Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 238
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Пробвай, нищо не губиш. Ако не се впечатляваш от коментарите, няма нужда да ги спираш. Но може и да го направиш. Иначе да, следя групите от около месец, търсят се главно жилища до 500, най-много 600 лева. А днес четох един пост, търсят апартамент за 350-400 лева за трима души Rolling Eyes Всеки един имот над 600 лева бива оплюван. В някои редки случаи, ако всичко е направено много добре, се пишат и положителни коментари Simple Smile

А гледах една обява в Надежда, преустроена гарсониера, т.е кухнята е изнесена на терасата, а спалнята е в кухнята. Представят го за двустаен и му искат 600 лв. Даже май не беше кой знае какво и коментарите отдолу заваляха Grinning

# 421
и аз това си мислех. Преди време си писах там с един агент, който твърди, че за всеки влак си има пътници, дори в тези групи. конкретно за високите наеми ми каза, че така си е намерил наематели. Но нещо не ми се връзва много, мисля че искаше да ме привлече като клиент само. ?

Ще видим.

Кога да го обявявам - сега, или февруари? Необзаведен, след много хубав ремонт, топ център.

# 422
Защо да чакаш? Имаш ли нещо предвид? Пускай го сега. То цялата работа е на късмет, не се знае дали "твоят" наемател не търси и той точно сега Simple Smile

# 423
....
Ще видим.

Кога да го обявявам - сега, или февруари? Необзаведен, след много хубав ремонт, топ център.

Струва ми се малка грешка в стратегията. Който наема подобен имот едва ли си разнася мебелите по квартири. Обзаведен трябва да е по-конвертируем.

# 424
аз направих предварително проучване - казаха ми 3 различни неща

1. напълно празен - като се намери наемател, ще каже какво иска като мебели.

2. А другият вариант беше - обзаведен само холът с диван и секция, и едната спалня.

3. Обзаведен само хола.

Затова се колебая за кога да го обявя - защото сега е някакво мървило ми се струва. ? Ще видим. Нова година - нов късмет Wink

# 425
Аз съм обявила цена от 300 лв. Едностаен в Пловдив ми се струва, че е нормално. Всички мебели и уреди са нови. Истина е, че във фейсбук групите се търсят по-евтини жилища.Приемам идеята да се срещам през 10-15 мин. с кандидатите.

# 426
Не искам да звуча хейтърски, но 800 ЕВРО наем за необзаведен, колкото и топ център да е (в София е доста широко това понятие, явно само Люлин не е някакъв център Grinning ) , трябва да е реален многостаен с много голяма площ.

# 427
Румка преди беше казала, че ремонтът им е много добър и обмисля цена около 10 евро на м2. Ако ремонтът им е наистина добъри сложат не най-евтини мебели тип Виденов, не виждам защо да не стане. При нас цената е почти 8 евро на м2, а локацията далеч не е толкова централна, нито пък състоянието е толкова добро. По-лесно е да сложи по-висока цена и да сваля, отколокото да си подцени жилището,  да й се изсипят 100 човека и после да се чуди как да преговаря.

# 428
Вчера пуснах обява в група от Фейсбук, че отдавам от 15 януари гарсониера. Интересът беше голям, обадиха се около 20 души и 2-3 агенции. Реших да определя дата в началото на месеца и всички желаещи да дойдат в определен час. Как ще избера наемател не ми побира ума. Дайте идеи какво основно да изисквам. Досега винаги съм разчитала само на агенции.

Всички на куп аз не бих извикала, по скоро на 15 минутни интервали, след това избираш. Ще го усетиш, кой е твоя човек.

Да, и на мен ми е интересно как избирате. Имате ли изисквания, освен задължителните без пушене и животни? Доход, пол, семейно положение, образование или симпатии към човека оказват ли влияние?

# 429
Отдавам жилища под наем от 2000 година, минали са доста наематели, имала съм сами момичета, сами момчета, двойки. Нямала съм проблеми с никой, само едни които бяха с котка ми разказаха играта. Ей, големи мърлячи бяха. Когато видя някой още в първия момент усещам  става ли или не става. Момичетата са по-претенциозни, звънят ми за най-дребното.

# 430
Румка преди беше казала, че ремонтът им е много добър и обмисля цена около 10 евро на м2. Ако ремонтът им е наистина добъри сложат не най-евтини мебели тип Виденов, не виждам защо да не стане. При нас цената е почти 8 евро на м2, а локацията далеч не е толкова централна, нито пък състоянието е толкова добро. По-лесно е да сложи по-висока цена и да сваля, отколокото да си подцени жилището,  да й се изсипят 100 човека и после да се чуди как да преговаря.
С това не споря. Но както преди мен някой писа, таргетът на този наем не си върви с мебелите и уредите. Хората, които разполагат с 1500 лв за необзаведено жилище и си носят обзавеждане за него , просто ще си го купят. Освен ако не са четворка приятели, но ако бях наемодател, не бих пуснала такива в мое жилище Grinning
Аз лично за 800 евро очаквам да вляза и само да си постеля чаршафите и собствените възглавници.

# 431
  • София
А ако е обзаведен като за живеене, а се появи фирма за  офис? По-добре в началото необзаведен. Наемът може да се преосмисли.

# 432
Да, съгласна съм. Но може да е необзаведен за огледа, а да се разберат да го обзаведат по вкус и нуждите на бъдещите наематели (в разумни граници, ако те много харесват цикламени легла и оранжеви гардероби, няма да стане, тъй де Laughing). В Икеа има достатъчно прилични и стабилни мебели, за седмица всичко може да е доставено и сглобено.

# 433
Обзавеждане за седмица с чистак нови мебели по заявка на клиента звучи почти фантастично. Кеш ли ще се плащат, или на разсрочено?
И аз се замислих, че подобен имот не е лош за офис - един плаща, най-вероятно си имат обзавеждане и оборудване, вероятно и чистачка, няма животни и цигари...

# 434
Голям ,имот на централно място ,празен-само за офис става.
Такъв филмпразен и по избор обзавеждане е абсурт!

Общи условия

Активация на акаунт