 5 мг.Изпия ли сутрин 5 мг Конкор,това означава цял ден да лежа.Сега пия половинка сутрин,но пак много ми смъква кръвното.

# 241
И от други хора съм чувала, че магнезият действа добре при екстрасистоли.

Мария, пожелавам ти скоро да намериш решение на проблемите! Много си си изпатила.

# 242
  • Бургас
Cioccolata, благодаря ти!
Дано.
Магнезият не действа ли слабително?На мен витамини и дори само калций с витамин Д ми действат слабително.
Калмацин съм пила,пак така ми действа,но не толкова силно като витамините.

# 243
Да, може да действа слабително, особено ако дозата е по-висока от твоя личен праг на поносимост. А сигурно зависи и от начина на хранене, останалите лекарства, които се приемат, други неща. Но си струва да се пробва, предполагам, примерно с доза от порядъка на 150 - 200 мг (или дори 100 мг на първо време, макар че това е доста ниска доза).

# 244
Cioccolata е права, зависи от дозата, която приемаш, но донякъде и от формата на магнезия - оксид и цитрат действат слабително, според описанията. Аз съм пила само хелитиран магнезий - глицинат на Doctor's Best по препоръка на denis. Нямам никакви оплаквания, помага ми и за съня, като го пия вечер. А и доколкото бях чела навремето, глицината се приема добре от по-чувствителните хора. Така че може да експериментираш с различни форми и дози, без тези, които явно имат слабителен ефект.

# 245
Здравейте на всички, надявам се да сте добре. Имам един въпрос понеже имам и аз като вас съм с Хашимото пия си тироксина и ТСХ е в норма, но ме мъчат симптоми на Генерализирана Тревожност така описват диагнозата ми Психиатрите и Невролозите, дали е това или не години немога да разбера. И понеже близки те ми се притесняват майка ми наскоро ми е запазила час за имунолог, някои ходил ли е на имунолог нали Хаши е автоимунно все пак ? 

# 246
  • София
Слабителен ефект има магнезиевият цитрат. Магнезиевият оксид пък почти не се усвоява. Аз пия в момента глицинат на Doctor's Best, от iHerb. А за сърцето съм чела, че препоръчват формата магнезиев оротат. Като това например: http://www.iherb.com/KAL-Magnesium-Orotate-200-mg-60-Tablets/70139

Лаленце, ако искаш направи едни изследвания скоро без да променяш нищо. Пусни кръв, както до сега сутрин на гладно без хормон, за да видиш как са нивата преди да правиш корекции. Следобедното изследване е за после, когато вече си на Т3.. понеже полуживотът на Т3 е само около 18 часа и, ако се изследваш сутринта без прием от 24+ часа, няма да видиш реалните нива на фт3. Теоритично, ако сутринта си изпиеш нормално и двете дози Т3 и Т4, после няколко часа след обяд можеш да пуснеш кръв и да видиш вече реалното въздействие на изпитите дози. Тогава ще видиш както реалното ниво на фт3 при дадена доза Т3, така и следобедните физиологично по-ниски нива на тсх и съответно малко по-високи на фт4, които след сутрешната доза вече е нормално да са като на здрав човек (при положение, че дозата е добра). Т.е. тсх вече около 1, а фт4 между 17-18, както каза Африканчо.  

# 247
lalence11 ,не е продължителна терапия.2 таблетки са в кутия,пие само едната по време на криза.

# 248
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein, през годините съм ходила няколко пъти на акупунктура , не ми помогна, за съжаление.

аз затова съм написала, че пих и билки  Peace
ходех 2 пъти в седмицата на акупунктура, няколко месеца подред и два пъти на ден пиех билките, месеци наред.... аз не ходех специално за мигрената, а за съвсем друг проблем.
после като се замислих се сетих, че изчезна мигрената.

# 249
veseto5775, благодаря много за уточнението!
Сега разбрах защо е добре да се изследвам следобяд.
Аз също се насочвам към контролно изследване първо. Само се чудя дали да вдигна малко дозата, както ме съветвате с afrikancho, преди първото изследване. Понеже ще се наложи няколко пъти да се изследвам следващите месеци, за да видя как вървят нещата.

sun sea, аз съм пробвала с Хедан на Актавис - по-евтината алтернатива на Имигран и не ми понесе добре. Това беше преди 2-3 години. Може пак да пробвам с Имигран, сигурно и фирмата-производител също има значение. Благодаря ти.

# 250
  • Варна
Здравейте, точно за Магнезия влизам да ви питам... От както съм с Хашимото -вече  трета година пия магнезия на Now food , обаче ми свършиха таблетките и докато поръчам и пристигне си взех Магнерот и виждам,че активното му вещество е точно магнезиев оротат

Въпроса ми е да го пия ли, или да си изчакам таблетките на Now ?

veseto5775, това ли е твоя магнезий ? https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Absorption-Magnesium-120-Tablets/15

..И само да споделя, че този път ПМС мина почти идеално,след вдигането на дозата...Назад в темата обсъждахме, а може и в старата да е било, че в тези дни съм най-зле -умора, сърцебиене, тревожност, болки в гърдите и тн ..Но с новата доза -31мг, този път нямаше нищо от изброението, с изключение на деня пред МЦ, когато вечерта бях много изморена, но аз и доста вървя през деня, може и да е съвпадение ...
Не смея да се радвам много, но с тая доза засега съм добре..

Само още нещо да споделя -не знам дали ви се е случвало, в някои моменти, когато лежа и се чуе далечен шум-примерно тряскане на врата ,и усещам точно в тоя момент удар на сърцето си , като уплаха ли, не знам точно, или може да го отдам на нервност, но е ужасно, буквално се хващам за гърдите , за да предотвратя второ такова подскачане/биене ...

За мигрената -и аз имам, не толкова зле, колкото описвате вашата, но дълго време пих чай от мента, лавандула също, правих инхалации над вряща вода с розмарин, компреси също с размарин на челото, както и всевъзможни бабини рецепти, масажи и тн и при мен има леко подобрение . Борбата е комплексна и много продължителна. Най-бързо става с обезболяващо, но идва момента, в който и те спират да действат за жалост ...

# 251
  • София

Само още нещо да споделя -не знам дали ви се е случвало, в някои моменти, когато лежа и се чуе далечен шум-примерно тряскане на врата ,и усещам точно в тоя момент удар на сърцето си , като уплаха ли, не знам точно, или може да го отдам на нервност, но е ужасно, буквално се хващам за гърдите , за да предотвратя второ такова подскачане/биене ...

И аз съм така - като уплашен заек. Понякога имам чувството, че ще ми се пръсне сърцето от най-лек, но внезапен шум!

# 252
  • Варна
magia, ох добре ...друго си е да прочетеш , че не е проблема само в мен  Grinning

# 253
Г-ца Д., за магнезиев оротат не мога да кажа нищо, защото нямам опит, но магнезият от линка е този, който и аз пия от почти година и половина и съм много доволна. Има успокояващо действие, поне при мене (пия го вечер, към 18-19). Бях пила Magnesium Malate на Source Naturals, но от него не можех да спя добре, после разбрах, че той тонизира и е добре да се пие сутрин, затова се насочих към глицинат.

# 254
  • София
Г-ца Д., точно този магнезий от линка пия и аз. А магнеротът си е оротат, да. Защо да не го пиеш, идеален си е. Simple Smile

На мен също ми се случва така да се стряскам и да ми подскача сърцето. Освен това съм често и тревожна в известна степен. Но познавам хора с Хаши, които са много по-тревожни. Като цяло и тревожността си ни е спътник май. Някой беше питал преди няколо поста..

Извинявам се, сега погледнах, Дончев го е споменал. По въпроса с имунолога, не съм посещавала. Дончев, би ми било интересно да споделиш как е минал прегледа при него. Hands V Казваш, че тсх е ок, но в норма не е същото като оптимално. Колко точно е тсх? А фт3 и фт4 как са?

Последна редакция: пн, 20 ное 2017, 16:34 от veseto5775

Общи условия

Активация на акаунт