Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 229
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Много са 800€ за чисто празен апартамент, пък ако ще и срещу парламента да е.
Румка пускай го и наблюдавай.

# 436
Благодаря ви. В региона вървят 8-10 евро. В кооперация 1/3 са фирми. За офис съм много навита, но ми казаха, че като ап.за живеене ще се даде по-лесно. 100 кв. Е чисто, саниране сграда на около 30 метра от пешеходната зона на витошка. 3 самостоятелни спални, голям кухня-хол, и възможност да се ползва тераса за барбекю, към 20 кв. Само към този ап, защото е на 2 етаж, та тераса е на тавана на комшиите. С двор към кооперацията, но без паркинг. Околните сгради всички са саниране поддържани и са приятни за гледане. В прозорци те никой не ти гледа.
Още се колебаем за наема-ако ще го обзавеждаме, вероятно ще търсим към 950 евро.
Знам че звучи много, но подобните толкова им искат.
Хъх, пак ще пиша

# 437
  • София
Апартаментът е идеален като местоположение за отдаване през платформите за краткосрочен наем. Обзаведен обаче.

# 438
950 ми се вижда много за без място за паркиране.

# 439
Т.е. в зависимост дали има, или няма легло, идва 500+ или 600+ лв на стая. И то без консумативи. Никак не е малко. Знам, че си е твое, но все пак, за тази сума може да се наеме от обзаведен двустаен в квартал  покрай метро до стая в хотел, като при второто ще има ТВ, вода, ток, нет и вероятно паркомясто.

# 440
Пазарът ще си регулира цената, няма да остане неотдадено. Peace Дали ще е за 950, 800 или 500 е отделен въпрос.

# 441
Благодаря ви. В региона вървят 8-10 евро. В кооперация 1/3 са фирми. За офис съм много навита, но ми казаха, че като ап.за живеене ще се даде по-лесно.
За тази цена на квадрат може да се наеме офис в бизнес сграда клас А към която да има и паркоместа. Така че може наистина да е по-лесно отдаването като за живеене.

# 442
  • В планината / На морето
Welt, ето ме и мен една странна наемодателка, която след пет  месечен престой на наематели видях стените на жилището сякаш бяха обстрелвани с картечница / следи от безброй картини окачвани по стените, както и черна лепкава материя по стената в стаята на детето /залепяни детски постери/.  И от тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНА клауза в договора - без пирони и постери по стените.  Това отново измазване март месец /а си беше люта зима/ не беше най-приятно преживяване. Че всичко бе за моя сметка, това е друг въпрос, ще ме разбере всеки аджамия наемодател. Та може да звучи и грубо, но картините моят наемател вече нека си ги окачва в собствения дом.
Договор, договор - да ти върне апартамета в началното състояние ,с работещи уреди , в Австрия ги искат и прясно боядисани-
За гаранция - 2-3 наема предварително , като ги връщаш само , ако издаде апартамента в състояние, което ти одобряваш .

# 443

Договор, договор - да ти върне апартамета в началното състояние ,с работещи уреди , в Австрия ги искат и прясно боядисани-
За гаранция - 2-3 наема предварително , като ги връщаш само , ако издаде апартамента в състояние, което ти одобряваш .
Каква Австрия бе хора...съвсем в друга действителност сме.

# 444
Здравейте,

Виждам, че по- голямата част от участниците в темата са наемодатели, но бих искала да използвам момента, за да ви помоля за съвет от гледна точка на бъдещ наемател. (Не успях да намеря по- подходяща тема за това).

В момента търся да наема обзаведено жилище тип едностаен/ боксониера/ студио за себе си в района на Младост 1, гр. София (задължително бих искала в този район поради ред причини).
От известно време преглеждам обяви във всякакви възможни сайтове и групи, като в по- голямата си част те са публикувани от агенции. В 90% от случаите снимките и обявените цени са меко казано нереални, а обявите очевидно фалшиви. Попадам на снимки на едни и същи апартаменти, но пуснати за наем от 5 и повече различни агенции.
Дали бихте могли да ме посъветвате или препоръчате частно лице/ агенция, които биха могли да ми помогнат, без излишни предложения, които не съвпадат с желанията ми, с цел да получат комисионна? Установих, че обяви от частни лица почти няма, а на агенция ми е трудно да се доверя, съдейки по това, което виждам и проучваниятата ми в различни форуми и групи.

Ще ви бъда много благодарна за съдействието!

Весело посрещане на Нова година ви желая!

# 445
Успешна нова година на всички.

# 446
На теб здраво и спокойно бебе! Heart Eyes Hug bouquet

Нищо не знам, какво чакаме? Simple Smile

# 447
На теб здраво и спокойно бебе! Heart Eyes Hug bouquet

Нищо не знам, какво чакаме? Simple Smile
Планирана госпожица за. 22/01. Живот и здраве.

# 448
Ехааа! Heart Eyes
Ми то не останало, ти трябва да си събрала багажа! Hug bouquet
Да минава леко! Hug

# 449
Ехааа! Heart Eyes
Ми то не останало, ти трябва да си събрала багажа! Hug bouquet
Да минава леко! Hug
Мерси.
Багажа не е много готов, но ще го събера...

Общи условия

Активация на акаунт