Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 264
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Пропуснах важна подробност. Банята в Апартамент 2 е приемлива и може да се ползва. Докато тази в апартамент 1 не става.
Това към въпроса кое ще се даде по лесно под наем. Ако банята не става, и даването под наем клони към “не става”.
Точно в това е проблемът. Ще имам разход от време и пари. Освен това решението там е да се бутат стени, да се правят нови ...
Колебая се още ...

# 226
По-добре разход и пари ,които да донесат добри такива ,отколкото "някакви" пари ,които може да не са за много дълго т.е. докато пак стане момент за колебаене-даване или ремон и т.н.

# 227
то е ясно, че е по-добре да го ремонтираш - АКО ИМАШ ПАРИТЕ. Ако нямаш, не ремонтираш.

# 228
С последния ми наемател се е получила много неприятна ситуация. Бях казала на брокера, че комисионна няма да платя. Прие условието, но е взел от наемателя 80% от наемната цена. Е, това вече е безобразие. #2gunfire

# 229
  • София
С последния ми наемател се е получила много неприятна ситуация. Бях казала на брокера, че комисионна няма да платя. Прие условието, но е взел от наемателя 80% от наемната цена. Е, това вече е безобразие. #2gunfire
Нахалници !

# 230
Е, той защо се е съгласил?-риторичен въпрос

# 231

Нищо неприятно няма - той се е съгласил.
Това са техни отношения, не те вълнуват.

# 232
Наистина не ме вълнува колко дал, колко взел, но не допусках, че комисионната може да стигне 80% от едната страна. Брокера, да е жив и здрав е успял да го убеди.

# 233
Много ясно, че ще се съгласи. Хората са притиснати... 80% е пълно безобразие. Спирам, че в противен случай ще се изкажа доста грубо. Мизерници!

# 234
На 1000лева това са 800 лева комисионна...горкия наемател, като си плати и депозита...и съвсем е вътре.

# 235
Моята наемателка беше така... Sad Предполагам с чужденците е кофти, не говорят език, имот.бг няма английска версия. Въпросният брокер не си мръдна пръстчето в нейна полза, добре, че договорът ми е коректен спрямо нея. Не ми поискаха и нотариален акт да видят. Въобще, така лесно можех да я измамя, ако исках, че чак не е за разправяне.

# 236
И при мен никой не се сети да ми иска нотариален акт... Очаквах брокерът да го изиска, но не... Бях чела в темата, че трябва да се покаже, та си го бях взела с мен

# 237
От 2002 г. давам имоти под наем - никога не са ми искали нотар. акт.
От 1995 г. - промишлено помещение на фирма, също никой не е попитал.
Там сме няколко наследника, но и пълномощно от отдаващия не са искали.

# 238
И аз не съм показвала НОТ АКТ, малко хора знаят, че може дори да не си собственик и да отдаваш без знанието му.

# 239
Аз показвам и за двете жилища, брокерите искат.

Общи условия

Активация на акаунт