Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 243
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Няма безсрочни договори за наем по закон.Максимум 9 г 11м.

А какво се случва после? Имаме следния казус в блока: Договорът е слючен преди повече от 10 г. Отдаваме едно складче етажна собственост, но не са ни плащали наема за 20 месеца горе долу. Идват носят по някой лев и все обещават да изчистят задълженията, ама не се случва. Каква е процедурата знаете ли?

Изхвърляте ги. Тази е процедурата. Ако искат да останат, бързо ще намерят начин и още някой лев да платят.

# 406

А какво се случва после? Имаме следния казус в блока: Договорът е слючен преди повече от 10 г. Отдаваме едно складче етажна собственост, но не са ни плащали наема за 20 месеца горе долу. Идват носят по някой лев и все обещават да изчистят задълженията, ама не се случва. Каква е процедурата знаете ли?

Изхвърляте ги. Тази е процедурата. Ако искат да останат, бързо ще намерят начин и още някой лев да платят.

Нямаме ключ. Помещението има СОТ. Заключено е с решетка и врата. Ако разбием ще дойдат от СОТ.

# 407

Нямаме ключ. Помещението има СОТ. Заключено е с решетка и врата. Ако разбием ще дойдат от СОТ.

СОТ може да се сложи само от собственика на имота с нотариален акт, удостоверяващ това...

# 408
  • София
Е и, като дойде СОТ какво ще ви набият ли?
Показвате договора и касовата книга на блока.
От нея се вижда от кога няма приходи от наем
.В договора какво е записано при забавено плащане?

# 409
Е и, като дойде СОТ какво ще ви набият ли?
Показвате договора и касовата книга на блока.
От нея се вижда от кога няма приходи от наем
.В договора какво е записано при забавено плащане?

Сот-а е сложен сигурно с договора за наем. Нищо не са записали в договора за наем, взели са от някъде някакво подобие на договор и до там, а той и като е изтекъл, клаузите валидни ли са въобще? Слючил го е някой преди повече от 10 г. После на мен ми трапосаха проблемите и не знам от къде да я подхвана.

# 410

Щом има решетка, слагате някой по-голям катанец да може да се хване на решетката. Или здрава верига с катинар. И тогава те ще Ви потърсят за съдействие.

# 411
Здравейте! Имам въпроси относно декларирането и плащането на данъците за прихопдите от наемите.
До кога трябва да платя данъка за третото тримесечие? Кога се подава декларация за четвъртото тримесечие?

# 412
Изтървала си срока за третото, беше до края на октомври.
За четвърто не се подава, направо годишната.

# 413
За третото декларирах октомври месец. Тогава ли е трябвало да платя?

# 414
Да, сроковете за 1, 2 и 3-то тримесечие за до края на месеца, следващ тримесечието.
За третото е октомври.

# 415
Да, сега си намерих в пощата подканяне да си платя неплатените задължения. Всичко много добре са си обяснили в мейла, само дето средф многото спам съм го игнорирала.

# 416
Вчера пуснах обява в група от Фейсбук, че отдавам от 15 януари гарсониера. Интересът беше голям, обадиха се около 20 души и 2-3 агенции. Реших да определя дата в началото на месеца и всички желаещи да дойдат в определен час. Как ще избера наемател не ми побира ума. Дайте идеи какво основно да изисквам. Досега винаги съм разчитала само на агенции.

# 417
Вчера пуснах обява в група от Фейсбук, че отдавам от 15 януари гарсониера. Интересът беше голям, обадиха се около 20 души и 2-3 агенции. Реших да определя дата в началото на месеца и всички желаещи да дойдат в определен час. Как ще избера наемател не ми побира ума. Дайте идеи какво основно да изисквам. Досега винаги съм разчитала само на агенции.

Всички на куп аз не бих извикала, по скоро на 15 минутни интервали, след това избираш. Ще го усетиш, кой е твоя човек.

# 418
Да, всички на куп не е добра идея.

# 419
в тия фейс групи май само по-евтините жилища си намират наематели? Как мислите - за висок наем, там ли е таргет групата?
Говоря за наем от сорта на около 800 евро
има ли смисъл да се хабя, защото хейтърите това и чакат, а моите нерви са скъпи?
или да им спирам коментарите на постовете, и това е?

хелп Wink

Общи условия

Активация на акаунт