Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 272
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Възможно ли е да се намери едностаен апартамент до 450 лева в дружба, младост, дианабад, дървеница, изток, полигона? Имах негативен опит с брокери, които не вдигат телефона от обявата, а след това ти звънят от друг номер и предлагат нещо коренно различно..
Това са от най-търсените квартали - с изключение на "Дружба", там имате повече вероятност за такава цена, особено около магазина на "Фантастико, който е близо до моста за летището, нарича се там още и циганският магазин, защото наоколо има блокове, където живеят основно от тази група) и е направо невъзможно на такава цена, освен, ако не е нещо тотално за ремонт и всичко да е старо като обзавеждане, и пак ще е трудно. Там вече са от 500 лв. и нагоре гарсониерите старото строителство и новите кухньо-стаи (така наричам съвременните едностайни, защото всичко е на едно място, докато на старите кухнята и стаята са си отделно, като си имат и коридор, а в новото строителство много рядко има коридор).

Значи за тази цена варианти са Люлин, Надежда и Овча купел  Rolling Eyes

# 211
През месец май месец освободих гарсониера в Младост и я пуснаха на 450 лв. Според мен е възможно, но е въпрос на късмет.

# 212
През месец май месец освободих гарсониера в Младост и я пуснаха на 450 лв. Според мен е възможно, но е въпрос на късмет.

И на време, което няма да имам

# 213
За съжаление, да... Трудно е. Ако това е максимума за бюджета ти, пробвай в съседни квартали на желаните. Стискам палци да намериш нещо! Simple Smile

# 214
optimistic22, защо не се ориентирате и към Панчарево и Горубляне, там има възможност до посочената на Вас цена, в Горубляне има и комплекс блокове, които са много близо до Младост 3.
Иначе за по-добро състояние на жилище на посочените от Вас цени, също са и Сухата река, Левски В и Г, Свобода, Обеля, Толстой, Красна поляна, Западен парк, Илинден, Захарна фабрика, може би и Хаджи Димитър.
Има и вариант да си пуснете обява, че търсите, на листчета, по блоковете и кварталите, които сте си харесали. Също може да поразпитате около пазарите, продаващите там по магазинчета и сергии може да знаят някой да дава жилище, има хора, които така са си намирали бързо жилище.

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 15:59 от хадзапи

# 215
хадзапи, вижам, че си наясно с наемите, може ли едно питане? Кое ще се даде по-лесно и по-изгодно под наем:
1. Добра гарсониера в добре поддържан блок, добър етаж, но не много добро разпределение. В смисъл  - разбалансирана е. Едната стая с терасата е по-голяма от другата стая заедно с антрето, банята и малкия бокс (в антрето);
2. Подобна гарсониера, но с отделна тъмна кухня, има си прилично антре, даже и място за гардероб. Но по-лошо поддържан блок (очевидно по-кофти обитатели), но не трагично. Квадратурата е малко по-голяма. Въобще апартамента е по-добър от 1 като потенциал.
Изложение и гледка  са идентични, отлични. Кварталите също са идентични (но не отлични) със своите +++ и ---.

# 216
Според мен определено първата,нищо че питате лично.

# 217
хадзапи, вижам, че си наясно с наемите, може ли едно питане? Кое ще се даде по-лесно и по-изгодно под наем:
1. Добра гарсониера в добре поддържан блок, добър етаж, но не много добро разпределение. В смисъл  - разбалансирана е. Едната стая с терасата е по-голяма от другата стая заедно с антрето, банята и малкия бокс (в антрето);
2. Подобна гарсониера, но с отделна тъмна кухня, има си прилично антре, даже и място за гардероб. Но по-лошо поддържан блок (очевидно по-кофти обитатели), но не трагично. Квадратурата е малко по-голяма. Въобще апартамента е по-добър от 1 като потенциал.
Изложение и гледка  са идентични, отлични. Кварталите също са идентични (но не отлични) със своите +++ и ---.
Първата според мен.
А относно цените на наемите, започнах да ги следя от миналата година, след като забелязах, че поради неследене, жилище, което даваме, сме го държали на тотално ниска цена. Основно следя по пуснатите обяви от собственици, както вече и там се появиха брокери, по фейсбук групите.

# 218
Пропуснах важна подробност. Банята в Апартамент 2 е приемлива и може да се ползва. Докато тази в апартамент 1 не става.

# 219
Пропуснах важна подробност. Банята в Апартамент 2 е приемлива и може да се ползва. Докато тази в апартамент 1 не става.
Това към въпроса кое ще се даде по лесно под наем. Ако банята не става, и даването под наем клони към “не става”.

# 220
  • София
Аз пък съм за ап 2, доколкото разбирам там има 2 независими стаи, т.е. кухненския бокс е извън стаите, в тъмен коридор Thinking Това е къде по - приемливо за наематели, независимо дали са семейство или студенти или каквито и да били. Всяка стая трябва да си има независим достъп до кухня, най - практично е.
Другото обаче незнам какво е , и дали е приемливо, т.е.цена, локация, общи части.  newsm78

# 221
Това към въпроса кое ще се даде по лесно под наем. Ако банята не става, и даването под наем клони към “не става”.
Права сте. При ненаправена баня, трудно става и то за даване. Изобщо е добре жилището, което се дава под наем да се поддържа чисто и направено с основните неща, за да може да се дава без проблем.

# 222
Баня и тоалетна са едно от нещата които наемателите гледат. Може да не готви, може да спи на надуваем матрак, но без прилични баня и тоалет няма да го наеме.

# 223
И аз така мисля - кухнята и банята трябва да са нови и видимо блестящо чисти.

# 224
optimistic22, защо не се ориентирате и към Панчарево и Горубляне, там има възможност до посочената на Вас цена, в Горубляне има и комплекс блокове, които са много близо до Младост 3.
Иначе за по-добро състояние на жилище на посочените от Вас цени, също са и Сухата река, Левски В и Г, Свобода, Обеля, Толстой, Красна поляна, Западен парк, Илинден, Захарна фабрика, може би и Хаджи Димитър.
Има и вариант да си пуснете обява, че търсите, на листчета, по блоковете и кварталите, които сте си харесали. Също може да поразпитате около пазарите, продаващите там по магазинчета и сергии може да знаят някой да дава жилище, има хора, които така са си намирали бързо жилище.

Ще ги включа

Общи условия

Активация на акаунт