DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 9

• 65 620
  • 712
  •   1
Отговори
# 105
Привет!
Аз още не съм изгледала епизода с руски субки, но от "картинките" в неделя и превода на живо, мога да заключа, че и мен ме разочарова. Да, признавам, че сцените с героите, различни от ГГ, бяха много интересни - сериалът има изключително талантлив екип, но такава липса на романтика и екранно време на ГГ не подхожда на жанра на сериала, според мен. Забележете, че от почти 20 (!) епизода сме имали реално само една целувка и тук-там някой нежен поглед и прегръдка, които май по-скоро са "колкото да не е без хич". СЦ много взеха да разтягат това сдобряване и прощаване след като истината излезе наяве, подобно на ластик, дето го дърпаш ли дърпаш. А от много дърпане, ластикът може да се скъса и да те удари в лицето. Да видим ще съумеят ли да го запазят цял или на драгият турски зрител ще му свърши търпението...

# 106
Привет момичета,

С удоволствие ви изчетох! bouquet Още не съм гледала серията, но се присъединявам към мненията ви - прекалено много разтягат недоизказаните неща между ГГ и твърде изкуствено вече се получава държанието на Назлъ, а и често на Ферит.
Sambo09  Hug - напълно съм съгласна, много точно си го казала!
Съгласна съм с victoria vassileva  Hug -
Цитат
У Назлъ има прекалена незрялост, девича наивност и нервозност, които вече не са симпатични.  Като ощипана девственица се държи. Според мен не успяват да изтъкат основната линия- на силната любов между Ферит и Назлъ. Отношенията са повърхностни, без достатъчно заряд.
Разбирам, че всичко е за целите на сценария, но в един момент с прекаленото бавене се получават едни нелогични, неестествени маниери и поведение в един или в двамата ГГ по повод любовната връзка между тях. Как така на тази възраст могат да представят чак по този начин Назлъ. Разбирам неопитна, наивна, но всичко си има някакви логични граници, оттам нататък се получава дразнещо. При Ферит е по-добре ситуацията, но както вече писа victoria vassileva, при него пък се наблюдава голяма противоречивост в изграждането на образа му като професионалист. Уж успешен бизнесмен, а да не знае и да не следи финансите на ресторанта...амииии.И друго - уж пресметлив и хладнокръвен, а остави Тахир, въпреки че се усетиха, че го следят. Та и малко дете знае (от многото детективски филми), че ако си под прикритие, никога не споменаваш истинското име на наелия те - винаги има псевдоними, кодови думи; никога не говориш по въпроса в кола, особено дадена от тези, където си внедрен; не говориш по същество и в къщи, защото могат да те подслушват. Говори се навън, на място, където не си в обкръжението на тези хора, където си внедрен и които трябва да следиш. Наистина има нужди на сценария, но е нужно малко повече да се изпипват нещата и най-вече да са логични и да са в съответствие на изградения до момента образ.
Назлъ ни я представиха по друг начин в началото, поне аз я възприех по различен начин - изключително борбена и дейна, момиче, което активно гони целите си и това което обича и й харесва. А в един момент видях една абсолютно неориентирана и хаотична Назлъ, която въобще нито знае какво иска и дори я е страх от самата себе си да си признае, какво чувства. Да, разбирам отново, че трябва да има спънки, нормално е за един сценарий - но нека тези спънки са логични, адекватни на образите и да не се проточват прекалено много, та чак да стават абсурдни.
Та, думата ми е, че сценаристите нещо не успяват да настроят правилно нещата в основните моменти, но иначе като цяло сериалът е много интересен и актьорите са повече от прекрасни.
Офф, изписах ферман, без да съм гледала серията Mr. Green Crazy

# 107
  • Враца
Здравейте и от мен момичета  Hug
Изчетох ви и няма какво да добавя .. всичко сте изписали за серията и аз споделям мнениета на повечето от вас, че серията не беше товя което очаквахме  ooooh!
Обаче нали съм понякога оптимист и гледам смело напред с нови надежди за романтика с ГГ  Laughing си мисля, че следващия епизод може да ни донесе така чаканата романтика   Crazy
Гледам снимат някакво празненство, има балони на F A ( Ferit Aslan) може рожденния му ден да празнуват, нашите танцуват ,  а от това клепче виждаме Фатош с непознат  ooooh! ако е 3-ти за нея вече ще падна  Whistling
https://twitter.com/Rox_20dream/status/930394561226125312?s=17
Желая ви един прекрасен есенен ден  Hug

# 108
Привет!  Hug

Иглика Hug,благодаря за клипчето! Hug

Ето го качено и тук! Peace
Instagram post by Dolunay Dizisi • Nov 14, 2017 at 11:12am UTC
https://vk.com/dolunayozgegurel?z=video-146912950_456240121%2F1f … l_wall_-146912950

За коментарите! Hug Hug Hug

# 109
Здравейте, момичета!doh

Кески  HugТони  Hug Злати  Hug Самби  Hug  Дана  HugИглика  Hug

С удоволствие ви изчетох.
Благодаря ви за споделеното, за клипчето от снимачната площадка и хубавите колажчета!

Дана Hug
Напълно споделям написаното от теб относно Тахир. Ферит знае, че Хакан е  способен на всичко и изпращайки при него Тахир, рискува живота му. В този смисъл постъпи доста лекомислено като изпрати него, вместо да наеме професионален детектив или човек, който знае как да свърши тази работа. Сега Ферит вероятно ще се чувства виновен за смъртта на Тахир и с основание. Иначе и аз по време на онлайна се ядосвах на Тахир, че беше доста непредпазлив. А и Ферит при последната им среща в онази отдалечена къща му даваше зор, че не е успял още да завоюва доверието на Хакан и хората му, а той нямал време да чака.

Дали пък не е възможно Тахир да не е мъртъв, как мислите? Напълно безмислено е Хакан да го убива ей така, само за да накаже Демет и да я манипилира. Дали това не беше една голяма инсценировка за пред нея, или си фантазирам, защото така ми се иска. newsm78

Да питам нещо. Когато Манами и Назлъ говореха с лихваря относно заема, на съседната маса даваха един едър мъж, който с интерес наблюдаваше и сякаш слухтеше да чуе разговора им. Имате ли идея кой е той и дали не е от охраната, която Ферит беше наел за ресторанта. Ако е така, може този човек да докладва на Ферит за финансовите проблеми и той да се намеси някак.

Дано рейтинга под 4 да уплаши сценаристите и да си припомнят, че в една романтична комедия, хората очакват да гледат любов и веселие, а не стрелби и убийства. Следващия епизод сигурно почти са го заснели, но поне за по-нататък да си вземат бележка.

Две нови фотки.

Да си припомним най-хубавия момент от епизода.
Булут най-после се връща у дома при любимите си хора.

https://twitter.com/twitter/statuses/930192147885821953

# 110
Здравейте момичета  Hug Благодаря на всички ви за всичко споделено  bouquet bouquet Heart Eyes Искрено се надявам СЦ да са си взели сериозна забележка от последния рейтинг   Naughty  да се спретнат  да го превърнат отново   в един лек и приятен сериал изпълнен с много романтични моменти  между ГГ  Hug Praynig може да ви звучи смешно и налудничаво но от вчера реших да върна  сериала от началото  и смело мога да потвърдя ,че първите серийки ми липсваха  Embarassed Много си харесвам филмчето ни но определено СЦ ни взеха за балъци и това ме дразни . Crossing Arms Каква са я мислили каква я направиха но аз си искам романтиката  Naughty вече 10 серийки я търся търся а тя като игла в купа сено  ooooh!

# 111
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
За мен най-хубавият и най-истинският  момент беше, когато той й държеше ръцете с чашата в тях. За пръв път от толкова време я погледна, както се гледа жена, която обичаш. Иначе през останалото време Ферит е вял и разсеян, ако не си гледал началните серии, никога няма да си помислиш, че той обича Назлъ. Никакъв огън няма в погледа му напоследък. Да, верно че се преструва на равнодушен, но би трябвало да може да изиграе влюбен, който се преструва на невлюбен. А не да изглежда като случайно попаднал там  човек, на който тази жена му е безразлична и едва ли не досадна. А пък това с чорапите и дрехите й въобще не искам даже да го коментирам, толкова дребнаво ми прозвуча, никак не беше Асланско.
И за Назлъ сте прави, и тя изглежда някак дезориентирана и объркана, непоследователна, несигурна. Освен това тя за пореден път постъпва глупаво, като се забърква с този лихвар. А уж каза, че вече нищо няма да крие от Ферит и всичко ще му казва. Сега път играе на гордост. Която вероятно ще й излезе през носа.
Съгласна съм с мнението, че любовта между Ферит и Назлъ не е никак убедителна и не е това, което очаквахме - че ще гори огън между тях и че те едва ще успяват да го прикриват от инат. Никакъв огън не виждам, на моменти са като пенсионерска двойка даже.
Асуман и Дениз оживиха серията, Дениз ми става все по-интересен. И двамата артисти са изключително добри. На тази начинаеща актриса, която играе Асуман, да й се не надяваш - толкова жив и ярък образ прави, ашколсун.
Фатошчето съвсем се объркА, щом на куклата сложи грозде в чинийка...А пък куклата е доста зловеща, няма нужда някой друг да я плаши.  Laughing

За Тахир - аз не мисля, че Ферит изпрати Тахир при Хакан. Той му каза да се връща на работа, а Тахир работи в сервиза. Според мен Тахир се издаде сам пред Хакан с това, че още в началото си предложи услугите да развали колата на "врага". И като го поизмъчиха със шмиргела, явно си е признал всичко.
Цялата история с Тахир и жестокостта на Хакан нямаше място в романтична комедия. А също и напрежението покрай Демет. Романтичните комедии са за разтоварване и релакс, не човек да трепери ще хванат ли този и ще убият ли онзи. А това с мишената беше толкова предвидимо - още от първия момент се разбра, че зад вратата мишената е жив човек и че Демет трябва да го убие, за да си изцапа ръцете.
Демет приятно ме изненада с реакцията си против Хакан и с желанието да каже всичко, което научи  за него. Но ми се струва, че рано се зарадвах, явно ще се върне в лагера на Хакан, макар и по принуда.

# 112
Така, изгледах серията, но този път като че ли нямам желание да разстилам чаршафи.

Успоредно на всяка излизаща серия, карам в момента и маратон със старите епизоди. Е, според мен СЦ наистина жестоко занижиха нивото - в първите 10-тина серии НазФер имаха много повече химия и дори някаква любов, отколкото сега.Как я гледаше Ферит тогава, имах чувството, че Джан наистина я харесва (тогава не знаех, че е обвързан). При това,тогава все още не трябваше да се "преструва на влюбен". А сега въпреки необходимостта от убедителна любов, сякаш химията м/у двамата чувствително отслабна.Имам чувството, че за това вина имат режисьорите, педагозите, сценаристите и въобще целия екип, а не нашите хубавци.Вярно, че има сцени, които навяват полъх на романтика, но въпреки добрата им актьорска игра ми идват пресилени и сякаш нарочно турени в сценария, ей така, за да не мрънка много-много зрителят. Не знам какво целят СЦ, обаче ако продължат така, ще останат без работа. Рейтингът вече чувствително започна да пада. Cry

Дениз и Асуман са ми много неочаквана двойка, а че ще направят нещо по-така между тях личи от километри. Отиват си и напук на всичко, мисля, че ще си повлияят добре един на друг. Асуман може много лошо да е натворила, но личи, че наистина обича сестра си и не е безскрупулно злобна и безсърдечна. Освен това е оправно момиче и със здрава глава на раменете си, било то за добри или лоши намерения. Дениз също не мисля, че е безскрупулен и безсърдечен, но за разлика от Асуман е лабилен,импулсивен, с чувство за малоценност и не вижда реалността навреме (да не кажа изобщо). Това го прави опасен и Асуман ще му дойде добре да го заземи. Надявам се само СЦ да не ни спретнат някоя любов за една нощ и неочаквана бременност, че тогава сериалът съвсем ще завие в друга посока.  Naughty

От сцените с Хакан и Демет останах очарована - невероятно добри актьори и двамата, въпреки, че драмата им в един момент ми дойде в повече. Демет си заслужава много лоши неща да ѝ се случат, но не искам да свърши убита от съпруга си. Дано СЦ я използват за разкриване на мръсните дела на Хакан и да не я карат да мълчи твърде много - и без това от злоба устата ѝ не спира да нарежда простотии, белким я използва за нещо полезно. Иначе вярвам в шока ѝ от новината за убийството на брат ѝ - мислеше си, че Хакан наистина я обича до полуда и това ѝ носеше спокойствие, че не би наранил нито нея, нито семейство ѝ. Е, истинското лице на съпруга ѝ лъсна и сега светът ще ѝ стане тесен.

Най-хубавите и смислени сцени за мен си остават тези с Булутчо. Липсваше ми безкрайно и се надявам наистина да бъде купидонът, който ще поправи сцените между ГГ и ще спаси сериала. В него ми е надеждата.

Фатош, Манами и Тарък са ми страшно забавни, но не искам и тук да оформят сюжетна линия, в стил "любовен триъгълник", че съвсем ще драматизират сериала и ще му махнат комедийното. А това, че Фатош на моменти ме кара да ѝ оскубя косите, си остава. Ако сватоса успешно японката с мустакаткото, може и да се смекча по отношение на нея.  Laughing

# 113
  • София
........
Дано рейтинга под 4 да уплаши сценаристите и да си припомнят, че в една романтична комедия, хората очакват да гледат любов и веселие, а не стрелби и убийства. .....

И то основно м/у ГГ.

# 114
 Hug Hug Hug

Най-накрая изгледах серията с рус.суб.Страшно съм му бясна на Дениз.Вре си носа в семействата на Ферит и сестра си ,че и отчет да му дават.Хакан го намести ,като му каза,че те с Демет са мъж и жена и той няма право да им се меси в проблемите.Същото,но по друг начин му го каза и Ферит.Нахален  досадник-това момче е опасно, психически нестабилно и винаги в криза подсилва с алкохол поведението си.До сега в няколко серии ни го показаха колко агресивен става след употребата на алкохол и как не умее да контролира нервите си.В края на епизода вместо да изслуша Демет вдигна телефона на Хакан и хубаво нареди сестра си.То на кого ли не създаде ядове до тук-прокуди и обиди Алия,обижда и се опитва да налага мнението си на Ферит,Хакан го търпи,защото успява да го манипулира,но си мисля,че вече и това няма да прави.Дениз действа импулсивно, така както според него е правилно за момента,но с това вреди на околните.И к"во ми се правеше на нервен на края на епизода-сто пъти абла,абла,а не усети,че тя се страхува от Хакан и не иска да е с него.

Бясна съм и на СЦ.Поканиха ни да гледаме сериал в жанра романтична комедия и ние решихме,че това ще е нашият сериал за развлечение и романтика, подплатени с красивата любов на Ферит и Назлъ.Така и започнахме в първите серии.Според мен нормалното е при зародили се отношения,а ние имаме такива те да градират и да се засилват стигайки до очакван щастлив завършек.Да,ама не при нас нещата станаха някак монотонни и изнервящи с недомислиците на СЦ, вместо с всяка серия нетърпението ни да се срещаме с влюбената двойка да расте,сега се чудим дали те изобщо ще се прегърнат плахо,дали ще се погледнат по-особено,пък за целувка или по-сцена в леглото не си и помислям вече.Чудя им се на замисъла на СЦ постигат висок рейтинг и после сами забиват работата и сериала си.Явно и тук романтиката ще е с лошите-Хакан,Демет,Дениз,може би са ни поканили на черна комедия и романтика!!!

# 115
Добро утро! Hug Hug Hug

Благодаря на всички за коментарите и новите снимки! bouquet bouquet bouquet

Цитат
Дъга Hug,и на мен ми направи впечатление за този мъж още при онлайн гледането!Дали не е охрана на лихваря! Thinking

Приятен ден на всички! bouquet

# 116
  • при най-добрият мъж...
Добро утро!
Най-накрая и аз изгледах последната серия и да ви кажа съм разочарована(като повечето от вас) и ядосана.СЦ успяха да превърнат един хубав,красив и спокоен романтичен сериал в драма и криминале.Да де,ама на мен не ми се гледа "От местопрестъплението" в турски вариант.Не ми е приятно да го кажа,но ако продължава така,много скоро ще му гледаме набързо скалъпения финал.Те и без това тази есен сериалите падат като круши.
Не е лош актьорския състав,но има нещо което куца и то не е само сценарий.Аз не успях да повярвам на Назлъ от самото начало.Не ми е убедителна!Това не е държание на влюбена жена,колкото и да иска да го прикрива!Пък и не разбирам защо трябва да си крие чувствата,при положение,че Ферит няколко пъти и показа,че не му е безразлична,че иска да е с нея!Още повече,че законно са женени!Ума ми не го побира!Няма такова нелогично,грубо и детинско поведение!В първите дни и месеци на споделената любов,с цялата и страст и щастие,със всички пеперуди в стомаха и почти физическата болка,когато не си до любимия,виждаме една студена,груба и глуповато-заядлива Назлъ.Една Назлъ,която продължава да рови и упорства,и да крие всичко от съпруга си.Ей,това не го разбирам!!!Изключително глупава и самонадеяна!Много зле развит образ! За разлика от сестра си,която от образ,който ненавиждах,последните серии успя да промени доста мнението ми.Все още не вярвам в промяната на Асуман,но образа и като такъв се измени много.СЦ успяха да го изградят успешно.А персонажи,изключително симпатични в началото като Назлъ и Фатош ги сринаха и закопаха невероятно!     
За Фатош просто нямам думи.Тя е патология.Неадекватно,ама тотално неадекватно поведение!От момиче,което търсеше богат мъж,се превърна в издухана стара мома(по собствен избор),живееща не с котки,а с манекен със зловеща глава.Тука вече сериозно се съмнявам,че СЦ са сменили дилъра и са минали на нещо по-силно!

Такаааа,нахлух и опънах чаршафа,но много ме е яд за умишленото скапване на сериалчето ни.Надявам се умните глави да се стреснат от рейтинга и да я видим най-накрая тая любов разпиляна,че да се орахатим и ние! Grinning

# 117
  • Плевен / София
Добро утро!
Най-накрая и аз изгледах последната серия и да ви кажа съм разочарована(като повечето от вас) и ядосана.СЦ успяха да превърнат един хубав,красив и спокоен романтичен сериал в драма и криминале.Да де,ама на мен не ми се гледа "От местопрестъплението" в турски вариант.Не ми е приятно да го кажа,но ако продължава така,много скоро ще му гледаме набързо скалъпения финал.Те и без това тази есен сериалите падат като круши.
Не е лош актьорския състав,но има нещо което куца и то не е само сценарий.Аз не успях да повярвам на Назлъ от самото начало.Не ми е убедителна!Това не е държание на влюбена жена,колкото и да иска да го прикрива!Пък и не разбирам защо трябва да си крие чувствата,при положение,че Ферит няколко пъти и показа,че не му е безразлична,че иска да е с нея!Още повече,че законно са женени!Ума ми не го побира!Няма такова нелогично,грубо и детинско поведение!В първите дни и месеци на споделената любов,с цялата и страст и щастие,със всички пеперуди в стомаха и почти физическата болка,когато не си до любимия,виждаме една студена,груба и глуповато-заядлива Назлъ.Една Назлъ,която продължава да рови и упорства,и да крие всичко от съпруга си.Ей,това не го разбирам!!!Изключително глупава и самонадеяна!Много зле развит образ! За разлика от сестра си,която от образ,който ненавиждах,последните серии успя да промени доста мнението ми.Все още не вярвам в промяната на Асуман,но образа и като такъв се измени много.СЦ успяха да го изградят успешно.А персонажи,изключително симпатични в началото като Назлъ и Фатош ги сринаха и закопаха невероятно!     
За Фатош просто нямам думи.Тя е патология.Неадекватно,ама тотално неадекватно поведение!От момиче,което търсеше богат мъж,се превърна в издухана стара мома(по собствен избор),живееща не с котки,а с манекен със зловеща глава.Тука вече сериозно се съмнявам,че СЦ са сменили дилъра и са минали на нещо по-силно!

Такаааа,нахлух и опънах чаршафа,но много ме е яд за умишленото скапване на сериалчето ни.Надявам се умните глави да се стреснат от рейтинга и да я видим най-накрая тая любов разпиляна,че да се орахатим и ние! Grinning

Hands Plus1 Indira  на мен чак не ми се коментира последната серия....
Здравейте момичета...

# 118
Привет, момичета!

Все повече и повече започвам да търся обяснение на това, което се случва със сериала... За това, че някъде там, между усилията на сценаристите да си осигурят евентуална продължителност  на сериала като включат нови  сюжетни линии и внесат нови изненадващи обрати, пропадна романтичната настройка в отношенията между главните герои.Мисля си, че  инатът на Назлъ и нейното отношение към Ферит  е плод точно на това, сериалът да може да се разтегли достатъчно дълго във времето, което пък по някакъв начин отблъска зрителя поради липсата на очакваната романтика.  Или пък ми се върти една мисъл, която по-рано беше споделена, че цензурата в Турция вече е достатъчно тежка и всякакви моменти от по-интимен характер би следвало да бъдат орязани принудително от екипа. Защото не веднъж сме свидетели как във фрагментите от епизода се дава пълната версия на ситуацията с целувки,  повече нежност и т.н., а след това в самия епизод репликите или са променени, или липсват, или пък очакваните моменти на близост са  изрязани. Така беше със зашеметяващата целувка на ГГ, която беше съкратена като времетраене , с репликата на Булут в последния епизод и  с предложението да излезе навън, което не чухме в неделя вечер, със сцената на близост под душа и т.н. Става въпрос за това, че ние осъждаме действията на сценаристите, но не знаем с какво те са длъжни да се съобразяват като цензура в една Турция, която е явно, че след идването на Ердоган, вече е съвсем далеч от облика на една държава, стремяща се към европеизация и промяна на статуквото. Неща, които бяха завещани от "бащата на нацията" Ататюрк. Жалко наистина, ако страната забуксува и започне да се съобразява само и единствено с политическите интереси и религиозните страсти...

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 12:38 от mury9

# 119
За интимността. Нямам представа от политиката им. Чух, че закрили операта в Истанбул като неперспективно изкуство. Въпреки това да се покаже любовта и дъблочината на чувствата има различни начини. Имат прекрасни стихове на техни поети, които са класика, има природни гледки, има хиляди способи да се нагнети дори сексуално напрежение без да се представят актове. Това, което липсва е влечение между тези хора. Фатош и нейните мъже са по-привлечени от ГГ. Има дефицит на мисъл у екипа СЦ.

Общи условия

Активация на акаунт