Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 212
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Лъки, то не останало! Леко раждане и живи и здрави на финала!

# 451
Лъки , и от мен леко раждане ! Оф, чак на мен ми стана тежко , като си представих колко ти е останало Rolling Eyes
Чакам с нетърпение да се похвалиш Blush

# 452
Благодаря на всички! Hug Hug Hug
Ще  се похваля естествено, аз живея във форума... hahaha ако зачезна, да знаете с какво съм заета.  newsm30:crazy:

# 453
Като чета тука коментари на някои наемодатели и много забавно ми става, с разни примери за Австрия, Германия... Щото моя опит е друг - както съпоставка мога да направя с няколко града в чужбина, така и сега в София. За София примера ми е пресен - наемодател с мега големите претенции, 7-8 години не е вложил лев в съществено подобрение на имота, но наема го вдигна значително на 10евро/квадрат след като аз напуснах.

# 454
Защо да не го вдигне, като има търсене и без подобрения?

# 455
Щото е нагло, за тия години си има амортизация, за 7-8 години мебели и ел.уреди остаряват, дори не е боядисвано. Ако преди 7-8 години е минавало за супер модерно, сега не е. За парите, които му искат има два пъти по-големи в същия квартал, никой няма да им даде парите, които искат (мое мнение и на всички брокери, които се изредиха през вкъщи).

# 456
Тогава пазарът ще си се саморегулира - или те ще смъкнат наема, или жилището ще стои празно. Не виждам къде е проблемът. Всеки е в правото си да направи нужното да сключи възможно най-изгодна сделка, според как той разбира това.

# 457
  • Варна
Ако има кой да му ги даде тия оари, защо да е нагло?! Като е завишена цената, ще постои празен, пък инвестиция, я намален наем. Пазарна икономика е Simple Smile) как я мразя тая фраза.
П.п аз на 5-6 години печка и у нас няма да сменя!

# 458
и аз, ако си работи добре

# 459
Според една столична агенция за недвижими имоти:

"Средната доходност, която имот в столицата носеше през 2017г., бе 5%, като в някой квартали имотите достигнаха и до 8+%."

# 460
  • Бургас
Според мен е хубаво да се правят освежаващи ремонти, но ако има търсене и без тях и на тази цена - защо трябва собственикът да си го причинява?
Ако никой не го наеме, ще се усети.

# 461
Щото е нагло, за тия години си има амортизация, за 7-8 години мебели и ел.уреди остаряват, дори не е боядисвано. Ако преди 7-8 години е минавало за супер модерно, сега не е. За парите, които му искат има два пъти по-големи в същия квартал, никой няма да им даде парите, които искат (мое мнение и на всички брокери, които се изредиха през вкъщи).
Вие, на 7-8 години ли си сменяте мебели и ел уреди? Питам само, не се заяждам, защото моите са от 2008-ма у нас, още са ми ОК. Thinking

# 462
Е не, не говоря да сменят печката на 7-8 години, или дори мебелите. Имам предвид, че ако преди 7-8 години, или дори преди 4 години, супер високия наем е бил обоснован, защото жилището е било луксозно, модерно, и т.н, то вече съвсем не е толкова  лускозно или модерно или в толкова добро състояние. Жилището става по-зле, а те му искат повече пари.

# 463
Ако наемите са се покачили последните 7-8 години, има инфлация в икономиката и може да се намери кой да им плати цената, значи наемът е съвсем, ама съвсем обоснован. Независимо, че има амортизация на жилището.

И обратното - ако му направят скъп и луксозен ремонт, а цените на пазара на наемите се сринат, тогава и два пъти по-ниска цена може да не е обоснована. Въпрос е на пазар, всичко останало са подробности.

# 464
Е не, не говоря да сменят печката на 7-8 години, или дори мебелите. Имам предвид, че ако преди 7-8 години, или дори преди 4 години, супер високия наем е бил обоснован, защото жилището е било луксозно, модерно, и т.н, то вече съвсем не е толкова  лускозно или модерно или в толкова добро състояние. Жилището става по-зле, а те му искат повече пари.
Наемите се вдигнаха през последните само 5 години, и ако подновят всичко с лукс, могат да искат и двоен наем.

Общи условия

Активация на акаунт