Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 76 636
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Хохо , жената на роднината е "приятел"-ят. Те са в развод Joy
Казах аз , че темата не е за тук. Чудя се как да не разбере хазаинът за белята. Иначе- ясно. Той гони самонастанените. Тя и наемателката си отива , ама това е под условие.

# 601
  • I want it all and I want it now.
С ключар показва му договора за наем и сменят патрона.   Обажда на родителите на въпросната.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 18:34 от Syn

# 602
Хохо , жената на роднината е "приятел"-ят. Те са в развод Joy
Казах аз , че темата не е за тук. Чудя се как да не разбере хазаинът за белята. Иначе- ясно. Той гони самонастанените. Тя и наемателката си отива , ама това е под условие.

Ами, на никой мъж няма да му е приятно, докато е в развод, жена му да се въргаля със знайни и незнайни господа, по чужди квартири. Да му подшушне - да отиде с него+ключар+чистачка. След 10тина минутки, жилището ще е освободено от натрапници, готово за смяна на ключалката и почистване.

Такива роднински услуги за мен са НЕприемливи! Даване на ключове, на пари, на кола (това е точен образец по темата с регистрирането на познат, близък,роднина и тн, от другата тема за имотите - ЧЕ какво толкова може да стане - да се самонастанят, да сменят ключалкта и ти да го ...) ... Не мога да разбера и дамата, която има свое собствено жилище, но наема друго... Да не би да е искала тя самата да си спретне любовно гнезденце, но да се е прецакала с роднината и сега да ходи по хотели със своя любовник?

Това с хазяйна и самонастаняването не го виждам как ще стане - чакай да я изгони от там. Дамата се е настанила удобно, сменила е ключалката, викнала си е компания + че някой друг плаща за всичко това... АМ ЧИ - и аз искам така... Голям кеф!

# 603
Значи дамата си има жилище, наема друго, за да си пази скъпи вещи там иии... в един момент отстъпва квартирата барабар със скъпите вещи на бившия-скоро-време съпруг? Това май е за семейни отношения Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе доста неприятно за жената, ще трябва да се черви пред наемодателя... 

На думи е лесно да се каже, но може би бих се спряла на препоръка на Aisha... двама-трима яки хамали и чука на вратата на този "убавец" и му се връчва "предизвестието" за напускане до два чАса...

# 604
При това положение има голяма вероятност и вещите на жената , вече да ги няма 😊 след като не я допускат до жилището. Да действа по бързо.

# 605
При това положение има голяма вероятност и вещите на жената , вече да ги няма 😊 след като не я допускат до жилището. Да действа по бързо.

И тя от това се притеснява- вещите и са в жилището , а то е любовно гнездо на допуснатия роднина , който пък си довел гаджето. Уж жена му го изгонила , а той- с лИбовница. И сега наемателката живее при бллизки и си плаща наема . Joy
Аз им предложих да направят общо събрание. Ще има протокол. Точката на дневния ред да е точно това- наеман имот , узурпиран от друг. Макар и с негово съгласие. То делата са между собственика и това лице , но докато се образуват и решат делата... А и наемателката сега няма достъп. Според мен , без да знае хазаинът , няма как доброволно да се случи каквото и да било.

# 606

И тя от това се притеснява- вещите и са в жилището , а то е любовно гнездо на допуснатия роднина , който пък си довел гаджето. Уж жена му го изгонила , а той- с лИвобница. И сега наемателката живее при бллизки и си плаща наема . Joy

Тогава, по най-бързия начин, да последва съвета на Мишелин. Две-три-пет яки момчета с нея и навестяване - още тази вечер!

Скрит текст:
Отвори нова тема по случая - ще е интересно да коментираме по дадения казус. Много ми е интересен и странен. Grin

# 607
Явно е доста нерешителна и роднината, го знае. Да се обади на хазяина и на другите роднини още утре. Вече явно е загубила вещите 😊няма смисъл да продължава да плаща наема и консумативите.  Това е изключително тъпо да продължава да му плаща

# 608
Е,  то стана филм и половина... Laughing

# 609
  • София
Надявам се само " скъпите вещи" да не включват бели дивани ! И колко са скъпи тия вещи, че квартира да им наемаш...

# 610
Надявам се само " скъпите вещи" да не включват бели дивани ! И колко са скъпи тия вещи, че квартира да им наемаш...

И да ги оставиш да си "живеят сами" - без надзор... Понеже в София въобще не разбиват и обират необитаеми апартаменти... До колкото знам си влизат спокойно, дори когато хората са си в хола... За това исках да се отвори тема по случая - да дискутираме Grinning

# 611
  • София
Не зная в коя тема да питам , та реших ей те тука . За един"приятел питам".

Чета, че нещо ме споменавате.
Предполагам 50 годишната би се страхувала да покани яките хамали.
А и няма как да им отвори - сладура сменил бравата.
Затова докато той и любимата са извън дома - вика ключар, отварят и си сменя тя патрона.
Да си носи договора за наем, някои ключари питат чий е имота.
След като си влезе - с хамали или без изкарва нещата на влюбените на площадката.
Аз ако съм наемодател -пръста си няма да мръдна.
Стига да ми плащат наем и да си погасяват сметките навреме.
Тя на кого и как е давала  ключ не би ме вълнувало - да се оправя.
Но да си спазва договора с мене.  Naughty

# 612
  • София
Здравейте, ние сме съвсем незапознати по отношение на отдаване под наем, а сега се налага за първи път да отдаваме старото ни жилище под наем. Намира се в Младост 1 в София, точно на метрото и пазара. Може ли да ни посъветвате какво да се внимава с бъдещи наематели? Ние го предлагаме обзаведен с уреди и мебели. Но се притеснявам ако искат да подменят нещо,което не им хареса, после като напуснат, ще трябва да мисля как да го обзавеждам наново.

# 613
  • София
Ново или старо е обзавеждането? Много зависи. Ако е старо няма какво да го мислите  Wink

# 614
Ники и Кати, добре дошли в темата! Мястото на апартамента ви е изключително желано и при пазарна цена ще го отдадете за часове!
Аз на това място бих търсила платежоспособни наематели, работещи в Бизнес парка. Не бих взела студенти. Бих го отдала или необзаведен, или обзавен с мебели от това хилядолетие (след 2000г.).
За да са дългосрочни намеренията им, бих ги попитала какво и къде работят, за да установя удобно ли ще им е. Ако са ергени/моми бих била с резерви, защото по-лесно ще се изнесат, но според мен са в таргет наемателската група. Както и двойки, двойки с деца също.
Бих попитала от колко време са на текущата си работа,за да разбера дали са лоялни и съответно дали са в изпитателен срок. Също каква е причината да напуснат предишната квартира и дали са в предизвестие вече. Това ще ми даде информация дали смятат да прецакат предишния наемодател, като се изнесат без предизвестие, защото има доста такива. Не бих взела хора, готови да се нанесат от утре, защото явно живеят на ръба (освен ако няма основателна причина).

Общи условия

Активация на акаунт