Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 27

• 89 892
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
И какво излиза? Дъщеря ми отложи заповедта есента..защото нямаха отпуск и са в чужбина.От това което чета ще трябва да кандидатства наново по новите условия.Правилно ли съм разбрала?
Ако е така е.... ти държавата!

# 391
И какво излиза? Дъщеря ми отложи заповедта есента..защото нямаха отпуск и са в чужбина.От това което чета ще трябва да кандидатства наново по новите условия.Правилно ли съм разбрала?
Ако е така е.... ти държавата!

И ние сме така Sad уж беше сигурно и нямаше проблем а сега пак на опашката. А добре де защо тогава не се променя статуса в системата? Да пише примерно изтекла давност или подлежи на повторно кандидатстваме... би трябвало това да важи за новите подали, а не за вече в заварено положение...
И после нека да има повече българчета за България....

# 392
  • Варна
Аз също съм потресена, ако това в действителност се окаже така...Утре пак ще звъня и ще попитам, поне да ги подаваме пак, да не губим излишно време... Sad

# 393
Питайте момичета...и пишете.Аз утре също ще звъня.
Аз съм повече от потресена!Сега пак изчисления..отпуски..самолети..абе трудна работа!
Къде ми е Бойко сега..с предизборните обещания за неограниченият брой опити!Ама така ще е като си мълчим.
Няма ли неправителствените организации да вземат отношение.Не вярвам някоя от нас да е била наясно с тези врътки когато се приемаше проектозакона...или там каквото е.Никой ли не е бил наясно за да ни обясни.Ако знаехме ние щяхме да вземем заповедта и да опитаме да я използваме за една година.Сега сме пред свършен факт!
Не е справедливо!Би трябвало новите условия да се изискват от сега подаващите документи.А пък ако след неуспех подаваме пак ..тогава да сме по новите условия.

# 394
  • Бургас
Ами както и да го чета, за мен това означава. Хубавото е, че според новите правила ще се чака не повече от 4м от подаването до полувачането........ама как ще стане това , идея нямам. Ще видим и каква ще я измъдрят с това АМХ и дали няма да ни го поискат ма всички, щото като гледам до края на януари няма да звънят на никого за получаване.

# 395
  • Varna
То това за 4м ще стане чак като изчистят натрупаните заповеди, а това как и кога ще стане...

# 396
  • Бургас
Няма такъв текст, че като изчистят натрупаните....щом е влезнала давността, това значи , че е влезнало в сила и срока за раздаване, никъде не пише, че ще започне след като изчистят натрупаните, то и в момента подават хора....

# 397
Голяма каша стана с тези промени...

# 398
  • София
Хайде малко да ви успокоя, че има и по-зле... Аз си отложих заповедта ноември, защото моята нова клиника беше с неизяснен статут. Тогава ми казаха, че имам срок 6 месеца, за да заявя нова клиника и да си занеса документа, за да ми издадат заповед. Ако тези 3 месеца наистина важат за нас, аз отпадам генерално, защото вече навърших 43... Та така, бъдете спокойни, все пак дори и да е вярно, ще имате възможност да кандидатствате отново  Hug

# 399
Ох..жалко! През какво минавате момичета...Колко много сили трябва да има човек за да извърви този път!

# 400
нова сам във форума.вчера си пратих документите по куриер и се чудя как ще разбера кой номер съм, след като никой не ми вдига телефона

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 23:34 от Ju86

# 401
Аз също за пръв път изпращам. Пуснах ги в понеделник. В клиниката ми казаха да звънна след 2 седмици, за да розбера номера. Ju ти имаш ли АМХ?

# 402
Момичета за номерчетата звъннете след 2-3 дни след изпращането и ще ви кажат , кои номерца сте Simple Smile

# 403
Аз също за пръв път изпращам. Пуснах ги в понеделник. В клиниката ми казаха да звънна след 2 седмици, за да розбера номера. Ju ти имаш ли АМХ?
                      не аз съм с фсх.казаха ми че до края на януари е фсх.

# 404
  • София
Момичета, имайте малко търпение. Всичко ще се нареди и изясни.
Сега се преподписват договорите на клиниките с Фонда. Предполагам, че това вече е почти приключен процес.
Ще стартират раздаването на заповеди, ще се внесе яснота как се тълкуват промените.
Това е мейлът на директора на Фонда д-р Мария Георгиева: mbgeorgieva@mh.government.bg
Може да и пишете с въпросите си по обнародваните промени, щом на телефоните никой не отговаря. Предполагам, че ще върнат отговор.
Предполагам, че и в часовете за подаване на заявления, може на място да се пита ( Подаване на заявления:
Работно време: 9.00-12.00 13.30-16.00 ч.).
Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт