Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 76 620
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Моите наематели са точни от настаняването си в плащане на сметките, за друго не ме търсеха до декември. /От септември са там/. Все едно няма хора, не мрънкаха , не правят рекламации. Вчера обаче , момчето ме сюрпризира , че иска още един гардероб Flushed. А неговата стая е голяма , има гардероб. Предложих комод , нещо раздвижено- цъ. Сега съм в чуденка . Ще купувам някаква мебел , защото обещах вече. Аз сама предложих , когато се нанасяха , ако нещо им възникне за допълнително оборудване , да споделят. Но не очаквах чак такова нещо. Там ще стане грозно. Но, какво да се прави. Вярно нямам опит още с наематели. Още в началото, когато започнах да го отдавам под наем , един колега , с дългогодишен опит , ме предупреди , да не им вървя по свирката на наемателите за мебелировка , защото тези сега ще искат допълнително, следващите ще искат нещо да премахна. Вие бихте ли угодили така ? Пф , патка съм си.

# 526
Вероятността, да е искал да остане за кратко и приятелката да е удобен мираж, съществува.
Имала съм случки с хора, които предварително са знаели, че искат да опитат за 3 месеца и за после - да не се ангажират. Пред мен подписаха договор за година. После имах много загубено време и нерви.

# 527
И аз съм почти сигурна, че в картинката няма приятелка. Само ми е чудно, ако не беше намерил кой да му поеме платената комисионна, едномесечния наем щеше да му излезе много солено. Жив и здрав да е! Новият наемател е семеен, семейството му е в друг град, а той работи в Пловдив. Най-много да му търся любовница, за да не му е скучно.Satisfied

# 528
Моите наематели са точни от настаняването си в плащане на сметките, за друго не ме търсеха до декември. /От септември са там/. Все едно няма хора, не мрънкаха , не правят рекламации. Вчера обаче , момчето ме сюрпризира , че иска още един гардероб Flushed. А неговата стая е голяма , има гардероб. Предложих комод , нещо раздвижено- цъ. Сега съм в чуденка . Ще купувам някаква мебел , защото обещах вече. Аз сама предложих , когато се нанасяха , ако нещо им възникне за допълнително оборудване , да споделят. Но не очаквах чак такова нещо. Там ще стане грозно. Но, какво да се прави. Вярно нямам опит още с наематели. Още в началото, когато започнах да го отдавам под наем , един колега , с дългогодишен опит , ме предупреди , да не им вървя по свирката на наемателите за мебелировка , защото тези сега ще искат допълнително, следващите ще искат нещо да премахна. Вие бихте ли угодили така ? Пф , патка съм си.

След като ще стане грозно с инцидентно купен гардероб, помисли за преразпределяне на пространството и гардероб или шкаф  по поръчка по размер, но наемателят да изчака да бъде произведен. Как се аргументира ? Дали не иска още едно легло той да сложи и двама да живеят в стаята?
Затрупването с вещи, които не правят стаята по-добра, впоследствие може да ти е проблем. А дали това не е предлог за напускане... Винаги когато съм докупувала и доустройвала нещо неуговорено предварително, съм си спечелвала презрение и по-лошо отношение, ако това не се е отразявало и на наема. Жалко, но факт. Други, тук пишещи, същото казваха, аз не вярвах....

Да се похваля - изнесоха се едни наематели и толкова чисто и подредено оставиха, че звънях да им благодаря. Те ми благодариха за времето, прекарано в жилището. Разделихме се като нормални и цивилизовани хора.

# 529
Тайс, разсмя ме малко с твоите неволи, от друга страна ме хвана на яд на наемателите... В предишната ми квартира ми отесня мястото за багаж и си поръчах двукрилен гардероб. А като се изнасях си го продадох.

Щом ти ще плащаш, то ти ще поръчаш музиката. Съветвам те да си избереш нещо евтино. Аз си бях купила този модел на Виденов: https://videnov.bg/гардероби/гардероб-анджело-2-крила-2-рафта-дъб-сонома. После го продадох за 80 лева. Или този модел, ако пасва повече на останалите мебели. Щом ти го плащаш, ти определяш правилата и им казваш, че си харесала гардероб, но чакаш да заредят: http://m.ikea.bg/bedroom/Wardrobes-Bedroom-Storage/Wardrobes/bos … k-60895/20334903/

# 530
Мерси ви . Ще търся някаква мебел, трябва да вкючва гардероб Laughing Аз обичам да гледам и купувам мебели, де.
Deborana,
Той си има девойка , идва му на гости. Аз съм дала разрешение.
Май се сетих , ще му предложа от тези голите лостове една стойка, има ги навсякъде.
Като поразмислих , има варианти , без да затапвам.

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 13:03 от tays

# 531
Това цвят орех ли се води? Ето още едно приемливо откъм цена предложение: https://hop-mebeli.com/garderob-1

# 532
Това цвят орех ли се води? Ето още едно приемливо откъм цена предложение: https://hop-mebeli.com/garderob-1
Благодаря ти ! Ще стане тамън като четирикрилен хаха. Ами , за цвета , трябва да видя във фактурите , някаква череша май е. Ще му мисля , защото изненадата пак е У моето поле Joy

# 533
Joy
Точно затова написах в предния пост, че ме разсмя, защото се разпознах и и аз нямаше да мога да откажа. На теория всичко ми е ясно, но опре ли до реална сутуация, всичките ми теории изчезват някъде Laughing

# 534
Не може ли да си вземе сам някакъв гардероб? Това не е малко шкафче все пак.
Аз бих си взела сама. Да съм мислела при нанасянето къде какво да прибирам, а и аз ще живея там и ще го гледам какво е грозно Simple Smile При изнасяне пак аз ще се чудя какво да го правя.
Предложи му този вариант.

# 535
Ами tays като сама е казала, вече е малко късно...
Аз не бих се набутвала така. От много добрина и разбиране полза няма. Каквото е обзавеждането и състоянието това е. Който иска нещо по-различно да си търси иначе край няма да има.

ММ присъства  на един оглед на негова позната. Тя от години дава под наем разни имоти. Появили се едни кандидат наематели и взели на огледа да искат да събират двете отделни легла в спалнята, че били двойка. Поискали да им купи нещо си. Тя ги отрязала веднага, че каквото е такова. Ако искат на едно легло да спят не я интересува ама леглата да не се събират иначе ще ги изгони. Желязна е и явно затова не я завличат. При проблеми си вика майстори, жилищата ги освежава и ремонтира, не предлага лукс, но е ново и чисто.

# 536
Ще му предложа някакво такова решение :
http://www.mebelibanko.com/%D0%90%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B5/%D0%A1 … 85%D0%B8-H125-21F
Аз се бях зарекла да не повтарям стари грешки , защото това вече съм го "играла" , да вървя по капризи на наематели , но споменах такава крилата реплика , че съм отворена за някакви добавки. Кой да ти мисли , че точно гардероб ще иска. Лошото е , че е масивно това , не е шкафче , комодче , рафтове някакви. Ще му мисля, наистина ми се отвори работа ,  и то сама съм си виновна. Споделям просто за по- неопитните , като мен.

# 537
Дано се съгласи. Аз имам такова, точно защото няма повече място за гардероби и защото си мислех, че е много добре всички дрехи да са ми пред очите, че често се случва да забравя какво имам. НО... оказа се, че не ми е удобно. И откак го вкарах това нещо в стаята, изглежда и Е вечно разхвърлено...

Ние уж сме в тристаен апартамент, но има само един трикрилен гардероб, като едната третина е с рафтове, а другите 2/3 са за лост с един рафт. Едва успява да събере дрехите на приятеля ми. А за моите се наложи да взема скрин, но пак не стига... И в резултат, третата стая, тази с щендера, се ползва за склад. Друго си е да има гардероб Simple Smile Така че, аз лично бих взела още един двукрилен гардероб. Тъкмо ще е в плюс и за следващи наематели. А и цена от 100 лева не е кой знае колко. Но само и единствено с уговорката, че това е последното нещо, което купувам. Ако иска още нещо допълнително, да си го осигури!

# 538
Ще му предложа някакво такова решение :
http://www.mebelibanko.com/%D0%90%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B5/%D0%A1 … 85%D0%B8-H125-21F
Аз се бях зарекла да не повтарям стари грешки , защото това вече съм го "играла" , да вървя по капризи на наематели , но споменах такава крилата реплика , че съм отворена за някакви добавки. Кой да ти мисли , че точно гардероб ще иска. Лошото е , че е масивно това , не е шкафче , комодче , рафтове някакви. Ще му мисля, наистина ми се отвори работа ,  и то сама съм си виновна. Споделям просто за по- неопитните , като мен.

И аз съм имала подобен щендер и не е толкова неудобен, но само ако има къде да се скрият дрехите. Тогава живеех в апартамент със скосени стени и се получи много удобно точно в нишата зад гардероба, където не ми беше постоянно пред очите.

# 539
И аз да дам една идея за гардероб от плат. Имало ги е в Кауфлант, Метро....Сега ги пуснах в Гугъл - има голямо разнообразие. Искал господинът гардероб - ей ти гардероб.

Общи условия

Активация на акаунт