Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 271
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Зависи какво сте се договорили и подписали.
Ако няма нищо черно на бяло ,каквото се разберете.
Принципно след изнасяне на наемател(на 5-8г) винаги оставям седмица -две  за почистване и преглеждане на техники ,ако се наложи ремонт подмяна на мебел  и няколко месеца дори , но аз отдавам във висок ценови диапазон , където така се прави. Случвало се е с месеци да не го обявя ,защото когато искаш да вземеш ,първо трябва да дадеш.

На вниманието на кандидат наемателите: ако попаднете на мечтания имот прекалено лесно  и ви го дадат ей така без да питат ,имайте едно на ум че може да не е каквото изглежда!
http://www.economic.bg/bg/news/9/nova-izmama-na-pazara-na-imoti-v-sofiya.html
Умната!

# 346
Не им се налага ремонт и освежаване, понеже си е в отлично състояние и откъм качество е супер.. Ама и му искат 10 евро на квадрат реална квадратура... За парите му има 2 пъти по големи в прилично състояние

# 347
Редно е да ви изчакат .Срамота!
Такива жилища трябва да се предлагат по друг начин.

# 348
По повод трудовите договори. Как разбирате дали са актуални? Аз мога да дам договор, който съм подписала преди няколко години и отдавна да не работя във въпросната фирма.

# 349
Не бих пуснала огледи, докато имам наемател в имота, и то изряден и сме в добри отношения. Въпрос на респект.

# 350
Ясно.. И аз почвам да усещам, че злоупотребяват. Ще им кажа след днес огледи само събота предиобед. Щото в понеделник идваха, вторник идваха, вчера искаха ама им отказах заради ангажимент, днес пак ще идват... Всеки ден почнаха, и както една фирма го рекламира ми звънят по трима брокери от нея всеки ден всеки ме пита едно и също за през 15 минути разлика уговорки.

# 351
Много неприятно, и аз не бих го допуснала. Това жилище е твой дом, ако и да е техен имот, не е редно върволица хора да ти минават из къщата всеки ден. Ти все пак си имаш личен живот.

# 352
  • Бургас
Личен живот, ама зависи какво пише в договора. Защото в моя договор например пише, че ако наемателите се изнесат преди изтичане на срока (1 г.) са длъжни да осигуряват достъп за огледи по времето на предизвестието.
Но е въпрос на взаимни отстъпки огледите да се уговарят в удобно време, знам колко е изнервящо постоянно да си на разположение за огледи и да поддържаш изряден вида на жилището.

# 353
В нашия договор добавих клауза, че наемодателят няма право да организира огледи, докато наемателят все още не е освободил квартирата. Много неприятно. Подаваш пръст, те ти захапят цялата ръка. Злоупотребят с разбирането ви. Кажи им, че не ти е приятно и да насрочат всички огледи в един ден през 15-20 минути.

# 354
  • София
Където съм била на оглед при все още обитаем апартамент, винаги е зачерквано още по този параграф - за мен това е недопустимо и не бих имала взаимоотношения с подобен вид наемодатели.
В бившата ни квартира последния месец се изредиха купища хора, отвратително беше. Всяка божа вечер едно и също, и само обяснявахме че всички мебели са си наши и няма да ги има, кое откъде е и удобно ли е. Нямахме клауза в договора за огледи, но честно казано броях дните докато се махнем и не ми се разправяше.

# 355
По повод трудовите договори. Как разбирате дали са актуални? Аз мога да дам договор, който съм подписала преди няколко години и отдавна да не работя във въпросната фирма.

И аз това мислех да питам.
Имам 3 налични, но вече неактуални ТД, може да избират наемодателите. Mr. Green

Калцуни си купувам от магазините на Бултекс - работно облекло и лични предпазни средства. 4 лв. за 100 бр.

# 356

И аз това мислех да питам.
Имам 3 налични, но вече неактуални ТД, може да избират наемодателите. Mr. Green

Калцуни си купувам от магазините на Бултекс - работно облекло и лични предпазни средства. 4 лв. за 100 бр.

Чудесно е, че повдигнахте въпроса - значи, искам актуална справка от работодателя, ако договорът е сключен преди повече от месец.  Mr. Green 

# 357
Интересно ми е имате ли някакви предпочитания за професията на евентуалния наемател? Или пък професии, които не са ви присърце? Simple Smile

# 358
Интересно ми е имате ли някакви предпочитания за професията на евентуалния наемател? Или пък професии, които не са ви присърце? Simple Smile

Не съм имала никога предпочитания за професията на евентуален наемател. Единствената нежелана от мен професия е "студент". Simple Smile

# 359
  • София
Понеже бях гарант на дъщеря ми (студентка) за жилище в Берлин, споделям опит: поискаха ми фишове за последните 3 месеца или извлечение от сметката за такъв период.
Това с ТД не съм чула да е практика в Германия.
Понякога на интервю искат контакти на предишни наемодатели.

Общи условия

Активация на акаунт